Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Ај некој ако знае и ако сака нека ми прати во ПП некој добар торент за вин 7.
П.С. Добро би било и повеќе верзии да се :D

login.php

404 Error on index.php
Член од
5 јуни 2009
Мислења
696
Поени од реакции
28
Во биосот смени параметрите како прв уред да биде cd или usb, истотака можеш при покренувањето да ја притиснеш типката F12 опционално F2,F8, F11... од кога ќе се подигне оперативниот систем е ќе ги следиш инструкциите и ќе го форматираш најверојатно успешно ;)
фала а да не има некој друг начин
пошто многу пати пробав и не сакаше никако
имам и цд и усб напраено ботабле да биди ама џабе ај ке пробам ако знај некој друг друг начин нека ми каже

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Ај некој ако можи нека ми прати линк за драјвери за матична модел p5ld2-x/1333
--- надополнето: 2 март 2013 во 21:17 ---
--- надополнето: 2 март 2013 во 21:18 ---

Член од
29 октомври 2012
Мислења
224
Поени од реакции
70
Фала другар ги симнав овие и пробав со усб да ги префрлам на компјутерот ама не ми ги отвора неможам да разберам што можи да е проблемот.
??? Дали се компресирани? Со 7zip, Rar, Win Ace... да ги отпакуваш пробај.

S

Sinisa123

Гостин
Luge imam windows 7 i sabajlle go ukluciv lap topot i ne mi se digna winodwsot vednas tuku cekav 5 min da se digne windosot kako da se zamrzna cel lap top.Sto da pravam.Mu dadov reset i pak bese isto.Resenie

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Luge imam windows 7 i sabajlle go ukluciv lap topot i ne mi se digna winodwsot vednas tuku cekav 5 min da se digne windosot kako da se zamrzna cel lap top.Sto da pravam.Mu dadov reset i pak bese isto.Resenie
Истото се случува и кај мене па јас си најдов решение во формат и сега ке го форматирам. Вејќе 3 дена кај што ми прави така.

S

Sinisa123

Гостин
[quote="nigo, post: 5728985, member: 22242"стото се случува и кај мене па јас си најдов решение во формат и сега ке го форматирам. Вејќе 3 дена кај што ми прави така.[/quote]
Toa kaj mene se slucuvalo bidejki sum imal zaboraveno osteteno dvd i zatoa ne mozel da pokrene go izvadiv dvd-to go resetirav i ok bese :vozbud:
--- надополнето: 3 март 2013 во 20:14 ---
[quote="nigo, post: 5728985, member: 22242"стото се случува и кај мене па јас си најдов решение во формат и сега ке го форматирам. Вејќе 3 дена кај што ми прави така.[/quote]
Toa kaj mene se slucuvalo bidejki sum imal zaboraveno osteteno dvd i zatoa ne mozel da pokrene go izvadiv dvd-to go resetirav i ok bese :vozbud:

sveto4aki2

РОДИТЕЛ
Член од
17 јануари 2009
Мислења
268
Поени од реакции
37
Две прашања до ценетиов форум...Прво Имам Лап топ HP probook 4530s купен пред 6 месеци..Прашањето е дали има влијание врз рокот на траење на батеријата дали повеќе пати се полни или не.Имено лап топот се користи максимално и се полни најмалку 3 пати на ден и издржува со вклучен надворешен cooler околу 3 часа. Гледам дека има доста спротиставени ставови така да не знам што е првилно или не ...дали да ја вадам батеријата и да ми биде приклучен директно на струја или пак да терам како и до сега???????????
Второ Која е нормална температура на горенаведениот лап топ имено кога под него немам ставено надворешен cooler тогаш темепературата ми е од 52 до 60 степени а кога имам надворешен cooler тогаш температурата ми е од 35 до 45 степени....Тоа е се убаво но со надворешен cooler побргу ми се празни батеријата.
Кажете ваше размислување.....дали е ми е потребен надворешен cooler,има ли тој влијание во однос на продолжување на векот на траење на лап топот,дали батеријата да ја вадам или не,има ли опција на ХП лап топот да се исклучува батеријата да не полни без да се вади, и слични ваши размислувања....ПОЗДРАВ

Член од
5 јануари 2013
Мислења
91
Поени од реакции
39
За првото како сакаш ,јас лично мојот пред да ми отиде батеријата го полнев до 3-4 пати на ден ,сега и повеќе од тоа. Но препорачливо е за да не се уништи толку лесно батеријата кога работиш на едно место подолго време, а имаш приклучот за струја постојано да си ја извадиш батеријата и да го користиш директно на полнач.
За второво прашање нормална температура неможеш да кажеш бидејќи треба да биде споредувана со соодветната конфигурација и подсерија, јас имам со и3ка втора генерација купен пред година и половина и досега не сум ставил дополнителен кулер, лап топот е скоро секогаш прилично ладен (не сум сигурен во моментов ама некаде околу 45 степени на собна температура од 25 степени) освен кога го држам на кревет или некоја друга ткаенина или пак ќе уклучам програми со поголемо побарување и графика (пр. игри).
Иначе доколку тие температури (без кулер) ти се со програми кој имаат поголемо побарување тогаш тоа е одлична температура.
Нема опција да се исклучи да не се полни батеријата без да се извади бар колку што јас знам.
А за продолжување на векот на лап топот мислам дека нема освен ако навистина лап топот не ти крева високи температури постојано и не работи на високи температури постојано.

S

Sinisa123

Гостин
Luge vaka sea baterijata na lap topot mi e garant 5 casa ama koga ke se namali baterijata 90 % mi pokazuva 1 h ostanato,potoa pak ke se kaci ke se namali na 67 % mi pisuva 2 h i 5 sek ostanato.A inaku dali treba da ja vadam baterijata od lap topot ili ne po pravilo daj kazete da znam
--- надополнето: 4 март 2013 во 14:46 ---
I drugo ke zaboravev da kazam na windows 7 ima gadgeti i ne mi funkcioniraat.Sakam da izvadam casovnik ili kalendar ama ne mi go pokazuva na lap topot ednostavni ne raboti

Член од
20 март 2008
Мислења
694
Поени од реакции
414
Luge vaka sea baterijata na lap topot mi e garant 5 casa ama koga ke se namali baterijata 90 % mi pokazuva 1 h ostanato,potoa pak ke se kaci ke se namali na 67 % mi pisuva 2 h i 5 sek ostanato.A inaku dali treba da ja vadam baterijata od lap topot ili ne po pravilo daj kazete da znam
--- надополнето: 4 март 2013 во 14:46 ---
I drugo ke zaboravev da kazam na windows 7 ima gadgeti i ne mi funkcioniraat.Sakam da izvadam casovnik ili kalendar ama ne mi go pokazuva na lap topot ednostavni ne raboti
Пиши го ова у нотепад и сними го како *.BAT
taskkill /im sidebar.exe /f
regsvr32 /s msxml3.dll
regsvr32 /s scrrun.dll
regsvr32 /s jscript.dll
regsvr32 /s atl.dll
Regsvr32 /s "%ProgramFiles%\Windows Sidebar\sbdrop.dll"
Regsvr32 /s "%ProgramFiles%\Windows Sidebar\wlsrvc.dll"
reg delete "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones" /f
"%ProgramFiles%\Windows Sidebar\sidebar.exe"
кој ќе го снимиш, отвори го и после тоа ќе ти работаат гаџетите.

Kajgana Shop

На врв Bottom