Гостивар - Градот на Вардар

Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.281
Поени од реакции
273
Види дај боже да ме демантира...секако дека не сакам и јас да имам лошо мислење за нив но искуството говори така...секогаш кога ќе се спомне Гостивар или гостиварчанки на тоа ме асоцира..за физичкиот изглед немам никакви замерки, убави жени има, ама карактерно тоа што го искусив...не го препорачувам на никој.
Колку си само во право

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Темата за протестите и немирите што се одвиваат деновиве ја затвориле, па еве да пишам некаде барем: пред 5-10 минути само што замина една толпа Албанци низ Малеарди. Идеа од кај Млаки, пееа нешто, носеа знамиња итн...

Ме интересира како ќе се одвива работава. Пишете кога ќе заминат низ вашиот дел на градот.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.464
Поени од реакции
5.881
Темата за протестите и немирите што се одвиваат деновиве ја затвориле, па еве да пишам некаде барем: пред 5-10 минути само што замина една толпа Албанци низ Малеарди. Идеа од кај Млаки, пееа нешто, носеа знамиња итн...

Ме интересира како ќе се одвива работава. Пишете кога ќе заминат низ вашиот дел на градот.
ДУИ држи митинг во спортската сала во Гостивар. Имаа ли сини знамиња ?

G

Geezer

Гостин

Во тој град не е таква ситуацијата како што е во другите. Немаше ништо сериозно, ДУИ има конвенција на ниво на цела Македонија во Гостивар.
Горе-доле се знаат луѓето меѓусебно, работат едни со други, кај други. А и градот има традиција на мултиетничност и мултијазичност отсекогаш. Македонци, Албанци, Турци, Роми, Бошњаци.
Градот е пример за интерграција и сплотеност на повеќе култури во една.

Е сега имаш ропаци од Албанциве, што свиркаат по женски, со коли или довикуваат, ама тоа тешко можеш да го искорениш. Во глобала е све океј. Единствен инцидент во не знам колку години, беше убиството од полицаецот и тоа е тоа.

Amaterasu

123123113
Член од
17 април 2012
Мислења
1.242
Поени од реакции
1.299
Во тој град не е таква ситуацијата како што е во другите. Немаше ништо сериозно, ДУИ има конвенција на ниво на цела Македонија во Гостивар.
Горе-доле се знаат луѓето меѓусебно, работат едни со други, кај други. А и градот има традиција на мултиетничност и мултијазичност отсекогаш. Македонци, Албанци, Турци, Роми, Бошњаци.
Градот е пример за интерграција и сплотеност на повеќе култури во една.

Е сега имаш ропаци од Албанциве, што свиркаат по женски, со коли или довикуваат, ама тоа тешко можеш да го искорениш. Во глобала е све океј. Единствен инцидент во не знам колку години, беше убиството од полицаецот и тоа е тоа.
Хахаха колку си само во грешка. Каква сплотеност на култури, се ни е поделено....

G

Geezer

Гостин
Хахаха колку си само во грешка. Каква сплотеност на култури, се ни е поделено....
Ја под сплотеност, не подразбирам дома да си спиеме едни кај други, туку дека има толерантност и коректност во односите на луѓето.

Amaterasu

123123113
Член од
17 април 2012
Мислења
1.242
Поени од реакции
1.299
Ја под сплотеност, не подразбирам дома да си спиеме едни кај други, туку дека има толерантност и коректност во односите на луѓето.
Да, но тие висат на конец, видовме едно работа ( убиството од страна на полицаецот ) какви реакции предизвика, едноставно неможе да има мир помеѓу два народа кои се на различен степен на умствен развој.

Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.281
Поени од реакции
273
Не се случи ништо вчера све си беше ОК.
Баш се ОК приврзаниците на ДУИ(мислам на оние што се од град а не по селава)
Додека неможам истото да го кажам за Руфи(кој ништо ама баш ништо не направи за време на мандатот) од една страна и ДПА од друга страна(што би рекле некои мои пријатели од ДУИ они се радикали).

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Дечки ми требаат информации за теретаниве низ градов.
Денеска бев во две.
1) Онаа кај што беше зградата на стопанска порано.
Цените им беа: 1 месец - 1200, 2 месеци - 2000, 3 месеци - 2700. Во тоа изгледа вклучено е и користењето на тушевите.
2) Flex. Од задната страна на зградата карши судот.
Цени: 1 месец - 1000, 2 месеци - 1600, 3 месеци - 2100
После 6 месеци членство: 1 месец - 800, 2 месеци - 1400, 3 месеци - 1900
За користење на туш, се доплаќа 300 месечно.
За да те тренира Антонио, 1000 ден. месечно.
За план на исхрана 1000 еднократно.

Кај има на друго место? Само овие две ги знам...
Сакам да споредам понуда, цени и све тоа и да почнам од први април.

Ако некој вежба, споделете искуства, препорачајте...

Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.281
Поени од реакции
273
Дечки ми требаат информации за теретаниве низ градов.
Денеска бев во две.
1) Онаа кај што беше зградата на стопанска порано.
Цените им беа: 1 месец - 1200, 2 месеци - 2000, 3 месеци - 2700. Во тоа изгледа вклучено е и користењето на тушевите.
2) Flex. Од задната страна на зградата карши судот.
Цени: 1 месец - 1000, 2 месеци - 1600, 3 месеци - 2100
После 6 месеци членство: 1 месец - 800, 2 месеци - 1400, 3 месеци - 1900
За користење на туш, се доплаќа 300 месечно.
За да те тренира Антонио, 1000 ден. месечно.
За план на исхрана 1000 еднократно.

Кај има на друго место? Само овие две ги знам...
Сакам да споредам понуда, цени и све тоа и да почнам од први април.

Ако некој вежба, споделете искуства, препорачајте...
За таа кај стара стопанска банка незнам, а оваа кај судот мислам дека баш така како што напиша е.

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Дополнителна информација, бев во таа во сити центар.
Цените се следните:
1) 1000, 2) 1700, 3) 2400, 6) 4400, 12) 8000
Работно време 12-22,30; недела 15-22,30
Дечкото се понуди да ми направи план на исхрана бесплатно. Иначе теретаната е многу убаво средена, слично и како таа кај стара стопанска банка (btw, таа се вика All Star, а оваа во City Center, се вика International).
Од овие што ги посетив денеска најлошо, барем за око беше Flex. Некако е мала, тесна, темна, ама затоа е најефтино.

Иначе бев уште еднаш во All Stars, да се доинформирам и ми рекоа дека ако сакам може да ангажирам личен тренер што ќе ми направи програма за вежбање специфично за моите потреби заедно со план на исхрана и све тоа.
Не знам дали спомнав, во Flex, Антонио се нуди како личен тренер за 100 евра, еден саат, кога сакаш во денот.

Толку за сега, ги поминав теретаните што ги знаев, собрав податоци, сега ми требаат искуства и препораки.

Kajgana Shop

На врв Bottom