Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

Г

Грејвдигер

Гостин
Само од ова година има измени. КНИ ќе учат друго, а сите останати нови смерови на ФИНКИ и ИНФО од електро ќе учат друго... Плус тие вторите нема да имаат лабораториски и проектни задачи.

Член од
5 јануари 2013
Мислења
91
Поени од реакции
39
Чекај малце од каде тоа дека бази учат сите ?
за кој семестар зборувате ?

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.764
Поени од реакции
52.741
Гледам за Спасов сте збореле. Мене ми е сега по АОК, и после две предавања кај него, мислев да не се појавувам повеќе ама сте збореле за поени за присуство. Кај нас ни спомна нешто за присуство, ни па пушти списоци. Делуваше и по малце изгубено, неколку пати викаше и за некои делови дека ние сме имале поголемо знаење од него. Што да се прави сега...

Г

Грејвдигер

Гостин
Гледам за Спасов сте збореле. Мене ми е сега по АОК, и после две предавања кај него, мислев да не се појавувам повеќе ама сте збореле за поени за присуство. Кај нас ни спомна нешто за присуство, ни па пушти списоци. Делуваше и по малце изгубено, неколку пати викаше и за некои делови дека ние сме имале поголемо знаење од него. Што да се прави сега...
Која група си? Инаку типот е досада невидена... ми предаваше мрежи неколку часа, заспав!

Iµµortal

사범님
Член од
26 јули 2011
Мислења
711
Поени од реакции
387
да не знае некој во која библиотека ја има книгата за архитектура и организација на компјутери?

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
да не знае некој во која библиотека ја има книгата за архитектура и организација на компјутери?
Колега, не ти треба книгата. Учи си од предавањата.
Секако, ова важи ако целта ти е да положиш само.

Ако сакаш да навлезеш подлабоко во водите на компјутерската архитектура, читај ја книгата.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.033
Поени од реакции
12.728
Флегма. И јас на две предавања сум бидена само заради тоа што рече дека ќе има список, иначе удав невиден е. Ниту се заинтересирал да навлезе подлабоко во материјата, недај Боже да праша дали нешто е нејасно, тоа речениците ги тегне сто саати и баш му е гајле дали го слушаш или не. На последното предавање имаше толкава галама шо јас во 3ти ред едвај го слушав, а типов гајле си нема. Поентата на списокот не знам што му е, ако планира да привлече поголем број студенти барем нека се потруди предавањето да биде интересно за следење.
Иначе шо е фината со распоредов? Трета недела од семестаров е ние распоред немаме конечен. Нека не се правдаат со просториите, верувам дека на располагање ги имаат истите простории од претходниот семестар па и од минатата година. Студентите многу губат со ова, многу од професорите не ни објавиле термини за консултации бидејќи распоредот се менува секој втор ден, кај некои групи се испуштиле некои предмети па предавање слушаме две групи во исти термин и се ствара гужва. Колку време имаа да направат нов распоред, во 5 за 12 чекаа изгледа.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.273
Поени од реакции
2.278
Te лажат сите што ти велат да учиш од слајдови. Ако требало да се учи од слајдови немало да пишуваат книги. На слајдовите немаш ништо. Не можеш да објасниш архитектура на компјутер на слајд. Ако сакаш да научиш ќе си седнеш и ќе си учиш од книга, остај ги другиве...

Ќе ти ја пратам книгата во електронски формат, на англиски и српски за 2 саати од сега.
--- надополнето: 4 март 2013 во 13:02 ---

Kajgana Shop

На врв Bottom