Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Пожарство - дежурство. Како што спомна кооператива, една од убавините на служењето воен рок. А најубава работа е ко ќе стигниш до фазата `капија`.Ме интересира што е ова уствари? Некој вид на казна во вид на стража?
Гледав Бољи Живот и таму го спомнаа
Ама убаво у пичку матер .хахахха, не е само оружје. може и камиони да бидат, значи не е загарантирано топло, него може и да мрзнеш надвор на -25. ах дете дете, што убави си пропуштил![]()
шо се разбираш па ти од воена музикаАма убаво у пичку матер .Чуваш стража на минус ко ненормален .
![]()
Ме интересира што е ова уствари? Некој вид на казна во вид на стража?
Гледав Бољи Живот и таму го спомнаа
Пожарство ти е сите да спијат а ти да дремеш ко будала у ходник на ученичка клупа и столче два саата![]()
хахахха, не е само оружје. може и камиони да бидат, значи не е загарантирано топло, него може и да мрзнеш надвор на -25. ах дете дете, што убави си пропуштил![]()
Еееее тоа беше ЈНА,а во АРМ за вакво нешто можеше и наградно да добиешБидеиќи бевме малку во мојата едница,пожарни сум бил
секој втор ден,а тој помеѓу на стража на положај.
Пожарни слука број 1.
Во ходник пред двете „спаваони“ стои оружјето,ама и кондурите-чизмите.Што ми текна таа вечер,ги заменував тоа чизмите,една чизма на друго место со друга чизма и се така,
на пример една 44 број една 40,или две леви не едно место,на друго две десни.Но за беља добивме тотална узбуна за покрет со се возилата.Тоа значи се зимаш со тебе остануват само празни „спаваони“ и превртени душеци на креветот.
Кога срипа војска,облекање и земање оружјето,се друго во ранец и дојде време за чизмите-која гужва,никој неможе да ги облече,некој така почнаа да се симнуваат доле на постројување.За некој и не останаа.
Си ги окркав во затвор 7 дена до капија.
здраво генерацијоВо 1991 година 2 часа давав пожарство, 2 часа стража и 2 часа одмор и пак наново.
Тоа беше се така додека не побегнав и си дојдов во милата ни Македонија.