Што бараат атеисти на форум за религија?

Row-Corp

hasta la victoria siempre
Член од
1 јуни 2010
Мислења
51
Поени од реакции
25
Младичу науката тоа одамна го објаснила. Се вика втор закон за термодинамика. Не е никаква догма. Еден од постулатите на истиот закон вели: „Материјата и енергијата не можат да се створат ни уништат“
Претпоставувам знаеш што значи закон.
О Мудар Старецу мој вториот закон за термо динамика е само признание на тоа дека всушност човекот неможе да ги створи или уништи материјата и енергијата но фактот дека постојат и тоа во организирана форма укажува на тоа дека имаат интелигентен создател[/quote]

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
О Мудар Старецу мој вториот закон за термо динамика е само признание на тоа дека всушност човекот неможе да ги створи или уништи материјата и енергијата но фактот дека постојат и тоа во организирана форма укажува на тоа дека имаат интелигентен создател
Момак, можеш да си ги ословуваш така твоите по дома. Мислам дека бевме коректни до сега и намерата ми е така и да остане.
Укажува.....е многу различно од некаков си доказ. Створтеното е створено и вечно постои, не му треба креатор уште помалку па интелегентен. И да постои некаков си креатор, не е претмет на религиите ниту е Бог.

Row-Corp

Член од
1 јуни 2010
Мислења
51
Поени од реакции
25
Момак, можеш да си ги ословуваш така твоите по дома. Мислам дека бевме коректни до сега и намерата ми е така и да остане.
Укажува.....е многу различно од некаков си доказ. Створтеното е створено и вечно постои, не му треба креатор уште помалку па интелегентен. И да постои некаков си креатор, не е претмет на религиите ниту е Бог.
Момак ти имаш многу да учиш. Млад си Ова се твои зборови а не ме познаваш туку си стекнал вечаток според моите постви Штом според тебе јас сум млад имплицира на тоа дека ти си стар и штом јас имам многу да учам имплицира на тоа дека ти веќе си далеку поучен од мене односно помудар и негледам некаков проблем во ословувањето,но штом ви смета во ред но внимавај и ти како ословуваш.
Не може нешто што е створено да постои вечно се демантираш самиот себеси ако е створено значи е сосздадено:Ствара=создава е глагол кој некој го врши или го извршил, зборот створено е последица на глагол
Велиш"И да постои некаков си креатор, не е претмет на религиите ниту е Бог.???????????
Повторно ме наведуваш на еден зклучок што го споменав погоре

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Момак ти имаш многу да учиш. Млад си Ова се твои зборови а не ме познаваш туку си стекнал вечаток според моите постви Штом според тебе јас сум млад имплицира на тоа дека ти си стар и штом јас имам многу да учам имплицира на тоа дека ти веќе си далеку поучен од мене односно помудар и негледам некаков проблем во ословувањето,но штом ви смета во ред но внимавај и ти како ословуваш.
Не може нешто што е створено да постои вечно се демантираш самиот себеси ако е створено значи е сосздадено:Ствара=создава е глагол кој некој го врши или го извршил, зборот створено е последица на глагол
"И да постои некаков си креатор, не е претмет на религиите ниту е Бог.???????????
Камо и ти да ме викаш момче нема да се налутам. Ако тоа те навредило, не знам ако употребев нешто друго, како ке реагираше. Дека некои работи не ти се јасни, се гледа од пишаното, валда не не тролаш овде, едно да мислиш а друго да пишуваш. Ниту “креатор“ ниту “бог“ како термини се ексклузивно право на религиите. Креирањето “од ништо“ е својствено на тој “нека биде....... и бидна“. Но некои работи догматски си ги примил и џабе да се пењавам натаму.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Постојам. Тука сум, се гледам, осеќам она што ме боли, можам да се допрам...........
A um imash?
poshto tvojot odgovor e Da...sleduva drugo pashanje...
Ako imash dali si go videl, dali si go osetil, dali si go doprel....

Row-Corp

Член од
1 јуни 2010
Мислења
51
Поени од реакции
25
Камо и ти да ме викаш момче нема да се налутам. Ако тоа те навредило, не знам ако употребев нешто друго, како ке реагираше. Дека некои работи не ти се јасни, се гледа од пишаното, валда не не тролаш овде, едно да мислиш а друго да пишуваш. Ниту “креатор“ ниту “бог“ како термини се ексклузивно право на религиите. Креирањето “од ништо“ е својствено на тој “нека биде....... и бидна“. Но некои работи догматски си ги примил и џабе да се пењавам натаму.
Стварно си чуден,кој се навреди јас или ти.
Тешко на оној што не знае а мисли дека знае.
Сега сваќам дека ти у свари си сакал во Библијата на пр.да ти ја напишат формулата за создавање на материја и формула за создавање на енергијанеможам да верувам дека ова сериозно го мислиш

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Стварно си чуден,кој се навреди јас или ти.
Тешко на оној што не знае а мисли дека знае.
Сега сваќам дека ти у свари си сакал во Библијата на пр.да ти ја напишат формулата за создавање на материја и формула за создавање на енергијанеможам да верувам дека ова сериозно го мислиш
Che...hasta la victorija....siempre.
Znaesh li kolku vreme na ova atesitot mu velam deka ne e ateist?....kako i golem del od ateiste na forumot....samo mislat deka se ateisti.
Najgolem del od niv se Budisti i za niv vazi forulata Bog= Jas

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Che...hasta la victorija....siempre.
Znaesh li kolku vreme na ova atesitot mu velam deka ne e ateist?....kako i golem del od ateiste na forumot....samo mislat deka se ateisti.
Najgolem del od niv se Budisti i za niv vazi forulata Bog= Jas
Е не само за тебе ќе важи. Пази тоа реката сега е надојдена, кај и да е ќе испливаш на некој брег, бирај каде. :D

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.160
Што бара тема Религија на отворен форум во Македонија?
Хм?
Па за расправање бре луѓе - од тука поаѓаат сите други прашања :)

Имајте убава ноќ - и не се расправајте аман - бидете ко јагниња :)

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.033
Поени од реакции
83.466
Неговите по дома?
Некој кој ги израмнува убијците со жртвите, за атер на некаков непостоечки либерализам и слично, не би требало да се навредува од старецу:confused:
Никој не би требало да се навредува од старецу.
Не верувам дека некој мод/админ тоа би го санкционирал.

Mr.Bear

"The prince of darkness is a gentleman!"
Член од
14 декември 2010
Мислења
128
Поени од реакции
118
A um imash?
poshto tvojot odgovor e Da...sleduva drugo pashanje...
Ako imash dali si go videl, dali si go osetil, dali si go doprel....
Сакате на логика? Фалична да, ама добро е мириса на напредок. Прво и основно во една нормална ситуација секогаш се бараат докази од страна на оние кои пропагираат позитивен аргумент. Да се објаснам - ако ти си личноста што тврди дека нешто постои или дека нешто функционира на ваков или онаков начин, тогаш на тебе лежи да прикажеш дека е така, со емпирички докази, а не на мене (со негативниот аргумент) да го побијам. Второ, никаков доказ не е библијата, коранот, мешето на буда. Не ни морам да се објаснувам сигурен сум дека 1000 пути е напишано, ако и од самиот старт по дифолт не е јасно. И да не е овде, имаш мал милион други форуми, блогови, списанија, и се од овој смер на секој медиум - дневно. Трето, речиси сите (од тие јас што ги познавам и се 100% сите) позитивни аргументи за религијата се irrefutable (во превод - непобивачки) аргументи што неможат да се побијат, од проста причина што или нема доволни информации или едноставно се надвор од опсегот каде може да се тестираат (видиш мајката, колку згодно). Еве ти пример - јас тврдам дека дома поседувам зелен еднорог, кој ниту можеш да го видиш ниту можеш да го допреш, ај докажи дека го немам. Неможеш. Никој неможе. Ама не треба на тебе да биде тежината да докажеш дека го немам туку на мене да докажам дека го имам, затоа што јас тврдам дека го имам. А тоа со умот... имам мозок, кој со модерните "чуда" на медицината и науката може и да го видам, да го допрам сеуште не (а зошто и би?) ама теоретски би можел, затоа што е докажано дека постои. Не ја пратев целата расправа ако ти е метафорично кажано ова со умот тогаш сори. На темата - каде да одиме? Секој што се означил атеист и сака својата позиција да ја брани а туѓата да ја напаѓа ќе дојде овде. Последен пат кога проверив ова е место за секаков вид на разговор, а вие не сте исклучени од критицизам и немате право да бегате од опозиција на посебно место за со шепотење да ја напаѓате, освен ако не се плашите. А пред два дена напишав дека нема да се замарам на релација религија-атеизам...

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Сакате на логика? Фалична да, ама добро е мириса на напредок. Прво и основно во една нормална ситуација секогаш се бараат докази од страна на оние кои пропагираат позитивен аргумент. Да се објаснам - ако ти си личноста што тврди дека нешто постои или дека нешто функционира на ваков или онаков начин, тогаш на тебе лежи да прикажеш дека е така, со емпирички докази, а не на мене (со негативниот аргумент) да го побијам. Второ, никаков доказ не е библијата, коранот, мешето на буда. Не ни морам да се објаснувам сигурен сум дека 1000 пути е напишано, ако и од самиот старт по дифолт не е јасно. И да не е овде, имаш мал милион други форуми, блогови, списанија, и се од овој смер на секој медиум - дневно. Трето, речиси сите (од тие јас што ги познавам и се 100% сите) позитивни аргументи за религијата се irrefutable (во превод - непобивачки) аргументи што неможат да се побијат, од проста причина што или нема доволни информации или едноставно се надвор од опсегот каде може да се тестираат (видиш мајката, колку згодно). Еве ти пример - јас тврдам дека дома поседувам зелен еднорог, кој ниту можеш да го видиш ниту можеш да го допреш, ај докажи дека го немам. Неможеш. Никој неможе. Ама не треба на тебе да биде тежината да докажеш дека го немам туку на мене да докажам дека го имам, затоа што јас тврдам дека го имам. А тоа со умот... имам мозок, кој со модерните "чуда" на медицината и науката може и да го видам, да го допрам сеуште не (а зошто и би?) ама теоретски би можел, затоа што е докажано дека постои. Не ја пратев целата расправа ако ти е метафорично кажано ова со умот тогаш сори. На темата - каде да одиме? Секој што се означил атеист и сака својата позиција да ја брани а туѓата да ја напаѓа ќе дојде овде. Последен пат кога проверив ова е место за секаков вид на разговор, а вие не сте исклучени од критицизам и немате право да бегате од опозиција на посебно место за со шепотење да ја напаѓате, освен ако не се плашите. А пред два дена напишав дека нема да се замарам на релација религија-атеизам...
Pa da ti kazam pravo, tokmu toa i jas go velam non stop na forumov......ako ste pravi ateisti, site ovie ateisti shto mrdjgate po ovoj podforumov, nema da se zamarate so religija!
Brat, vo pravo si, ne se zamaraj so religija....
zatoa i ne ti davam soodveten odgovor, i ne sakam da te zamaram so Bog i da ti dokazuvam deka postoi.

D

Daedalus

Гостин
Pa da ti kazam pravo, tokmu toa i jas go velam non stop na forumov......ako ste pravi ateisti, site ovie ateisti shto mrdjgate po ovoj podforumov, nema da se zamarate so religija!
Brat, vo pravo si, ne se zamaraj so religija....
zatoa i ne ti davam soodveten odgovor, i ne sakam da te zamaram so Bog i da ti dokazuvam deka postoi.
Пошто бог=јас:)

D

Daedalus

Гостин
Toa e samo edna varijanta na Bog.
Ima i drugi....
Ако јас е една од варијантите на бог, тоест бог е во секој од нас ондак зошто да не почнеме да ги мењаме законите кои ги има во светите записи на Куранот и Библијата?
Или ние сме послаба варијанта на Бог и немаме дозвола за тоа?
Ако сме грешници во овој живот а воедно сме дел од Бог, дали тоа подразбира дека делови од Бог се грешни?
Дали аналогно на тоа ние што сме атеисти, сме дел од Бога?
Дали и нашето уверување е точно, затоа што е тоа дел од бог (јас=бог)?
Дали Бог самиот не верува во себе?
Зошто ондак ти веруваш во бог?

Kajgana Shop

На врв Bottom