Жените прашуваат, мажите одговараат

L

Luki Junior

Гостин
Не би можел јас освен муабетот "раскинуваме" ништо повеќе, нешто како Чендлер жал ме фаќа а не е баш пријатно да и кажеш ми здосади :)
И 2 збора са поарни од ништо. Не да се крие како некоја пичкица.... :)
--- надополнето: 1 март 2013 во 14:41 ---
Кои се тие бесмислени разговори?
Не ми е јасен моментот, ама стварно.
Седнуваш, велиш: Не сакам да сме веќе заедно и си одиш, не мора тоа да се филозофии и тупења. Едноставно, секој заслужува човечки третман. На крај краева, според мене, утре кога ќе се видите у град, треба едно здраво, како си да направите, ама со таквото исчезнување правите само на човек да му згади од постапката и да исчезне пред се почитта за личноста. За мене и покрај раскинувањето на врската, битно ми е да остане почитта, а со такво однесување, не постои никаква шанса за задржување на почитта и нема простор дури ни за едно здраво потоа.
Ногу објективно сакаш да биде за субјективна ситуација... Сега е моменто да фрлаш клетви до 7мо колено... :D:D:D
Досаден недосаден филозофски нефилозофски, постапил типо лошо....

Pinkie Pie

and Deedee
Член од
25 ноември 2009
Мислења
2.011
Поени од реакции
3.246
оти некој носите обетки на двете уши ?

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.987
Поени од реакции
12.631
Кои се тие бесмислени разговори?
Не ми е јасен моментот, ама стварно.
Седнуваш, велиш: Не сакам да сме веќе заедно и си одиш, не мора тоа да се филозофии и тупења. Едноставно, секој заслужува човечки третман. На крај краева, според мене, утре кога ќе се видите у град, треба едно здраво, како си да направите, ама со таквото исчезнување правите само на човек да му згади од постапката и да исчезне пред се почитта за личноста. За мене и покрај раскинувањето на врската, битно ми е да остане почитта, а со такво однесување, не постои никаква шанса за задржување на почитта и нема простор дури ни за едно здраво потоа.
Претежно тие штио исчезнуваат се претерано емотивни и затоа го прават тоа колку и да е погрешно, избегнуваат да се соочат со реалноста интроверти заебани. Мене ми се случи одамна, престанав да се јавувам и секогаш бев зафатен ако ми се јавеше за излегување, сменив кафиќ итн...исчезнав без да кажам ни збор. Неубо чувство ама силно не постои објаснување (n)
--- надополнето: 1 март 2013 во 14:50 ---
оти некој носите обетки на двете уши ?
Јас поради рамнотежа на главата, на левото уво имам две па малку ми забегува на лево и затоа наредниов период ќе ставам уште едно на десното :P

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.733
Поени од реакции
11.610
Зошто така им се свиѓа. Некои неможат да се замислат со обетка, некои им се допаѓа само една, некои две, некои повеќе.
Се е индивидуално :D

Јас искрено имам три, две на левото (од кои едната на 'рскавецот) и една на десното. Засега така ми се свиѓа, во тој број и ќе продолжам да ги носам.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.987
Поени од реакции
12.631
Јас искрено имам три, две на левото (од кои едната на 'рскавецот) и една на десното. Засега така ми се свиѓа, во тој број и ќе продолжам да ги носам.
Гледам и тебе кај и да е ќе почни главата на лево да ти бега ко мене, ај ти :D

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.733
Поени од реакции
11.610
Гледам и тебе кај и да е ќе почни главата на лево да ти бега ко мене, ај ти :D
Имав пет пред некоја година бе, главата ми паѓаше надолу и на лево, морав да ги извадам двете заради претпазливи мерки.
Подобро само на лево, отколку надолу и лево. :D

Член од
5 јануари 2013
Мислења
91
Поени од реакции
39
е така обетки да носа на двете уши...принцези :P :pipi:
Хехе а јас имам само на едното и баш се мислев и на другото да ставам или пак да ја извадам и оваа :) (порано носев 2-3 на уво ,сега и оваа ме нервира понекогаш)

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Претежно тие штио исчезнуваат се претерано емотивни и затоа го прават тоа колку и да е погрешно, избегнуваат да се соочат со реалноста интроверти заебани. Мене ми се случи одамна, престанав да се јавувам и секогаш бев зафатен ако ми се јавеше за излегување, сменив кафиќ итн...исчезнав без да кажам ни збор. Неубо чувство ама силно не постои објаснување (n)
Баш заради емотивноста не треба да го прават.
Јас сум емотивна, па никогаш не би постапила така. Како тип екстремно многу избегнувам конфронтации и конфликти, дури и до степен на претеризам, но кога станува за ваква работа, ако треба месец дена ќе се вртам и ќе се собирам храброст, но никогаш не би исчезнала без збор, баш затоа што сум емотивна. Во глава одма ми се јавува сликата како би се чувствувал другиот ако направам такво нешто, таков однос ни на тие што не ги поднесувам не им посакувам. Тоа не би го нарекла емотивност, повеќе би го нарекла себичност.
И 2 збора са поарни од ништо. Не да се крие како некоја пичкица.... :)

Ногу објективно сакаш да биде за субјективна ситуација... Сега е моменто да фрлаш клетви до 7мо колено... :D:D:D
Досаден недосаден филозофски нефилозофски, постапил типо лошо....
Објективноста, или барем обидот за објективноста во субјективни ситуации за мене е најубаво решение. Со субјективни реакции човек нема ништо да постигне, ма да, во конкретниов случај општо зборував, не за себе. :)

Член од
5 јануари 2013
Мислења
91
Поени од реакции
39
А зашто жените го прават тоа?
Мене досега ми се случило два пати тоа.

Иначе не би знаел да одговорам зашто но мислам дека такви се незнаат или несакат да се соочат со девојката.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
А зашто жените го прават тоа?
Мене досега ми се случило два пати тоа.

Иначе не би знаел да одговорам зашто но мислам дека такви се незнаат или несакат да се соочат со девојката.
А бе затоа реков дека не генерализирам, не реков дека сите машки се такви, ама до сега почесто ми се дешавало да се сретнам со случај кога машкото исчезнува, па затоа и го поставив прашањето, пошто ме интересира муабетот од машки аспект... :)

L

Luki Junior

Гостин
Објективноста, или барем обидот за објективноста во субјективни ситуации за мене е најубаво решение. Со субјективни реакции човек нема ништо да постигне, ма да, во конкретниов случај општо зборував, не за себе. :)
Субјективна желба за објективност, како лек за раните... ;)
Интересно...

Мада јас лично преферирам клетви до 7мо колено, и 50-70 километра спринт на точок.... Дава неверојатна перспектива.... :D:D:D

Член од
6 септември 2008
Мислења
1.049
Поени од реакции
367
А бе затоа реков дека не генерализирам, не реков дека сите машки се такви, ама до сега почесто ми се дешавало да се сретнам со случај кога машкото исчезнува, па затоа и го поставив прашањето, пошто ме интересира муабетот од машки аспект... :)
Јас сум од тој калибар машки за кој зборуваш, па искрено да ти кажам немам и јас некое посебно објаснување, последен пат кога ми се случи такво нешто имав стварно тон проблеми на главата и го гледав раскинувањето како +1 проблем кој не му давав големо значењ и се повеќе и повеќе го занемарував. Но вистината е и тие X проблеми што ги имав не беа кој знае што, туку самиот несвесно се терав да мислам дека као "имам поголеми проблеми и не можам да се замарам со глупости" и од згора на тоа со измешани чувства во себе си викаш на никого не должам никакво објаснување. И тука доаѓа во акција таа "машка школка" кинеш комуникација со надворешниот свет и се враќаш рехабилитиран за некое време 1 недела / месец или повеќе зависи до... појма неам до што зависи али некогаш трае подолго некогаш пакратко. Али што е најинтересно во овој случај после изминатото време темата пак се отвара и машкото се здобива со титулата Кретен без разлика какво извинување има измислено.

True story

Kajgana Shop

На врв Bottom