Прашање за Христијанството III

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Сега сме на_бале!

Ако Духот кој е поголем од душа не може да да ја натера таа душа да го чуствува Бога, значи секој мањак може да се оправда шред Бог
Духот мој неќеше да силувам мало,етници али јбга, душата и удот не слушаа

Духот мој нежеше да го заколам али рацете не слушаа

Духот мој не сакаше но нозете сами ојдоа таму....
Праиш преседан за судењето на христијаните пред Бог и тие ќе се повикуваат “Во случајот Мики1 против Лет3 е несомнено докажано дека Духот не одговара за постапките на остали состојци на тело било од крв и месо било психички“
Продолжуваш да мудруваш по својо‘ ум.
Али то ти је...
--- надополнето: 26 февруари 2013 во 21:41 ---
А шо? Ти демек беше со него? Да не јадевте печурки заедно, па ви се виѓаваа рабоќе?
По бе!
А Ти, од кај знајш дека не бев? :sneaky:

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Продолжуваш да мудруваш по својо‘ ум.
Али то ти је...
--- надополнето: 26 февруари 2013 во 21:41 ---

По бе!
А Ти, од кај знајш дека не бев? :sneaky:
Ти ми кажа минатиот пат на пиво, кажа кога си роден. :D

M

Muranyi

Гостин
„Бог е мртов„-Ниче,
„Ниче е мртов„-Бог. :)
Опомена од Ниче за лицемерието на Христијаните,самите Христијани со своите постапки го "убија" Бог,единствен Христијанин во историјата на човештвото умре распнат на крстот.Ниче немал ништо против Бог,иако самиот не верувал во него,што пак е предмет на шпекулации,колку што имам сретнато.

W

Werther

Гостин
Опомена од Ниче за лицемерието на Христијаните,самите Христијани со своите постапки го "убија" Бог,единствен Христијанин во историјата на човештвото умре распнат на крстот.Ниче немал ништо против Бог,иако самиот не верувал во него,што пак е предмет на шпекулации,колку што имам сретнато.
Грешка си.Тој како критичар направи партал во Антихристот.
Често нарекувајќи ги верниците дека се апатични,секоја Божја служба е атентат против јавниот морал,христијанскиот морал е робовски,Исус е идиот...

M

Muranyi

Гостин
Грешка си.Тој како критичар направи партал во Антихристот.
Често нарекувајќи ги верниците дека се апатични,секоја Божја служба е атентат против јавниот морал,христијанскиот морал е робовски,Исус е идиот...
Можеби,не велам не,јас Антихристот го разбирам повеќе како критика кон Христијаните и Христијанството,не кон Бог.Но одамна сум ја читал,може е време пак да ја пролистам,иако ми е "тежок за варење".

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Цитирав друг дел од Твојот пост, затоа мојот одговор е несоодветен.

Еве го одговорот: да, Духот Свет може да зборува.
--- надополнето: 26 февруари 2013 во 21:26 ---

el_kewser,

се‘ додека размислуваш телесно, нема да мрднеш од Твојата вера...

Па така, ако Мојсеј само слушнал глас, а не видел никаков лик, од кај си толку сигурен дека Мојсеј не видел никого? Да не беше и Ти со Мојсеја на Синај?...:sneaky:
--- надополнето: 26 февруари 2013 во 21:30 ---

--- надополнето: 26 февруари 2013 во 21:32 ---
cudno duh da zboruva,:)
ti siguren si deka mojsej go videl boga ?
jas nebev na sinaj no zboruvam od bibliski aspekt deka mojsej ne go videl likot na boga a go slusal samo glasot, ;) citaj star zavet izles 33 20А ти - додаде - не можеш да го видиш Моето лице, зашто човек не може да Ме види Мене и да остане жив

W

Werther

Гостин
Можеби,не велам не,јас Антихристот го разбирам повеќе како критика кон Христијаните и Христијанството,не кон Бог.Но одамна сум ја читал,може е време пак да ја пролистам,иако ми е "тежок за варење".
Ти ја парафразирав Антихристот во минатиот пост да не дојде до забуна,да не мислиш дека на памет пишувам.

Јас мислам ја критикува бесмисленоста на концептот Бог во Антихристот,а со пишаното "Исус е идиот,но искрен идот" потврдува.
Нели Исус е Бог ?

Истото и Кант го прави во Критика на Чистиот Ум,тој вели дека догмата неможе рационално да се докаже.
Само Аквински пробал да ги спои некако логиката и Христијанството,но не успеал,дебанкиран е.Не дека немал интелектуален капацитет,туку тоа е невозможно.

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Матеј:
„...А Тој му одговори: „Зошто ме нарекуваш добар? Само Еден е добар. А ако сакаш да влезеш во животот, запазувај ги заповедите„.

Лука:
„А Исус му рече: „Зашто ме нарекуваш добар? Никој не е добар, освен едниот Бог.„.

И? :)
--- надополнето: 26 февруари 2013 во 21:32 ---

Да, учителке...:)
e sega sporedigi so marko 12,;29-32
jovan 5;30
za koj bog zboruva Isus?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ти ми кажа минатиот пат на пиво, кажа кога си роден. :D
Издајца...:sneaky:
--- надополнето: 26 февруари 2013 во 23:24 ---
e sega sporedigi so marko 12,;29-32
jovan 5;30
za koj bog zboruva Isus?
el_kewser,

наведениот стих сум го коментирал веќе миљон пути и не би сакал да се повторувам.

Но ете, Ти побара да цитирам стих и јас тоа го сторив, а кога од Тебе побарав да го цитираш Јована, Ти ме ми напиша што посведочил Јован. Зашто? Има нешто страшно во стихот од Јован?...:sneaky:

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
со поставуваат прашања кои се бар по 5 пати одговорени што ме тера де мислам дека некој прашува не со цел да дознае за нешто што не го знае туку да провоцира и да убедува дека неговото е подобро хмм

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
cudno duh da zboruva,:)
Духот Свет Е лик од Света Троица и Духот Е дух по природа исто како и Отецот и Синот.
--- надополнето: 26 февруари 2013 во 23:52 ---
ti siguren si deka mojsej go videl boga ?
Да, Мојсеј е Боговидец, оти е достоен да Го види Невидливиот.
--- надополнето: 26 февруари 2013 во 23:53 ---
jas nebev na sinaj no zboruvam od bibliski aspekt deka mojsej ne go videl likot na boga a go slusal samo glasot, ;)
Тоа не значи дека Мојсеј зборувал во ветер, така?...
--- надополнето: 26 февруари 2013 во 23:54 ---
А ти - додаде - не можеш да го видиш Моето лице, зашто човек не може да Ме види Мене и да остане жив
Убеден сум дека не го знаеш значењето на наведениот стих, но добро, тоа и не е мој проблем.

M

Muranyi

Гостин
Ти ја парафразирав Антихристот во минатиот пост да не дојде до забуна,да не мислиш дека на памет пишувам.

Јас мислам ја критикува бесмисленоста на концептот Бог во Антихристот,а со пишаното "Исус е идиот,но искрен идот" потврдува.
Нели Исус е Бог ?

Истото и Кант го прави во Критика на Чистиот Ум,тој вели дека догмата неможе рационално да се докаже.
Само Аквински пробал да ги спои некако логиката и Христијанството,но не успеал,дебанкиран е.Не дека немал интелектуален капацитет,туку тоа е невозможно.
Да,но во случајов во делото "Антихрист",го критикува Христијанството и христијанскиот концепт за Бог,конкретно.Затоа и велам,Бог е мртов се однесува конкретно на христијанскиот Бог,Исус кој беше и единствениот христијанин и тој умре распнат на крст.Не се однесува кон "било кој" концепт за Бог,се разбираме ли?Затоа и велам,не може од таа фраза да се заклучи дека Ниче имал нешто против Бог или дека бил антитеист,некој и сатанист ќе ти рече дека бил,поточно бил под демонско влијание:D
Кант и Аквински ги немам читано,а вториот планирам во скоро време.

W

Werther

Гостин
Дечко ај научи да цитираш, не е тешко.

Многу неписмено делуваш вака.

Kajgana Shop

На врв Bottom