RocknRolaa
Rafa Para Siempre
- Член од
- 21 февруари 2010
- Мислења
- 6.869
- Поени од реакции
- 9.740
Дечки вака така ќе остареме со серијава. Тоа е.
smetaj,3ta kniga na dva dela t.e 2 sezoniДечки вака така ќе остареме со серијава. Тоа е.
Пред две-три недели читав едно интервју со GRRM, во кое што рече дека Бунтот на Роберт нема да е адаптирано како посебна мини-серија или како филмови, бидејќи тоа е дел од ASoIaF. Не можам да го најдам линкот, ако те интересира да побараш, памтам дека беше на Winter is Coming.Доколку би правеле такво нешто, најдобро би било да го обработат бунтот на Robert Baratheon. Затоа што бунтот на Robert (и настаните кои што го предизвикуваат) е катализатор за сето она што подоцна се случува во ASoIaF серијалот. А навистина не гледам начин како тоа би го вметнале во серијата, освен најважните детали да ги вметнуваат во разговор, како досега. Впрочем, така е и во книгите, само што таму има повеќе простор за да се објаснува, плус бонус информациите кои што GRRM ги дава преку интервјуа, информациите на The Citadel, па и неколку официјални апликации имаше. Многу настани и информации за обработка, that's why the occasional word or two in the Game of Thrones conversations is not enough.
А посетување на The Citadel не е препорачливо за гледачите на серијава, because of spoilers and stuff.
Можеби една цела сезона посветена на овие настани?! Seems plausible. Иако дефинитивно подобро би било да направат филмови, поголем буџет, а има битки што мора да се прикажат.
And I honestly hope this post does not come of as me being pretentious (in the sense of "Us book readers and the vast knowledge we possess about the history of Westeros"), because it is not. Not in the slightest.
И на мене ми е огромна желба да го видам тој материјал снимен. Било што, бонус сезона или филмови, би бил пресреќен.
освен што е јеблива, дамава освен i will take what is mine with fire and blood и уште некој други реплики нема ништо покажано.
DRACARYS !!!освен што е јеблива, дамава освен i will take what is mine with fire and blood и уште некој други реплики нема ништо покажано.
интересна ми е само заради тоа што има 3 змеја, то е се
Drogon > DanyDRACARYS !!!
http://www.youtube.com/user/aongho
значи дечкиов на неговиот канал ги има скоро сите екстра приказни кој беа во блу реј едицијата на двете сезони.
кој е повеќе заинтересиран за некој приказни од страна на ликовите слободно нека ги гледа, ќе научи нешто ново, има и некој работи кој се спомнати во сезоните
--- надополнето: 28 февруари 2013 во 20:31 ---
освен што е јеблива, дамава освен i will take what is mine with fire and blood и уште некој други реплики нема ништо покажано.
интересна ми е само заради тоа што има 3 змеја, то е се