Game of Thrones

Член од
29 јануари 2012
Мислења
2.172
Поени од реакции
3.719
Ова деновиве нели можат побрзо да поминат ми се смачи од чекање веќе 1 година -.-

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Дечки вака така ќе остареме со серијава. Тоа е. :icon_lol:
smetaj,3ta kniga na dva dela t.e 2 sezoni
4 I 5 kniga slucuvajnata se vo isto vreme sto mozat vo 1 sezona da go opfatat,nisto cudno da opfatat malku I vo cetvrta sezona,so znaci spored moive procenki(ne me drzi za zbor) do kaj 2018 da odi samo ako zavrsat knigite do togas

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
bi bilo prekrasno pokraj serijava i edna trilogija filmcinja visok budzet od po 3 saati extended 4 saati za dopuna i top ke si e sve

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Доколку би правеле такво нешто, најдобро би било да го обработат бунтот на Robert Baratheon. Затоа што бунтот на Robert (и настаните кои што го предизвикуваат) е катализатор за сето она што подоцна се случува во ASoIaF серијалот. А навистина не гледам начин како тоа би го вметнале во серијата, освен најважните детали да ги вметнуваат во разговор, како досега. Впрочем, така е и во книгите, само што таму има повеќе простор за да се објаснува, плус бонус информациите кои што GRRM ги дава преку интервјуа, информациите на The Citadel, па и неколку официјални апликации имаше. Многу настани и информации за обработка, that's why the occasional word or two in the Game of Thrones conversations is not enough.
А посетување на The Citadel не е препорачливо за гледачите на серијава, because of spoilers and stuff.

Можеби една цела сезона посветена на овие настани?! Seems plausible. Иако дефинитивно подобро би било да направат филмови, поголем буџет, а има битки што мора да се прикажат.

And I honestly hope this post does not come of as me being pretentious (in the sense of "Us book readers and the vast knowledge we possess about the history of Westeros"), because it is not. Not in the slightest.
И на мене ми е огромна желба да го видам тој материјал снимен. Било што, бонус сезона или филмови, би бил пресреќен.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Страв ми е да читам поголем пост на темава.. Немој немој ви се испуштило на некој!

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
Доколку би правеле такво нешто, најдобро би било да го обработат бунтот на Robert Baratheon. Затоа што бунтот на Robert (и настаните кои што го предизвикуваат) е катализатор за сето она што подоцна се случува во ASoIaF серијалот. А навистина не гледам начин како тоа би го вметнале во серијата, освен најважните детали да ги вметнуваат во разговор, како досега. Впрочем, така е и во книгите, само што таму има повеќе простор за да се објаснува, плус бонус информациите кои што GRRM ги дава преку интервјуа, информациите на The Citadel, па и неколку официјални апликации имаше. Многу настани и информации за обработка, that's why the occasional word or two in the Game of Thrones conversations is not enough.
А посетување на The Citadel не е препорачливо за гледачите на серијава, because of spoilers and stuff.

Можеби една цела сезона посветена на овие настани?! Seems plausible. Иако дефинитивно подобро би било да направат филмови, поголем буџет, а има битки што мора да се прикажат.

And I honestly hope this post does not come of as me being pretentious (in the sense of "Us book readers and the vast knowledge we possess about the history of Westeros"), because it is not. Not in the slightest.
И на мене ми е огромна желба да го видам тој материјал снимен. Било што, бонус сезона или филмови, би бил пресреќен.
Пред две-три недели читав едно интервју со GRRM, во кое што рече дека Бунтот на Роберт нема да е адаптирано како посебна мини-серија или како филмови, бидејќи тоа е дел од ASoIaF. Не можам да го најдам линкот, ако те интересира да побараш, памтам дека беше на Winter is Coming. :)

Инаку, носам и вести. :P

7та епизода од третата сезона, која досега беше позната под насловот Chains е повторно преименувана, но новиот наслов не е познат.

3та епизода конечно доби име: Walk of Punishment, a 4та го доби името Blue Hills.

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.517
Поени од реакции
6.969
Мислам дека поголемиот дел што сме во темава исто ја гледаме и серијата Спартак. Ако ви текнува додека беше болен првиот глумец и не се знаеше дали ќе може да снима, се сними и сезона со настани од пред заробувањето на Спартак. Сезоната беше супер и одлично се вклопи во настаните понатаму.
Замислете што би било наместо да дремеме 1 година после мај за нова сезона, наесен да го гледаме Robert's rebellion :))
УБАИНИ!!!

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
http://www.youtube.com/user/aongho
значи дечкиов на неговиот канал ги има скоро сите екстра приказни кој беа во блу реј едицијата на двете сезони.
кој е повеќе заинтересиран за некој приказни од страна на ликовите слободно нека ги гледа, ќе научи нешто ново, има и некој работи кој се спомнати во сезоните :)
--- надополнето: 28 февруари 2013 во 20:31 ---
освен што е јеблива, дамава освен i will take what is mine with fire and blood и уште некој други реплики нема ништо покажано.
интересна ми е само заради тоа што има 3 змеја, то е се

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
освен што е јеблива, дамава освен i will take what is mine with fire and blood и уште некој други реплики нема ништо покажано.
DRACARYS !!!

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
http://www.youtube.com/user/aongho
значи дечкиов на неговиот канал ги има скоро сите екстра приказни кој беа во блу реј едицијата на двете сезони.
кој е повеќе заинтересиран за некој приказни од страна на ликовите слободно нека ги гледа, ќе научи нешто ново, има и некој работи кој се спомнати во сезоните :)
--- надополнето: 28 февруари 2013 во 20:31 ---

mene poradi ovoj lik mi e interesen nejziniot del od prichata..

Kajgana Shop

На врв Bottom