- Член од
- 13 февруари 2012
- Мислења
- 2.733
- Поени од реакции
- 1.226
ке ти одговорам на сите прашања ама одкако ти ке ми дадеш искрен одговор кој е многу пати кажанЕ добро сега незначи дека ќе го прифатам тоа дека Бог е секаде околу нас, пред се тоа не е мое верување т.е. не учи така Исламот. Сепак да не одам оф топик јас ќе поставам неколку прашања до сите кој што сакаат да ми одговараат без да бидам нападнат, добронамерно ќе ги поставам според пишаното погоре и така сакам да добијам одговор. Благодарам на сите кој што така ќе пристапат кон мене?
Дали според тоа што го кажал Исус дека “Бог е секаде околу нас“, дали со тоа се докажува дека Исус не е Бог?
Доколку Исус не е Бог според сето кажано, зошто тогаш се користи зборот ’’Господ-Бог Исус Христос’’?
Доколку Исус не е Бог тогаш кој е Бог?
Доколку Исус не е Бог, дали тоа ќе биде дека Светото тројство не е едно Исто?
П.С/Не постирам прашања да навредувам, туку постирам прашања според тоа што го цитирав коментарот од тапа фраер, јас се трудам да не навредувам на никој ниту во делот за Ислам, па така сакам да не бидам навреден. Тој кој мисли дека со овие прашања сакам да провоцирам го молам однапред нека не одговара на прашањата.
дали знаеш-свакаш што е светиот дух?