Android корисници (проблеми, прашања, совети)

Член од
30 октомври 2008
Мислења
111
Поени од реакции
14
App2SD или App Mgr III апликацијата спушти ја и префрли ги.
site apps mi se prefrleni vo memoristata (2gb) imam od telefonot 200 mb no uste 9 mb se ostanati dali moze da napravam direkno vo memoriskata da se spustaat aplikaciite od market?

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
site apps mi se prefrleni vo memoristata (2gb) imam od telefonot 200 mb no uste 9 mb se ostanati dali moze da napravam direkno vo memoriskata da se spustaat aplikaciite od market?
Не може дирек треба сам да ги средиш.

Но,немој да се буниш,оти има и апликации што не се стават во мемориска,пример Фејсбук Андроид не може.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.173
Поени од реакции
1.372
link2sd и рут ти треба и ќе можеш да наместиш да се инсталираат апликациите на мемориска картица, плус и fb апликацијата може да се префрли (еден дел од неа, малку останува во интерна меморија).

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Телефонот ми беше кодиран на Т-Мобајл и се беше во ред, работеше, ретко да укочеше нешто, после го декодирав и сеа почна многу да кочи. Поима немам што му се дрси. Во обично пишување порака знае да закочи и да не мрдне.
Постои ли некоја можност да убрза?

п.с. Претходно имав инсталирано GoLauncher ама сега никако не можам да најдам нешто слично. Некојја препорака?

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Телефонот ми беше кодиран на Т-Мобајл и се беше во ред, работеше, ретко да укочеше нешто, после го декодирав и сеа почна многу да кочи. Поима немам што му се дрси. Во обично пишување порака знае да закочи и да не мрдне.
Постои ли некоја можност да убрза?

п.с. Претходно имав инсталирано GoLauncher ама сега никако не можам да најдам нешто слично. Некојја препорака?
Каков телефон имаш ? Чудно ми е како може да ти кочи,гледај да не имаш некоја апликација што ти го кочи телефонот...

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Каков телефон имаш ? Чудно ми е како може да ти кочи,гледај да не имаш некоја апликација што ти го кочи телефонот...
T-Mobile move balance.
Уште од почетокот кога ми го декодираа осетив разлика во работењето на стандардните апликации.
После декодирањето немав ништо и се од ново почнав па не би требало да е до некоја апликација.

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
Како да ставам Тапаталк без плаќање и без рутирање и такви ствари? Ептен сум нов на Андроид и ко изгубен случај се осеќам.

И некој ако има некои листи на корисни и интересни апликации нека сподели :D

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.834
Поени од реакции
2.928
Има ли некоја идеја за мојот проблем за Play store не ми отвара само лоадира и после пишува дека е надвор од конекција инаку ми работи Aptoide,BlackMart,AppBrain,AppStoreVN а само на Play Store не ми работи што може да е проблемот било каква идеја и ќе ми текне како Др. Хаус :D

Патем се работи за ХТЦ Дезајр ХД рутиран и друг РОМ кој и пред проблемов ми работеше Play Store.

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Како да ставам Тапаталк без плаќање и без рутирање и такви ствари? Ептен сум нов на Андроид и ко изгубен случај се осеќам.

И некој ако има некои листи на корисни и интересни апликации нека сподели :D

Од Варез некој симни ја.... таму еден куп платени апликации имаш.

Други апликации интересни и корисни зависат за тоа што тебе ти е интересно и корисно.......еве на пример најди ја Bump апликацијата, бесплатна е!
--- надополнето: 28 февруари 2013 во 11:49 ---
Има ли некоја идеја за мојот проблем за Play store не ми отвара само лоадира и после пишува дека е надвор од конекција инаку ми работи Aptoide,BlackMart,AppBrain,AppStoreVN а само на Play Store не ми работи што може да е проблемот било каква идеја и ќе ми текне како Др. Хаус :D

Патем се работи за ХТЦ Дезајр ХД рутиран и друг РОМ кој и пред проблемов ми работеше Play Store.

Ја еднаш проблемот го најдов во Гмаил акаунтот... не знам како ама сум се одлогирал.
Провери тоа да не ти е.... па после штиклирај за синхронизација!

Член од
25 март 2012
Мислења
508
Поени од реакции
130
Ne pusta nikakov zvuk,jacina na zvukot e maximum,klipovi ni na youtube ni na media player ne pusta..za sgs3!care?

Kajgana Shop

На врв Bottom