Сакам да прашам дали може некако да ја дознаам IP адресата на друг компјутер ? Постои програм за ова или како ? Некој што се разбира ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
како тоа сите компјутери во мрежата ?Ipscan да го пробаш, ги скенира сите компјутери во мрежа.
како тоа сите компјутери во мрежата ?
И ја така прочитав и најдов на гоогл , ама од кај ќе знам точни информации или username ?како што можам да видам овој софтвер не прави ништо повеќе отколку што ти можеш сам да направиш во cmd на твојот компјутер. Отвори го и пиши на пример ако сакаш да го дознаеш ајпито на кајгана, односно на нивниот сервер пишеш ping kajgana.com
А за да најдеш ип на некој компјутер треба да знаеш некои податоци како точен username или така нешто.
Па не сме ли сите на една иста мрежа ?Па претпоставувам дека бараш ИП на друг компјутер во локалната мрежа во која си и ти.
Ако е во некоја друга мрежа тогаш тешко ќе го најдеш, освен ако не е некој јавно познат сервер (како гугл.ком или кајгана.ком).
Симнав ја ipscan-3.0-beta6.exe и бара некои глупости на Java неможев да го средам и го избришавipscan-3.0-beta4.exe
Сакаш хакер да станеш, да пробиваш компјутерски системи, а неможеш со јава да излезеш на крај ? Откажи се.Симнав ја ipscan-3.0-beta6.exe и бара некои глупости на Java неможев да го средам и го избришав![]()
Kaj прочита ти дека сакам хакер да станам жити све ја барам ИП на еден компјутер а не сакам да станам хакерСакаш хакер да станеш, да пробиваш компјутерски системи, а неможеш со јава да излезеш на крај ? Откажи се.
Не многу, ме утна околу 80 километри.
Фала ама ја имам програм за ова тоа не ми е пробелм , проблем ми е неможам да го дознаам IP-то на тој што го барам
Незнам зошто, мене точно ме пронајдеНе многу, ме утна околу 80 километри.![]()
Дете ли е ? Мислам кој го користи тој компјутер шо сакаш да го најдеш ипот ?Фала ама ја имам програм за ова тоа не ми е пробелм , проблем ми е неможам да го дознаам IP-то на тој што го барам![]()