IP пронаоѓање на други компјутери

• Креатор на темата Креатор на темата khz777
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
Локација
Argentina, Buenos Aires
Сакам да прашам дали може некако да ја дознаам IP адресата на друг компјутер ? Постои програм за ова или како ? Некој што се разбира ?

Ipscan да го пробаш, ги скенира сите компјутери во мрежа.

како што можам да видам овој софтвер не прави ништо повеќе отколку што ти можеш сам да направиш во cmd на твојот компјутер. Отвори го и пиши на пример ако сакаш да го дознаеш ајпито на кајгана, односно на нивниот сервер пишеш ping kajgana.com
А за да најдеш ип на некој компјутер треба да знаеш некои податоци како точен username или така нешто.

како тоа сите компјутери во мрежата ?

Па претпоставувам дека бараш ИП на друг компјутер во локалната мрежа во која си и ти.
Ако е во некоја друга мрежа тогаш тешко ќе го најдеш, освен ако не е некој јавно познат сервер (како гугл.ком или кајгана.ком).

како што можам да видам овој софтвер не прави ништо повеќе отколку што ти можеш сам да направиш во cmd на твојот компјутер. Отвори го и пиши на пример ако сакаш да го дознаеш ајпито на кајгана, односно на нивниот сервер пишеш ping kajgana.com
А за да најдеш ип на некој компјутер треба да знаеш некои податоци како точен username или така нешто.
И ја така прочитав и најдов на гоогл , ама од кај ќе знам точни информации или username ? :D
--- надополнето: 24 февруари 2013 во 16:14 ---
Па претпоставувам дека бараш ИП на друг компјутер во локалната мрежа во која си и ти.
Ако е во некоја друга мрежа тогаш тешко ќе го најдеш, освен ако не е некој јавно познат сервер (како гугл.ком или кајгана.ком).
Па не сме ли сите на една иста мрежа ?

Симнав ја ipscan-3.0-beta6.exe и бара некои глупости на Java неможев да го средам и го избришав :D
Сакаш хакер да станеш, да пробиваш компјутерски системи, а неможеш со јава да излезеш на крај ? Откажи се.

Сакаш хакер да станеш, да пробиваш компјутерски системи, а неможеш со јава да излезеш на крај ? Откажи се.
Kaj прочита ти дека сакам хакер да станам жити све ја барам ИП на еден компјутер а не сакам да станам хакер

Не многу, ме утна околу 80 километри. :)
Незнам зошто, мене точно ме пронајде :) :)
--- надополнето: 24 февруари 2013 во 16:41 ---
Фала ама ја имам програм за ова тоа не ми е пробелм , проблем ми е неможам да го дознаам IP-то на тој што го барам :confused:
Дете ли е ? Мислам кој го користи тој компјутер шо сакаш да го најдеш ипот ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom