Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
^- БМВ-во си троши така малце повеќе, а и поскапо е за одржавање... Заден погон, 143/170кс (пишал 525, а доле 523).. Јас иако сум фан на БМВ, би избрал пасатче некое, тди 110кс.

Модело е 523и. Иначе има дефорсиран 2500 ццм3 мотор со ознака М52б25ТУ... .Супер количка, железен и издржлив мотор, шом има плинче ќе троше околу 10 литра.... Јаде се... Само не знам у каква состојба е, и зашо волано и е претапациран.
Заден браник бледа копија на АЦ Шницер (префарбуван е), Огледалата са бледа копија на е36 ///М3, неоригинални са (исто префарбувани елементи)...

Предното стакло требе да се провере дали е менено...

Толко од малкоте слики можех да видам...

Бев на тест возење на црниот лансер, одлична кола е. Дома ги одбива само црната боја и тоа што до вчера гледавме сосема други коли и дизел мотори.

Е сега, дајте некое генерално мислење, кој не го мрзи, за лансериве?

И ако може @Evo XII да ми даде handbook за колата од овде:
https://www.mitsubishicars.com/MMNA/jsp/owners-site/manuals.do

Јас би земал, ама за регистрација треба VIN број, а на други места на нет не најдов.

Единствена замерка за црниов лансер е што на хауба има некои точки зарѓани, дали од песок и слично...па не знам ова во иднина како би се развивало.

Братче однос цена-возило за МК пазар е ок.Нема големи трошкови за оддржување,како што пишав лани фул сервис поминав со 4800денари,знам жена ми беше да плака(може ја одрале од кај знам хехехех).Инаку за корозија немај гајле имаат 10 годишна гаранција за корозија.Друго 1.5 моторчето е град околу 9 литра што е за 90 денари литар е цифра,освен ако си шофер ко мене шо праи по 4000км годишно па..........

Делови има за него,сервисен интервал е на 20 000км што е цифра сепак,ок ауто за низ град и за отоврено.Јас сум генерално задоволен од него,цената не ти е лоша,на запад држат цена 2009-та баш ги гледав на мобиле.де одат и до 9000евра со 1.5 моторот.

Предница се ок,е малку нежно ауто сака пазење,друго во поглед на електроника се ок,осетливи се на нашиот бензин,јас му ставам МБ 100 на Макптерол,го троши поише ама си влече поубаво.Моторот трпи гњавење,сака високи вртежи,за претекнување само шалташ и иде ко лудо...

Ако му се оригиналните гуми,семни си ги зошто се малку пластични,барем мене така ми се видоа,али тоа е индивидуално сепак.....Поздрав

Братче однос цена-возило за МК пазар е ок.Нема големи трошкови за оддржување,како што пишав лани фул сервис поминав со 4800денари,знам жена ми беше да плака(може ја одрале од кај знам хехехех).Инаку за корозија немај гајле имаат 10 годишна гаранција за корозија.Друго 1.5 моторчето е град околу 9 литра што е за 90 денари литар е цифра,освен ако си шофер ко мене шо праи по 4000км годишно па..........

Делови има за него,сервисен интервал е на 20 000км што е цифра сепак,ок ауто за низ град и за отоврено.Јас сум генерално задоволен од него,цената не ти е лоша,на запад држат цена 2009-та баш ги гледав на мобиле.де одат и до 9000евра со 1.5 моторот.

Предница се ок,е малку нежно ауто сака пазење,друго во поглед на електроника се ок,осетливи се на нашиот бензин,јас му ставам МБ 100 на Макптерол,го троши поише ама си влече поубаво.Моторот трпи гњавење,сака високи вртежи,за претекнување само шалташ и иде ко лудо...

Ако му се оригиналните гуми,семни си ги зошто се малку пластични,барем мене така ми се видоа,али тоа е индивидуално сепак.....Поздрав

Фала на информациите, можеш ли барем на официјалната да креираш јузер или да ми го пратиш вин-от преку приватна за јас да креирам?

Иначе најдов стари огласи, зашто не идат коливе? Еве сега во 4 ќе го видам сребрениот од овие 2:

http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=530988

Утре овој, само врата префарбувал зашто со нога му ја бапнал некој, иначе топ е.

http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=188359

Најдов и еден од 2008-ма наводно со 16.000 пројдено, бараше 10, оглас стар 10 месеци - одбив и после спушти на 8.5, ама не верувам. Можам за поефтино да најдам, па нека биде со 60 ако е во ред...

Se kupuvaat koli za 1500-2000 evra drugo ništo ne se prodava. Tolku e silata na prosečniot makedonski gep. Pa i takva kola treba da e za koja se delovite i servisite gabe,znači korsi,polovci itn. Momentalno ponovite koli od 2007-8 se kaj nas poeftini nego na zapad,nikoj ne gi kupuva.

Фала на информациите, можеш ли барем на официјалната да креираш јузер или да ми го пратиш вин-от преку приватна за јас да креирам?

Иначе најдов стари огласи, зашто не идат коливе? Еве сега во 4 ќе го видам сребрениот од овие 2:

http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=530988

Утре овој, само врата префарбувал зашто со нога му ја бапнал некој, иначе топ е.

http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=188359

Најдов и еден од 2008-ма наводно со 16.000 пројдено, бараше 10, оглас стар 10 месеци - одбив и после спушти на 8.5, ама не верувам. Можам за поефтино да најдам, па нека биде со 60 ако е во ред...

На овој вториов некако празно ми делува багажникот.На тие двата има лого на Митсубиши на гепекот,на овој вториов нема.

На овој вториов некако празно ми делува багажникот.На тие двата има лого на Митсубиши на гепекот,на овој вториов нема.

Дали е ова опција да не се става? Знам на некои мерцедеси ги немаше, па затоа мислам дека е опција.

Дали е ова опција да не се става? Знам на некои мерцедеси ги немаше, па затоа мислам дека е опција.

Ланцерот како кола се покажа кај нас во МК,штета што не го носеа дизелот,тој е 2.0 и е околу 150 КС.Инаку слабо се продаваат,и она што го има на понуда се стари огласи.Како возила се ок,само што се бензинци.Е сега за оддржување не се скапи,трпат неоддржување,делови има се за нив,Грција ти е варијанта зошто Грците традиционално се врзани со Митсубиши.Понатаму твој избор нели....Поздрав

Изгледа е опција да го имаат удрено од позади,или било како.Не гледам зошто би го вадел знакот на колата,кога на сите други го има.И плус треба Lancer да пишува на левиот дел.На тие другите два и знакот го има,и Lancer пишува,овој е пиштол гол.
--- надополнето: 23 февруари 2013 во 17:18 ---
Ланцерот како кола се покажа кај нас во МК,штета што не го носеа дизелот,тој е 2.0 и е околу 150 КС.Инаку слабо се продаваат,и она што го има на понуда се стари огласи.Како возила се ок,само што се бензинци.Е сега за оддржување не се скапи,трпат неоддржување,делови има се за нив,Грција ти е варијанта зошто Грците традиционално се врзани со Митсубиши.Понатаму твој избор нели....Поздрав

Ево кај тебе го има ли знакот на гепекот,и пишува ли Lancer на левиот агол на гепекот?

momci koga zaklucivam kolata centralnoto ne mi fajka na zadnata vrata vleguva toa za zaklucuvajne i pak izleguva ...ako me razbirate so sakam da kazam ii sea dali mozam sam da go popravam ili mora na majstor?

Mac)) за тоа што ме праша на профил, еве сега ќе ти дадам поопширно мислење за Лансерот од мое лично искуство.

Јас сум презадоволна од Лансерот, одличен автомобил во секој поглед.
Ние го купивме нов од салон, пред точно 2 години, и досега не сум имала никакви проблеми, се си е во најдобар ред.
Моторот е 1.5 MIVEC со 109 КС. и е сосема солиден ... морам да признаам дека си бара повисоки обртаи, до кај 3.000 обртаи е онака солиден за нормално возење низ град, али кога ќе го згазнеш над 3.500 е тогаш е вистински мерак, влече како луд и имаш доволна снага на располагање.

Нема некоја поголема негативност што би ја издвоила, само знам дека во првата серија на Лансери од 2008 до 2010, луѓето се жалеа на послабата звучна изолација, нормално во град тоа не се осеќа, али на автопат на брзини поголеми од 130 км/ч се слушал моторот погласно во внатрешноста од што треба, е сега ова не било којзнае колкава бука, али сепак се осеќало дека моторот погласно се слуша од што треба.
Значи ова важи само за на автопат на брзини поголеми од 130 км/ч.

А јас бидејќи имам од новата серија на Лансери, мојот е произведен во деќември 2010, а ние го купивме во февруари 2011 (пред точно 2 години), звучната изолација е многу подобрена и немам никакви проблеми со звукот во внатрешноста и при поголеми брзини.

Исто така имам мала замерка за пластиката во ентериерот, малце е тврда, можеле да ја напраат да биде помека на допир, али воглавном е ОК.
Ентериерот барем по мој вкус е прекрасен, делува многу елегантно, и сите команди си се на свое место.

Една од најпозитивните работи кај Лансерот е опремата :)
Дури и во основното ниво на опрема INFORM во Лансерот имаше клима, што малкумина производители во Компактната класа ставаат клима во основно ниво на опрема.
Јас го имам највисокото ниво на опременост INVITE и има се' и сешто ... ако те интересира можам да ти ја испратам листата со опрема.

Мој предлог:
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1241170-Mitsubishi-Lancer-Invite-1-5--09

Генерално тоа е тоа, и ако имаш уште прашања, бујрум :)

Немаше таква опција, сите Лансери си одат со Мицубиши логото и + во долниот лев дел пишува Мицубиши, а во долниот десен дел Лансер.
Има 2 опции, или човекот сам си ги извадил логоата, или пак бил слупан одпозади.

Ево кај тебе го има ли знакот на гепекот,и пишува ли Lancer на левиот агол на гепекот?
Кај мене ги има сите 3 лога.

Шо е финтата со навлаките на воланот?
Се глупираат :D

Имам проблем со шевролет авео стар 4г со поминато 30000км.кога работе под мала гас сецка како да сака да изгаси и ми светка золтата сијалица на таблата. бев кај мајстор да ја проверат на тестер и едниот ми реце да ги замена свекиците. Ставив нови и пак иста песна па бев кај втор мајстор и ми реце замена на каблите па не знам со да правам казете царе ако несто знаете.(n)

Имам проблем со шевролет авео стар 4г со поминато 30000км.кога работе под мала гас сецка како да сака да изгаси и ми светка золтата сијалица на таблата. бев кај мајстор да ја проверат на тестер и едниот ми реце да ги замена свекиците. Ставив нови и пак иста песна па бев кај втор мајстор и ми реце замена на каблите па не знам со да правам казете царе ако несто знаете.(n)
А што си губиш време со самоуки мајсторчиња, оди си во официјален сервис, на компјутер и заврши работа. Од што сакаш поевтино да поминеш ке ти излезе дупло

Изгледа е опција да го имаат удрено од позади,или било како.Не гледам зошто би го вадел знакот на колата,кога на сите други го има.И плус треба Lancer да пишува на левиот дел.На тие другите два и знакот го има,и Lancer пишува,овој е пиштол гол.

Да и двете знакчиња ги има кај мене....
--- надополнето: 24 февруари 2013 во 04:01 ---

Да и двете знакчиња ги има кај мене....
--- надополнето: 24 февруари 2013 во 04:05 ---

Оди во Аутомакедонија ке ја стават на тестер,не се зезај со бајачи:vozbud:...Инаку кај сите Шевролет возила во МК проблем со сецкањето е до горивото.Сопругата моја има Матиз,истиот проблем го имав и јас,покажуваше сонда дека е затната.На крај преинсталираа софтвер во ECU зошто имаме ептен јако гориов:vozbud:,и еве од тогаш значи 3 години нема проблеми.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom