Доживотна казна за Јаким Трифуновски

• Креатор на темата Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
И тебе и на овие другите не им е срам , пошто бараа да биде ослободен ЈТ (иако самиот имаше признаено двојно убиство).
Отваравте групи на фејсбук за подршка на полицаецот , не памтам дали имаше и протести.

Ете сега судот процени дека за делото се казнува со доживотен затвор , а ти не ја почитуваш одлуката. Подржуваш двоен убиец.

Јас подржував презумција на невиност , особено што приведените 20 луѓе негираа дека војувале во Авганистан , дека се некоја организирана терористичка група. И не помина долго , после некој ден 15 од 20 приведени беа ослободени.
Мојата вина е 25% за Смилковци (ни тоа сеуште не е потврдено) , твојата е 100% за ЈТ (75% за Смилковци). Бараше да им убијат фамилиите на сите 20 приведени , иако 15 од нив беа невини.

И до ден денес барам. Сите да ги убијат и оние кои излегоа на протест. И ти што дрндлаше на ајгана како поддржувач. Сите до еден.
И секогаш ќе стојам зад мојот став. А ти немаш уста да збориш за случајов, ниту со мене. Ти поддржуваш презумција не невиност, ти поддржуваш? Иди бе мафни ми се од темава, ти поддржуваш само ако е Албанец ништо друго. Како не ти е срам засрами се!

Ја и другите македонци не сме вештачки создадени за да окупираме земји и да се пукаме со цел свет за да го расцветаме криминалот. Ја имам историја и се знае од каде потекнувам, но ти и твоите не знаете ни што сте како сте и за што живеете. И затоа сте изманипулирани у тоа глувчешките мозочиња.

Ти кажав дека вам ви го мијат мозокот......

Дојде денот кога албаниците ни ја управуваат државата. Дојде денот кога за извршен масакр тие прават протести за нив дека се било монтирано. Дојде денот кога македонците во својата држава ќе се плашат за својата безбедност од голумите,троловите и орките.
Дојде денот кога човеко којшто го бранел своето чедо од двајца квазимодовци.Ги убил,да! Ама не е за доживотна казна затоа што е во одбрана!

Не се криви овие искривоколчениве туку Вие македонците сте криви што му обрнувате внимание,а после тоа на сета нервоза што во доведуваат почнувате и да ги навредувате.. впрочем и тоа им е намерата!

Да беше некој жител од Скандинаските земји да го напишаа овој збор ЦИВИЛИЗАЦИЈА кои и се познати по тоа , ке се оправдуваше твојот пост , али вие сте далеку од соседните земји а комоли од нив , затоа............
Зимај ги пример вашите коментари само во оваја тема , и најди ми еден форум во светов каде се дозволува да се провоцира една цела нација , како ние тука , многу често без никаков разлог !
Соседните земји исто така, не сакаат соживот со вас, него гледаат како да ве снема од овие простори, незнам како не си го забележал тоа до сега.
Никој не испровоцира никого, него дискутираме за тоа како на Македонец неправедно му е изречена доживотна казна поради XXX причини.
И, ако не сакаш да ги читаш коментарите на овој македонси форум, можеш слободно да се одјавиш, и да идеш на скандинавските форуми, да видиш како тие се отворени за соживот со вас, па ако сакаш потоа, да ни ги пренесеш твоите сознанија.

Не е вистина ова, ова е приказната која пукна. Пукна филмот соживот, нема такво нешто не постои. Знаеш кога? Кога испаднавте на протест за ослободување на крвниците кои ги убија децата, испаднавте илјадници на протест. Ни политика ве натера, ниту политичари. Вие испаднавте по секоја цена да ги браните. Е така неможе јас да ви кажам. Неможе се по нечиј газ во оваа држава и вакви смешни одлуки доживотен затвор. Тоа не е политика нели гледате, тоа е самиот народ.
Кога ќе биде судењето на гнасите и кога ќе испаднат масовно 10 000 албанци до мене да скандираат СМРТНА КАЗНА ЗА ГНАСИТЕ! е тогаш ќе збориме за соживот и правда, во никој друг случај.

Ако тебе те обвинат за убиство во Сарај кое се случило во 20:00 , а ти во овој момент се наоѓаш пред компјутер реплицираш со мене , те обвинат дека си војувала во Русија а никогаш не си преминала граница ... тогаш дали твоите роднини , соседи , познавачи ќе протестираат ?

Те тоа се случи со приведувањето на 20 луѓе , ги ставија сите 20 во една вреќа , им залепија етикети , и луѓето се зачудија , од кај сега овие во Авганистан , од кај сега женава терористка , од кај дечкото убиец кога тој со мене беше вчера.
Можда тоа им било намера нели, да има протести.

Истото се случи и во Гостивар , рекоа дека убил во самоодбрана , а имаше сведоци дека не било така.

Вината за протестите и недовербата е кај МВР. То е то.

Ако тебе те обвинат за убиство во Сарај кое се случило во 20:00 , а ти во овој момент се наоѓаш пред компјутер реплицираш со мене , те обвинат дека си војувала во Русија а никогаш не си преминала граница ... тогаш дали твоите роднини , соседи , познавачи ќе протестираат ?

Те тоа се случи со приведувањето на 20 луѓе , ги ставија сите 20 во една вреќа , им залепија етикети , и луѓето се зачудија , од кај сега овие во Авганистан , од кај сега женава терористка , од кај дечкото убиец кога тој со мене беше вчера.

Истото се случи и во Гостивар , рекоа дека убил во самоодбрана , а имаше сведоци дека не било така.

А како другачије со вас?

Треба сите вас да ве исклучат од форумов. Ова е Македонски форум, а не место за ширење шќиптарска пропаганда.

Знаеш што, имаш право, што кур јас барам овде.......

И нека читааат сите албанци во форумов, сите да не влегувате повеќе во форумов, сите до еден, нека се изживуваат меѓу себе..........расистите

цело време да читам ја ѓубриња....што кур се замарам.....

Преку кур и мене ми дојде веќе......

Дарди не ме нервирај со сила кога знаеш дека ти си ми секогаш за одмор на мозок како бугарчињата на форумов. Баби со цел арсенал оружје во подрум или на таван случајно обвинети? Тебе оти не те собраа бе Дарди? Како не дојде ден тебе да те соберат за убиство на Трајче од Лескоец, зошто бе Дарди не си им симпатичен толку?
Презумција на невиност во случајов на полицаецот кај ти беше ја заборави во подрум? Од првиот момент рикна на форумов како да ти ја колат фамилијата, каде ти беше таа проклета презумција на невиност за Македонец?
Ете ти го одговорот на соживот, тука барај го одговорот.

Соседните земји исто така, не сакаат соживот со вас, него гледаат како да ве снема од овие простори, незнам како не си го забележал тоа до сега.
Никој не испровоцира никого, него дискутираме за тоа како на Македонец неправедно му е изречена доживотна казна поради XXX причини.
И, ако не сакаш да ги читаш коментарите на овој македонси форум, можеш слободно да се одјавиш, и да идеш на скандинавските форуми, да видиш како тие се отворени за соживот со вас, па ако сакаш потоа, да ни ги пренесеш твоите сознанија.
Ти објаснив прееска кратко , соседните земји ?
Кои ?
Грчка ли ? Ако е Грчка тогаш немој да ми реплицираш веке , додека знаеме колку вие им сте блиски на нив :)
Србија ли ? Држава која е осудена од целиот нормален свет .
Вие ли ? Па кого го сакате вие ?
И кој ве сака вас ?

И нека читааат сите албанци во форумов, сите да не влегувате повеќе во форумов, сите до еден, нека се изживуваат меѓу себе..........расистите

Фала ти боже:cuc:

Голем поздрав од мене и се најдобро.

И, ако не сакаш да ги читаш коментарите на овој македонси форум, можеш слободно да се одјавиш,
Ти си член исто како јас тука , и не зимај улога на администратор веке .

522200_140104649456210_471804173_n.jpg

Објасни го знамево ?
Или во подрум си ?

Затоа што протестот не бил за поддршка на убиствата нели ?

Ај носете се у неповрат...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom