Доживотна казна за Јаким Трифуновски

• Креатор на темата Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Многу ми е жал што вака генерализирам бидејќи познавам многу добри, чесни и поштени Албанци кои би помогнале во секоја ситуација, али преку кур ми е дојдено од вас. АМА НАЈГОЛЕМИОТ КРИВЕЦ тука е народот и додека го пушиме ние државата ќе ни го тура колку сака. Они треба да се плашат од народот, не народот од нив АЛОО
уште една заблуда на Македонецот,да точно има и добри и чесни и поштени али на крајот на денот ти си едно а они се друго и нема многу да се мислат пред да ти свирнат куршум во глава.

Кај има бе такви, дај и ние сите останати да ги упознаеме.

Разбуди се.
Друже, особините и карактерот на човекот се вродени, без разика дали е тоа Албанец, Македонец, Грк или Нигериец. Затоа никогаш не треба да се генерализира бидејќи се навредуваат оние стварно чесните (верувај дека има такви), ама преку КУР од неандерталска артикулисана собрана од село ШИПТАРАНА која полека ни ја ебе држава, и пак тука, никој не е крив колку што сме ние криви, 100 пати е повторено. Ако сами не ја зачуваме државата, никој нема

Никогаш нема да имаме соживот со овие па колку и да прави државава такви кампањи. Едноставно на шчиптарите им е непознат поимот ЦИВИЛИЗАЦИЈА, и не ни сакаат да го спознаат тој поим. Тоа е факт, не зборам на памет. Се во ред, само нека си општат меѓу себе, нека не се мешаат со Македонци, па вака да унишуваат нечии животи. Што сакаат нека си прават АМА меѓу нив, не е некој должен да ги трпи нивните животински инстикти и кога некој ќе возврати на тоа да се здобие со доживотна казна.
Да беше некој жител од Скандинаските земји и да го напишаа овој збор ЦИВИЛИЗАЦИЈА кои и се познати по тоа , ај ке се оправдуваше твојот пост , али вие сте далеку од соседните земји а комоли од нив , затоа............;)
Зимај ги пример вашите коментари само во оваја тема , и најди ми еден форум во светов каде се дозволува да се провоцира една цела нација , како ние тука , многу често без никаков разлог !

Многу ми е жал што вака генерализирам бидејќи познавам многу добри, чесни и поштени Албанци кои би помогнале во секоја ситуација, али преку кур ми е дојдено од вас. АМА НАЈГОЛЕМИОТ КРИВЕЦ тука е народот и додека го пушиме ние државата ќе ни го тура колку сака. Они треба да се плашат од народот, не народот од нив АЛОО

Неее, многу си грешка, ја ќе ти кажам не постојат добри, чесни и поштени Албанци, и никогаш нема да постојат, како прво што овие немаат мозок за таква чесност, како второ и не се Албанци, туку племе се, немаат никаква врска со вистинските Албанци...

Без навреда леандра, ама ти немаш држава. ја немаш од 2001 година. До сега бев на сите протести. против хордава, и никој не не врти. Ама баш никој, башка сеа и Форина,ќе не учи како да се браниме со молчење, ако еве утре не им текне на унаказиве за повеке права да имаат.

Тешко и жално е ова.
Јас имам држава, само немам Македонски народ во него, се се претопи во безрбетници и плакатолепачи. Мене најискрено они ми се најкриви.

Преку таквото од овие муабети, преку таквото ми е дојдено.
Шириме омраза, политичарите не дупат, ајде да се сакаме кога албанците се на пиедестал, ајде сега смирете се да не ги навредите, ајде сега натртете се да ви го бапнат.
Ма све у пичку матер нека иде, доста е веќе, сме ширеле омраза кон Албанците, да не треба у газ да ги бацуваме како владава тоа што го прави? Попуштај, попуштај али ова на глава ни се качија више не се издржува. Омраза сме ширеле оф мори мајко.
Ne bas. Vladata gi e*e na site. Samo tebe ti izgleda deka Albancite imaat poseben tretman. Demonizacija na sogragjani e antiproduktivno.
Od toa samo proizleguva pogelama omraza i tie od gore si kesiraat na vestacki skandali. Dodeki nie ko deca si se gagjame so blato. :)

Како бе не ти е срам лицемеру еден да ми се обраќаш за овој случај кога тоа муцето ти се пењавеше во одбрана на гнасите кои ги масакрираа децата. Како не ти е срам бе има да сереш гомна до утре сабајле кога ќе им се чита пресудата на крвиницте, па уште имаш лице да го објаснуваш случајов.
Иди кажи им дека ги бара полиција оти сеуште не се вратени.

И тебе и на овие другите не им е срам , пошто бараа да биде ослободен ЈТ (иако самиот имаше признаено двојно убиство).
Отваравте групи на фејсбук за подршка на полицаецот , не памтам дали имаше и протести.

Ете сега судот процени дека за делото се казнува со доживотен затвор , а ти не ја почитуваш одлуката. Подржуваш двоен убиец.

Јас подржував презумција на невиност , особено што приведените 20 луѓе негираа дека војувале во Авганистан , дека се некоја организирана терористичка група. И не помина долго , после некој ден 15 од 20 приведени беа ослободени.
Мојата вина е 25% за Смилковци (ни тоа сеуште не е потврдено) , твојата е 100% за ЈТ (75% за Смилковци). Бараше да им убијат фамилиите на сите 20 приведени , иако 15 од нив беа невини.

Се извинувам премногу за оф-топик ама несмеам да отворам посебна тема за ова бидејќи ќе ми ја избришат и морам да го постирам ова видео овде Дуел Абедин Зимбери од УЧК со Генерал Стојанче Ангелов за поставувањето на Талат Џафери за министер за одбрана

И тебе и на овие другите не им е срам , пошто бараа да биде ослободен ЈТ (иако самиот имаше признаено двојно убиство).
Отваравте групи на фејсбук за подршка на полицаецот , не памтам дали имаше и протести.

Ете сега судот процени дека за делото се казнува со доживотен затвор , а ти не ја почитуваш одлуката. Подржуваш двоен убиец.

Јас подржував презумција на невиност , особено што приведените 20 луѓе негираа дека војувале во Авганистан , дека се некоја организирана терористичка група. И не помина долго , после некој ден 15 од 20 приведени беа ослободени.
Мојата вина е 25% за Смилковци (ни тоа сеуште не е потврдено) , твојата е 100% за ЈТ (75% за Смилковци). Бараше да им убијат фамилиите на сите 20 приведени , иако 15 од нив беа невини.

Ти поддржуваш убијци на каурски деца, и ништо друго.

Затоа си неподобен.

Џабе објаснувате.

Ќе се вадат на „невината“ карта и тоа како “имаме непортебен револт кон нив“. А „ги забораваат“ милионите случаи со двојни аршини кои ни се случија.

И пази НАЈЈАКОТО у ваквите ситуации, кога Македонец е жртва од Албанец, се пацифистичките оправдаувања и изрази како: „Од горе намерно прават спинови, за да ние се мразиме меѓусебе.“

Да, сигурно и овојпат од горе му наредија на човекот да си ја одбрани ќерката. Зошто такви работи не се кажуваат кога е Албанец жртва?

Жално е, но тоа е реалноста. Народот требаше да се освести. Соживот би постоел. Но соживот каде што на малцинството ќе му ставиш граници, а не ти, мнозинството, да бидеш граѓанин од втор ред.

Еб.ње во здрав мозок, ПРАВНА држава, некој што бил терористи што убивал тепал , масакрирал, му даваат амнестија , после формира партија и влегува во влада , парламент и во државни институции. А некој што ограбил колонијал и земал 20 000 денари ќе лежи 5 години затвор. Ова ли е ПРАВНА држава? До кога македонските партии ќе продаваат државни интереси за една фотеља повеќе во преговори после избори за коалиција со рамковниве партии! Сдсм ги продададе , Скопје , Кичево и Струга. 2004. И дозволи да се вее албанско знаме. А Вмро даде автентично толкување за законот за амнестија, и постави бивша учка за министер. А и СДСМ и ВМРО го сторија најголемото предавство поптпишувањето на рамковниот договор и амнестијата на терористи. Од тие 2 работи и ден денес трпиме последици и уште ќе трпиме во иднина. На 1 Март има протест против одлуката за поставување на учкава за министер , појавете се таму. И изразете го својот револт!

Ne bas. Vladata gi e*e na site. Samo tebe ti izgleda deka Albancite imaat poseben tretman. Demonizacija na sogragjani e antiproduktivno.
Od toa samo proizleguva pogelama omraza i tie od gore si kesiraat na vestacki skandali. Dodeki nie ko deca si se gagjame so blato. :)
Не е вистина ова, ова е приказната која пукна. Пукна филмот соживот, нема такво нешто не постои. Знаеш кога? Кога испаднавте на протест за ослободување на крвниците кои ги убија децата, испаднавте илјадници на протест. Ни политика ве натера, ниту политичари. Вие испаднавте по секоја цена да ги браните. Е така неможе јас да ви кажам. Неможе се по нечиј газ во оваа држава и вакви смешни одлуки доживотен затвор. Тоа не е политика нели гледате, тоа е самиот народ.
Кога ќе биде судењето на гнасите и кога ќе испаднат масовно 10 000 албанци до мене да скандираат СМРТНА КАЗНА ЗА ГНАСИТЕ! е тогаш ќе збориме за соживот и правда, во никој друг случај.

Ne znam kade se moderatorite , administratorite , zosto dozvoluvat vakvi navreduvanja, vakvi zborovi da se upotrebuvat.

Ne znam kade se moderatorite , administratorite , zosto dozvoluvat vakvi navreduvanja, vakvi zborovi da se upotrebuvat.

Треба сите вас да ве исклучат од форумов. Ова е Македонски форум, а не место за ширење шќиптарска пропаганда.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom