Скопје дефинитивно ќе добие трамвај

• Креатор на темата Hip.Hop_MKD
  • Време на започнување
Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
^ Уште едно големо ЌЕ. Нека се опраат овие, пари нема за плати во администрација и пензии они трамвај ЌЕ градат.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Скопскиот трамвај почнува да се гради идната година

http://kurir.mk/republika/skopje/84825-Skopskiot-tramvaj-pocnuva-da-se-gradi-idnata-godina
Освен во Аеродром каде би можело по тревникот да биде ставено , евентуално и да биде проширено на средина со претварањето на дуплиот тротоар во улица до каде би се стигало со подземни премини за да нема прекини во сообраќај и би идел максимум до кај железничка од каде повторно нема место нигде на друго место во Скопје нема место за трамвај.

Али и таа можност пропадна со новото "реновирање" на Јане Сандански.

Најдобро второ решение би било да се направи покрај Вардар да иде.Ако го направат во лента на булеварите пишете пропало.Од Ново Лисиче до Карпош има 300 коли паркирано до тротоар.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Пруга на средишната лента на Партизанска :tapp:

Ако веќе работат нешто нека е по кејот на Вардар (со евентуалната планирана подземна рута од Соборна Црква до НБРМ) или најдобро сосема нова траса одделена од улиците (подземна/надземна) со ЛРТ со пруга од 1435 мм (стандардна железничка пруга) преку која тнр. тежок трамвај би имал опција за вклучување и во постојната железничка мрежа.

Пример времетраење на пат со моменталната железничка инфраструктура низ Скопје:

LRT.png
Сигурно далеку побрзо од автобус/кола особено во шпиц период.

606

Член од
24 септември 2005
Мислења
511
Поени од реакции
51
Пруга на средишната лента на Партизанска :tapp:

Ако веќе работат нешто нека е по кејот на Вардар (со евентуалната планирана подземна рута од Соборна Црква до НБРМ) или најдобро сосема нова траса одделена од улиците (подземна/надземна) со ЛРТ со пруга од 1435 мм (стандардна железничка пруга) преку која тнр. тежок трамвај би имал опција за вклучување и во постојната железничка мрежа.

Пример времетраење на пат со моменталната железничка инфраструктура низ Скопје:

Прегледај го приврзокот 49597
Сигурно далеку побрзо од автобус/кола особено во шпиц период.
Како фали старата пруга...Од новата железничка па преку јужен булевар, преку стара железничка, по паркот покрај Гологанов и доле на Ѓорче да излезе. Еве ти цел круг околу Скопје за пола саат.

F

FARANG

Гостин
Па не ги сакате провинцијалците во Скопје...Не зборам дирекно за тебе ама сум видел многу примери каде на Скопјани им е криво и им пречи тоа што многу луѓе од другите градови одат да живеат во Скопје. Искрено, и мене тоа ми пречи, затоа што не треба само во Скопје да се инвестира и гради. Треба и другите градови да живнат малку, бизнисите и економијата во другите градови во споредба со Скопје е огромна. Не е само Скопје град во Македонија.
Што се жалите секоја година ви даваат земјоделски субвенции
--- надополнето: 22 февруари 2013 во 17:53 ---
Охрид - Прилеп - Битола - Струмица и ајде да не набројувам веќе мали градови се?

Не зборувам за трамвајот јас само општо за се.
Сите што ги наброја се горе доле колку општина аеродром

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076

И што ако?

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301

И Грција е колку едно градче во САД, па нејзиниот глас е последен за влез на Македонија во Нато, т.е е рамноправна со САД :)
Слична е и ситуацијата во органите на ЕУ...
Рамноправност по ист статус, а не по број на население.

• Ми се допаѓа
Reactions: JOE
Член од
13 април 2012
Мислења
269
Поени од реакции
292
Еми ако го напраат убаво ќе биде,ќе се растерети сообраќајот и нема да пцујам секој втор додека возам...ама ако го напраат ако не опет иста песна:)Во денешни услови побрзо стигаат од КУ или ГВ до некаде у градов,отколку јас од Центар дооо пр.Карпош.Потребно е дефинитивно,да се надеваме ,Нада задња умира:)

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
^ Уште едно големо ЌЕ. Нека се опраат овие, пари нема за плати во администрација и пензии они трамвај ЌЕ градат.
Јас сум за Метро , но кога ќе видам дека Цеца зошто во нејзино село не градат трамвај се буни зошто во Скопје ќе се гради трамвај. И јас сакам да прави трамвај , чисто онака сите што ги нервира Скопје , уште повеќе да ги нервира.:cool:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.067
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=rL8qr79tFvw&feature=endscreen

Како функционира тоа во Прага,а као што гледам и таму не се бог знае колку широки улиците.
Дали Скопје го спореди со град со еден од најорганизираните јавни транспорти во Европа? :pos:

Скопје има прости возачи. Го има сообраќајот за голем град, ама нема култура. Нема да видиш давање предност, ако законски не е регулирано. Прага има народ како цела наша држава, преку 2 милиони па е повеќе организирана од Скопје наутро, не во гужва. Прага штом слеташ од аеродром и се качиш во автобус, можеш цела да ја возиш 3-4 дена и секогаш ќе имаш место за седење, дури во најголемите гужви. По случајност навистина да се погоди, во тие гужви истиот автобус минува за 2 минути. Па нема оптоварување, па да не најдеш евентуално место. Пола од автобуската организираност да ја постигне Скопје, би било чудо. Инаку системот со трамваите се преголем залак дури како сон. I pity the fool што спомна метро пак..

Јас сум за Метро , но кога ќе видам дека Цеца зошто во нејзино село не градат трамвај се буни зошто во Скопје ќе се гради трамвај. И јас сакам да прави трамвај , чисто онака сите што ги нервира Скопје , уште повеќе да ги нервира.:cool:
Eптен благородно. И мене ме нервира Скопје, нервирај ме слободно, ќе вииш чушките и френките по колко ќе ги плаќаш!

Kajgana Shop

На врв Bottom