- Член од
- 25 јануари 2011
- Мислења
- 2.263
- Поени од реакции
- 5.082
^ Уште едно големо ЌЕ. Нека се опраат овие, пари нема за плати во администрација и пензии они трамвај ЌЕ градат.
Освен во Аеродром каде би можело по тревникот да биде ставено , евентуално и да биде проширено на средина со претварањето на дуплиот тротоар во улица до каде би се стигало со подземни премини за да нема прекини во сообраќај и би идел максимум до кај железничка од каде повторно нема место нигде на друго место во Скопје нема место за трамвај.Скопскиот трамвај почнува да се гради идната година
http://kurir.mk/republika/skopje/84825-Skopskiot-tramvaj-pocnuva-da-se-gradi-idnata-godina
Пруга на средишната лента на Партизанска
Како фали старата пруга...Од новата железничка па преку јужен булевар, преку стара железничка, по паркот покрај Гологанов и доле на Ѓорче да излезе. Еве ти цел круг околу Скопје за пола саат.Пруга на средишната лента на Партизанска
Ако веќе работат нешто нека е по кејот на Вардар (со евентуалната планирана подземна рута од Соборна Црква до НБРМ) или најдобро сосема нова траса одделена од улиците (подземна/надземна) со ЛРТ со пруга од 1435 мм (стандардна железничка пруга) преку која тнр. тежок трамвај би имал опција за вклучување и во постојната железничка мрежа.
Пример времетраење на пат со моменталната железничка инфраструктура низ Скопје:
Прегледај го приврзокот 49597
Сигурно далеку побрзо од автобус/кола особено во шпиц период.
Ова беше последно што го прочитав.Има информации за ова нешто или ?
Абе чек убаво реков идат избори пак ќе се слуша за ова.Ова беше последно што го прочитав.
http://www.plusinfo.mk/vest/70142/Objaven-tenderot-za-skopskiot-tramvaj
Што се жалите секоја година ви даваат земјоделски субвенцииПа не ги сакате провинцијалците во Скопје...Не зборам дирекно за тебе ама сум видел многу примери каде на Скопјани им е криво и им пречи тоа што многу луѓе од другите градови одат да живеат во Скопје. Искрено, и мене тоа ми пречи, затоа што не треба само во Скопје да се инвестира и гради. Треба и другите градови да живнат малку, бизнисите и економијата во другите градови во споредба со Скопје е огромна. Не е само Скопје град во Македонија.
Сите што ги наброја се горе доле колку општина аеродромОхрид - Прилеп - Битола - Струмица и ајде да не набројувам веќе мали градови се?
Не зборувам за трамвајот јас само општо за се.
И што ако?Што се жалите секоја година ви даваат земјоделски субвенции
--- надополнето: 22 февруари 2013 во 17:53 ---
Сите што ги наброја се горе доле колку општина аеродром
И Грција е колку едно градче во САД, па нејзиниот глас е последен за влез на Македонија во Нато, т.е е рамноправна со САДШто се жалите секоја година ви даваат земјоделски субвенции
--- надополнето: 22 февруари 2013 во 17:53 ---
Сите што ги наброја се горе доле колку општина аеродром
Јас сум за Метро , но кога ќе видам дека Цеца зошто во нејзино село не градат трамвај се буни зошто во Скопје ќе се гради трамвај. И јас сакам да прави трамвај , чисто онака сите што ги нервира Скопје , уште повеќе да ги нервира.^ Уште едно големо ЌЕ. Нека се опраат овие, пари нема за плати во администрација и пензии они трамвај ЌЕ градат.
Дали Скопје го спореди со град со еден од најорганизираните јавни транспорти во Европа?http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=rL8qr79tFvw&feature=endscreen
Како функционира тоа во Прага,а као што гледам и таму не се бог знае колку широки улиците.
Eптен благородно. И мене ме нервира Скопје, нервирај ме слободно, ќе вииш чушките и френките по колко ќе ги плаќаш!Јас сум за Метро , но кога ќе видам дека Цеца зошто во нејзино село не градат трамвај се буни зошто во Скопје ќе се гради трамвај. И јас сакам да прави трамвај , чисто онака сите што ги нервира Скопје , уште повеќе да ги нервира.