Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
402794_10151410268142088_957089004_n.jpg

Исти кур са дресојве, само додаден е рисот :)
Касниме со опремава од Пума по 5-6 години, моделите кои се носат денеска од Пума нашава репрезентација ќе ги носи во 2018 :)
Само незнам од кое складиште ги наоѓаат, тешки фалцови :D

Исти кур са дресојве, само додаден е рисот :)
Касниме со опремава од Пума по 5-6 години, моделите кои се носат денеска од Пума нашава репрезентација ќе ги носи во 2018 :)
Само незнам од кое складиште ги наоѓаат, тешки фалцови :D
Не сфаќам што е финтата со тоа, значи не сме некоја чкљ репрезентација па да носиме такви дресови...

Не сфаќам што е финтата со тоа, значи не сме некоја чкљ репрезентација па да носиме такви дресови...

како не сме чкљ репрезентација бе бато, 90. место бевме до пред пет месеци. :D

Досега секогаш или сме носеле „ланска“ роба на Пума или второкласни нивни дресови. Никад не сум видел нашиве да имаат исти дресови ко Италија, Чешка, Полска итн, дури и кога го имавме најдобриот рејтинг.

Ова со рисов, мене лично и не ми се допаѓа многу. Не заради рисот (јебига барале нешто измеѓу лавови и орли :icon_lol: ), него дизајнот е речиси ист, а белиот дрес ми изгледа многу грд. Но ќе видиме како ќе им стои. :)

како не сме чкљ репрезентација бе бато, 90. место бевме до пред пет месеци. :D

Досега секогаш или сме носеле „ланска“ роба на Пума или второкласни нивни дресови. Никад не сум видел нашиве да имаат исти дресови ко Италија, Чешка, Полска итн, дури и кога го имавме најдобриот рејтинг.

Ова со рисов, мене лично и не ми се допаѓа многу. Не заради рисот (јебига барале нешто измеѓу лавови и орли :icon_lol: ), него дизајнот е речиси ист, а белиот дрес ми изгледа многу грд. Но ќе видиме како ќе им стои. :)
Абе у право си, ама и самиот викаш дека дури и кога сме го имале најдобриот рејтинг пак сме носеле такви „дресови“... Е тука мене ми е прашањето, зошто мора да носиме такви, каков договор имаат склучено со Пума?

На претходните страни некој прашуваше за карти Белгија- Македонија па еве информација

Red Devils - Macedonia : Tuesday 26th of March 2013 - King Baudouin Stadium

Supporters of Macedonia can buy max. 5 tickets by sending an e-mail to tickets@footbel.com (tribune 2 : 30 euros).
The tickets have to be ordered before 12 March and there will be no sale on the matchday.
извор

:свиркам:
Македонски судии илегално делеле правда во Анталија! (ВИДЕО)
Тројца македонски фудбалски судии ѝ се предадени на дисциплинската комисија на Фудбалската федерација на Македонија, откако биле фатени на дело како делат правда на официјален меѓународен натпревар без да бидат делегирани од страна на службите на „куќата на фудбалот".
mkd-34742.jpg
Од ФФМ не сакаа да ги соопштат имињата на судиите, ниту пак мечот на кој суделе „одметниците", но МКД.МК успеа да дознае кој е натпреварот и кои се имињата на македонските делители на правдата што суделе „на диво".
Станува збор за скопската судиска тројка Игор Цветковски, Александар Димовски и Марјан Стојанчевски, кои на своја рака отпатувале во познатата турска фудбалска база Анталија и суделе на мечот помеѓу романска Стеауа и австриски Штурм.
Средбата се одиграла на 1 февруари годинава, завршила со реми 3-3, а интересно е што австриските медиуми реагираа на судењето на нашите судии, особено за израмнувачкиот гол за 1-1 на Стеауа, постигнат од непостоен пенал, кој го досуди Цветковски при крајот на првиот дел од мечот.
Ниту еден од тројцата судии го нема знакот на ФИФА и не смее да суди на меѓународни натпревари. За да биде нивниот пропуст уште поголем, тие воопшто не ја информирале ФФМ за својата намера да одат во Анталија и да судат на мечот. Постојат сомнежи дека тие суделе и на други натпревари во Анталија, но засега ФФМ ја води истрагата само за натпреварот Стеауа – Штурм.
Според нашите сознанија, истите судии и минатата година биле на „печалба" во Анталија, повторно без дозвола од ФФМ, но минале неказнето. Потоа, поранешниот претседател Харалампие Хаџиристески донел забрана за какво било судење на наши судии во Анталија.
Златко Крстевски

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom