На другар ми му се допаѓа девојката на којашто ѝ се допаѓам... што сега?

• Креатор на темата Креатор на темата -Rubik-
  • Време на започнување Време на започнување
Ми е гајле која ти е целта. Имам блиски другари со коишо сме свиѓале и сме коментирале за исти особи. Да не речам и сме биле со иста личност шо два посто не ни значела после пет дена. И никад не дошол моментот да било кој од нас требал да се научи to get over it. И не сакам да те омаловажувам, не ми е тоа целта, ама поприлично не ми одговори на поентата на целиот bro code, кога вистинските другари секако дека би ти дале зелено светло ако ги прашаш. Зашо тогаш да ги прашаш? Они не се свесни дека и ти имаш хормони? Дека типка бомба за нив, е типка бомба и за тебе? ....Значи се надевам дека еден ден ќе научиш да не ти паѓа егото стотка на саат ако некој тип ќари типка шо ти ја свиѓаш без да ти каже.

Со тоа што ги прашувам не им одам позади грб. Тоа ми е целата поента на муабето. Јас сакам да добијам зелено светло од другар ми. Затоа и ќе го прашам.

Bro Code во случајов би претставувал: Кога на твој другар му се допаѓа одредена девојка, поготово толку долг период, не правиш ништо со неа, се додека не прашаш.
Тоа не е ништо пишано, се е усмено. Во конкретниов случај дечкото ја свиѓа и и праќа сигнали година дена а другар му ја мува девојката во прва слободна прилика, според него не планирано. Дали е не планирано тоа само тој знае.

Пример, во друштво имаме bro codes коi гласat.
- Кога излагаме, се дели сметка и сите плаќаме исто.
- Ако на некој му треба услуга во било кое време, ти си таму за него, без разлика на тоа што пред тоа или во моментот си правел.
- Нема менување девојки (кажав дека не сме имале таква ситуација)

Можеби изгледа смешно, филмски и детски ама ние така функционираме, сами си ги поставуваме, зависно од ситуациите во кои што сме нашле и баш ни е добро, сега за сега. Мислам и се надевам дека така ќе остане уште доооооолго, долго време.

И да, не ме омаловажуваш, само дискутираме. Немам проблем со тоа.

Темата не е за тоа дали некој би направил нешто со девојка со која другарот бил во врска, туку дали би направил нешто со девојка која му се свиѓа на другарот. Има голема разлика во тоа дали другарот бил или не бил со неа. Ако бил, ти му ја "крадеш" девојката. Ако не бил, не му ја "крадеш" пошто никогаш не била "негова".

Во секој случај, не можам конкретно да одговорам на твоево прашање, бидејќи треба да замислам фиктивна ситуација и да кажам што БИ направил. Не знам што би направил бидејќи никогаш не сум се нашол во таква ситуација. Не можам моето мислење да го засновам на претпоставки. Све што имам пишано на темава е од лично искуство. Како што спомнав во еден од постовите, сум се наоѓал и на едната и на другата страна во вакви или слични ситуации на таа што е дадена во насловот од темата.
Тоа е само цепидлачење или нашла ми се мана што би рекле.
Дали ти под ничија или крадење подразбираш и бифша на другарот. Ете си бил во врска со некоја ( значи не мување) и од х причини сте се скарале и таа му се пушта на другарти пошто ајде ке речеме од секогаш му се допаѓал и бла бла бла.
Како би се чувствувал кога ке ги гледаш загрлени со другарти па макар и не чувствуваш ништо према неа. Како ке ти биди егото?
И претпоставувам можеш да претпоставиш дека оваа мала афера колку брзо може да прерасне во хипотетичките ситуации кои г спомнав во погорните постови.
Така да не треба да бидеш многу бистар за да заклучиш дека таква врска најчесто ке бара жртви, без разлика дали твојот најверен другар ја ќарил или само ја симпатизирал, без разлика дали таа него го нејкела или тебе те сакала. Женско како женско утре те сака другиден ке ти ги мани клоците. После што, ке бараш нови другари? Не е поеднсотавно да ја отераш у три лепе и да си најдиш некоја со која нема да имаш конфликт со другарите.
Или тебе другарите ти служат само колку да не излегуваш сам или да имаш со кого да ја поминиш нова година или 2 мај.

Со тоа што ги прашувам не им одам позади грб. Тоа ми е целата поента на муабето. Јас сакам да добијам зелено светло од другар ми. Затоа и ќе го прашам.

Bro Code во случајов би претставувал: Кога на твој другар му се допаѓа одредена девојка, поготово толку долг период, не правиш ништо со неа, се додека не прашаш.
Тоа не е ништо пишано, се е усмено. Во конкретниов случај дечкото ја свиѓа и и праќа сигнали година дена а другар му ја мува девојката во прва слободна прилика, според него не планирано. Дали е не планирано тоа само тој знае.

Пример, во друштво имаме bro codes коi гласat.
- Кога излагаме, се дели сметка и сите плаќаме исто.
- Ако на некој му треба услуга во било кое време, ти си таму за него, без разлика на тоа што пред тоа или во моментот си правел.
- Нема менување девојки (кажав дека не сме имале таква ситуација)

Можеби изгледа смешно, филмски и детски ама ние така функционираме, сами си ги поставуваме, зависно од ситуациите во кои што сме нашле и баш ни е добро, сега за сега. Мислам и се надевам дека така ќе остане уште доооооолго, долго време.

И да, не ме омаловажуваш, само дискутираме. Немам проблем со тоа.

А зашо мислиш дека мене другарите ми идат зад грб, или пак ја им идам зад грб? Ние сме потполно свесни ако и на двајцата ни се свиѓа иста личност. Погоре кажав убаво: ние умееме да искажеме дека и на двајцата не пали често иста работа, па и нема многу "gasps" моменти. Комуницираме и знаеме дека секоја особа шо било која од нас ја свиѓа не е единствено за него да ја свиѓа. Типките не се месо или објект "to call dibs", дека треба и они да вратат сигнали.

Значи ако и тоа е некој вид bro code според тебе, и ја го имам. Ама од самиот старт никогаш го нема прашањето "Пер, дали може јас со оваа и оваа шо ти ја свиѓаш?". Јасно е ко бел ден уше у прв разговор ако и двајцата сме и` фрлиле поглед ;)

А зашо мислиш дека мене другарите ми идат зад грб, или пак ја им идам зад грб? Ние сме потполно свесни ако и на двајцата ни се свиѓа иста личност. Погоре кажав убаво: ние умееме да искажеме дека и на двајцата не пали често иста работа, па и нема многу "gasps" моменти. Комуницираме и знаеме дека секоја особа шо било која од нас ја свиѓа не е единствено за него да ја свиѓа. Типките не се месо или објект "to call dibs", дека треба и они да вратат сигнали.

Значи ако и тоа е некој вид bro code според тебе, и ја го имам. Ама од самиот старт никогаш го нема прашањето "Пер, дали може јас со оваа и оваа шо ти ја свиѓаш?". Јасно е ко бел ден уше у прв разговор ако и двајцата сме и` фрлиле поглед ;)

Ама гледаш, има разлика во твојата ситуација и предходнава, на дечкото. Се случува и кај нас на двајца да ни се допаѓа иста личност, да коментираш, да оговараш ама двајцата сме свесни за тоа. Тогаш нема муабет.

Во ситуацијава која што дечково ни ја преслика овој првиот искажал чувства и кажувал дека ја свиѓа и слично (му се доверил на другарот) а вториов, на еден начин подмукло, без да каже си ја смувал.

Затоа ти реков, бро коуд може да биде манифестиран на повеќе начини. Си го имате и Вие во друштво. Претпоставувам одлично функционирате.

Или тебе другарите ти служат само колку да не излегуваш сам или да имаш со кого да ја поминиш нова година или 2 мај.

Секако дека не. Другар значи и некој кој ќе ти се најде кога ќе ти треба или да му се најдеш кога му требаш. Јас ги имам можда 6-7 такви. А да сум се љутел за небитни ствари у стил другарот ја смувал типката што ми се свиѓала, а јас сум немал никакви шанси со неа, тој број ќе беше дупло помал. Сега значи сум требал да им се наљутам на тројца другари кои ми се нашле у безброј ситуации? И тоа заради женски?

А у прва ситуација кога се најдов во обратна улога, го прашав другарот (кој беше дел од потесното друштво) дали ќе му смета ако ја напраам нешто со типката што ни се свиѓа и на двајцата (а кај која он немаше никакви шанси) и он рече дека нема да му смета и дека дури ќе му биде мило ако успеам. За после тоа да ми се наљути. Ебате другарот што те гледа у очи и те лаже. Затоа и не ми е криво што го изгубив. Милион пати да можам да го вратам времето у тој период, милион пати ќе го направам истото. Не се каам тоа што го направив. На страна тоа што со типката останавме другари и после раскинување и ми е многу подобра другарка отколку другарот што го изгубив.

А просекот на години во вашето друштво е колку, 12 години:facepalm:
Нека ти фати некој во која си зацапан до уши па тогаш ке правиме муабет кој на кому 3 ке му даде.
Или уште подобро, за жена или женска на другар колку поени давате и дали ако имате деца се смета за бонус?
--- надополнето: 20 февруари 2013 во 14:30 ---

.

De bre pa i ti, nemozhe choek da se zaebava od tebe. Mnogu si ozbilen.

De bre pa i ti, nemozhe choek da se zaebava od tebe. Mnogu si ozbilen.
Нема лабаво ;)
--- надополнето: 20 февруари 2013 во 19:41 ---
Секако дека не. Другар значи и некој кој ќе ти се најде кога ќе ти треба или да му се најдеш кога му требаш. Јас ги имам можда 6-7 такви. А да сум се љутел за небитни ствари у стил другарот ја смувал типката што ми се свиѓала, а јас сум немал никакви шанси со неа, тој број ќе беше дупло помал. Сега значи сум требал да им се наљутам на тројца другари кои ми се нашле у безброј ситуации? И тоа заради женски?

А у прва ситуација кога се најдов во обратна улога, го прашав другарот (кој беше дел од потесното друштво) дали ќе му смета ако ја напраам нешто со типката што ни се свиѓа и на двајцата (а кај која он немаше никакви шанси) и он рече дека нема да му смета и дека дури ќе му биде мило ако успеам. За после тоа да ми се наљути. Ебате другарот што те гледа у очи и те лаже. Затоа и не ми е криво што го изгубив. Милион пати да можам да го вратам времето у тој период, милион пати ќе го направам истото. Не се каам тоа што го направив. На страна тоа што со типката останавме другари и после раскинување и ми е многу подобра другарка отколку другарот што го изгубив.
Прави разлика меѓу некоја типка која рандом му се допаѓа и типка во која е зацапан. Ако сте другари сигурно ке знаеш која е која. И во секој случај не се оди зад грб, подобро прашај, не шкоди. Ептен е педерски зад грб на другар да му работиш па макар за некое курвиче се работи. Како само таа да остана на планетата па ајде сега. Жени има колку да ми ти душа сака.
Едноставно не вреди, а и што ќар од такво женско искрено.

Нема лабаво ;)
--- надополнето: 20 февруари 2013 во 19:41 ---

Прави разлика меѓу некоја типка која рандом му се допаѓа и типка во која е зацапан. Ако сте другари сигурно ке знаеш која е која. И во секој случај не се оди зад грб, подобро прашај, не шкоди. Ептен е педерски зад грб на другар да му работиш па макар за некое курвиче се работи. Како само таа да остана на планетата па ајде сега. Жени има колку да ми ти душа сака.
Едноставно не вреди, а и што ќар од такво женско искрено.
Нема логика ти ова што го кажуваш.Значи се работи за живо суштество,со разум и свест кое само одлучува,а не предмет.Ти не му ја крадеш на другарот,бидејќи тој не ни имал нешто со неа,него јасно му е ставено до знаење дека помеѓу нив двајца ништо нема да има.Пак ќе ти кажам прав другар нема да се налути за женска кога знае каква е работата и какви му се шансите.

Нема логика ти ова што го кажуваш.Значи се работи за живо суштество,со разум и свест кое само одлучува,а не предмет.Ти не му ја крадеш на другарот,бидејќи тој не ни имал нешто со неа,него јасно му е ставено до знаење дека помеѓу нив двајца ништо нема да има.Пак ќе ти кажам прав другар нема да се налути за женска кога знае каква е работата и какви му се шансите.
Што значи ништо нема да шкоди ако го прашаш нели ?

Aко е само на обично допаѓање, у смисла "брее види ја оваа дрк дрк " и уопште не се замра за неа, мислам оти не би требало да има некој поголем проблем. :) Оти убава девојка на секој му се допаѓа, тоа е јасно. :) Е сеа ако има чувства од другарот спрема девојката, тогаш е малце покомплицирано. Прво замисли како ќе ти биде тебе, да шетате со другарите и му иде девојката на еден од нив се гушкаат, забавуваат пред/заедно со вас...а ти си заљубен во истата девојка уште пред тој да си ја фати. :) Сигурно ќе те боли ептен, ќе бараш причина да си заминеш дома порано и ќе ти биде многу незгодно. :) Уште полошо ако он пред тоа знаел дека ти си заљубен во таа девојка. Не знам зошто, ама јас тоа го гледам како предавство на некој начин. :) Ај и тој у меѓувреме да се заљубил во неа, може ќе го сварам тоа некако. Ама да нема никакви чувства спрема неа и се да му е само за задоволство, а во исто време знае оти јас ја сакам таа девојка, ќе се осеќам како мајмун, искрено. :) Ама сепак, различни луѓе имаат различни сфаќања. На некои не им смета ова. И така... :)

Големи се шансите да ги изгубиш и двајцата... Зависи каков карактер е другарот, али за девојка ( која по некое време ке те откачи ) да изгубиш другар... размисли :)

Aко е само на обично допаѓање, у смисла "брее види ја оваа дрк дрк " и уопште не се замра за неа, мислам оти не би требало да има некој поголем проблем. :) Оти убава девојка на секој му се допаѓа, тоа е јасно. :) Е сеа ако има чувства од другарот спрема девојката, тогаш е малце покомплицирано. Прво замисли како ќе ти биде тебе, да шетате со другарите и му иде девојката на еден од нив се гушкаат, забавуваат пред/заедно со вас...а ти си заљубен во истата девојка уште пред тој да си ја фати. :) Сигурно ќе те боли ептен, ќе бараш причина да си заминеш дома порано и ќе ти биде многу незгодно. :) Уште полошо ако он пред тоа знаел дека ти си заљубен во таа девојка. Не знам зошто, ама јас тоа го гледам како предавство на некој начин. :) Ај и тој у меѓувреме да се заљубил во неа, може ќе го сварам тоа некако. Ама да нема никакви чувства спрема неа и се да му е само за задоволство, а во исто време знае оти јас ја сакам таа девојка, ќе се осеќам како мајмун, искрено. :) Ама сепак, различни луѓе имаат различни сфаќања. На некои не им смета ова. И така... :)
Абе види ако гледаш на секого да му погодиш на крај ти ке испаднеш е...а странка.

Абе види ако гледаш на секого да му погодиш на крај ти ке испаднеш е...а странка.
Точно е и тоа. :) Ама сепак овие работи знаат да бидат многу болни за некои. :)

Сврти и опасен филм, легни ја по можност и погрижи се барем една цела вечер да не може да се одвои од креветот. Најбитно - погрижи се да се заљуби у тебе. И после препушти ја на другарот, ем ке си имаш девојче ем ке ти остане другарот ( она ке му каже дека е заљубена у тебе и дека никоја земска сила не може тоа да го смени) . Бонбона

Тоа е само цепидлачење или нашла ми се мана што би рекле.
Дали ти под ничија или крадење подразбираш и бифша на другарот. Ете си бил во врска со некоја ( значи не мување) и од х причини сте се скарале и таа му се пушта на другарти пошто ајде ке речеме од секогаш му се допаѓал и бла бла бла.
Како би се чувствувал кога ке ги гледаш загрлени со другарти па макар и не чувствуваш ништо према неа. Како ке ти биди егото?
И претпоставувам можеш да претпоставиш дека оваа мала афера колку брзо може да прерасне во хипотетичките ситуации кои г спомнав во погорните постови.
Така да не треба да бидеш многу бистар за да заклучиш дека таква врска најчесто ке бара жртви, без разлика дали твојот најверен другар ја ќарил или само ја симпатизирал, без разлика дали таа него го нејкела или тебе те сакала. Женско како женско утре те сака другиден ке ти ги мани клоците. После што, ке бараш нови другари? Не е поеднсотавно да ја отераш у три лепе и да си најдиш некоја со која нема да имаш конфликт со другарите.

Добро што ја тупите толку со тој bro code? Нормално дека секој во друштво од прилика знае како функционира друштвото на кои принципи се темели истото, согласно и со нив функционира инаку не би бил дел од тоа друштво. Искрено многу глупаво ми е да барам дозвола од некого за нешто што сакам да го направам. Можам да разговарам, да видам како се чувствува другарка ми, како би реагирала, па после да одлучам што да правам, што ми е побитно, што мислам дека повеќе вреди, но да ја прашувам за дозвола не знам баш.
Инаку тука треба да се разграничат некои работи, дали првиов другар што не направил ништо со девојкава ја симпатишел само или имал и некои подлабоки чувства за типкава. Два различни моменти каде подруго треба да се реагира. Нормално дека ако другаров е заљубен во девојкава педерски е да му ја земеш пред нос без разлика што таа со него не сака ништо. Втора битна ситација, дали другаров што веќе ја смувал имал од порано некои симпатии кон неа или пак од самата ситуација што типкава што ја брка другар му го свиѓа него му се дигнало егото па мисли дека се заљубил.

Инаку конкретно за болдираното, никако не би се чувствувала. Што има да ми пречи ако мојот бивши е сега среќен со другарка ми и таа со него? А воедно јас ништо не чувствувам за него, впрочем можеби и јас имам некој друг.
Сум имала ситуација кога другарка ми сама ми го намести нејзиниот бивши кога примети дека тој има некои симптии спрема мене. Па ништо, пак сме си другарки, пак нормално функционираме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom