Змејко и
Гледачот Дуле од Велес
- Член од
- 10 април 2005
- Мислења
- 1.103
- Поени од реакции
- 1.419
Што не доведува до релативноста на моралот.
Не само што не доведува, туку и ништо не не изведува.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Што не доведува до релативноста на моралот.
Имаш податоци од референдум за абортус во Македонија? дали мнозинството е за?
Не само што не доведува, туку и ништо не не изведува.
исто не исто - немаш податоци претпоставуваш дека е како што ти мислиш и сметаш. Ете македонија е доста традиционална и религиозна земја, само на таа основа голем број лица би биле против абортус.Немам. Но тоа е исто како да се направи референдум каде што мнозинството ќе одлучи за тоа дали земјата се врти во времето на Галилео.
--- надополнето: 20 февруари 2013 во 23:06 ---
Практично се е статично!![]()
исто не исто - немаш податоци претпоставуваш дека е како што ти мислиш и сметаш. Ете македонија е доста традиционална и религиозна земја, само на таа основа голем број лица би биле против абортус.
Постојат генетски предиспозиции за тоа некој да биде склон да биде социопат кои во комбинација со околината произведуваат феномен на социопатија просто кажано.
http://en.wikipedia.org/wiki/Antisocial_personality_disorder
http://hplusmagazine.com/2011/08/16/dna-politics-science-and-sociopathy/
На доенчето му е потребна доилка или лактовит. Нема евиденција дека новороденчиња кои не се растени покрај биолошката мајка развиваат специфични физички или психички болести како резултат на неживеењето со својата биолошка мајка
--- надополнето: 20 февруари 2013 во 22:14 ---
Практично постои живот, ама не постои оформено човечко створење. Затоа, зборот абортирање е легитимен. Всушност ти прекинуваш живот, ама не убиваш човек
исто не исто - немаш податоци претпоставуваш дека е како што ти мислиш и сметаш. Ете македонија е доста традиционална и религиозна земја, само на таа основа голем број лица би биле против абортус.
На доенчето му е потребна мајка.
Никаде не кажав дека му треба биолошка мајка.
Според постојните закони во РМ, дете се става на листа за посвојување по наполнување на 1 година. Пред тоа не може.
Една година е предолг период. Едноставно е предолг.
И ако практично убиваш нешто, што нема никакво чувство за ништо, зошто велиме дека сечеме дрва, а не дека убиваме дрва?
И ако речеме дека убиваме ембрион, зошто толку луѓе без трошка совест јадат месо кои стигнало на нивната трпеза со многу болка, многу мака, многу крв?
Прашање на морал, нели
And as I said, моралот за мене и било кој друг, не е ист.
--- надополнето: 21 февруари 2013 во 01:31 ---
Па кој ги тера да абортираат?
Па кој ги тера да абортираат?
то е мода дојсена од запад заедно со панкери дрога и видео игри
шо да прајме? ај бе да абортираме
си има лек бе за тоа... анал... орал.. на стомаче, на грб, фациал ехаааае не ко хипицине, ќе раѓаат по 10000![]()
то е мода дојсена од запад заедно со панкери дрога и видео игри
шо да прајме? ај бе да абортираме
Па ако прочита, практично истото го кажавме. Се додека не е оформен човек не е убиство. И секако моралните вредности варираат од човек до човек.
На доенчето му е потребна мајка.
Никаде не кажав дека му треба биолошка мајка.
Според постојните закони во РМ, дете се става на листа за посвојување по наполнување на 1 година. Пред тоа не може.
Една година е предолг период. Едноставно е предолг.
И ако практично убиваш нешто, што нема никакво чувство за ништо, зошто велиме дека сечеме дрва, а не дека убиваме дрва?
И ако речеме дека убиваме ембрион, зошто толку луѓе без трошка совест јадат месо кои стигнало на нивната трпеза со многу болка, многу мака, многу крв?
Прашање на морал, нели
And as I said, моралот за мене и било кој друг, не е ист.
Јок, не ми е.
Се додека не е во прашање мојата сестра, ќерка... не ми е.
Кој што сака нека прави со своето тело.
И нека не ми кажува што јас да правам со моето.