Бугарите протестираат против EVN, што прави Македончето?

• Креатор на темата Креатор на темата Sheldon Cooper
  • Време на започнување Време на започнување
За вас збориме, зошто апсолутно секогаш ја вртиш приказната не ми е јасно, се срамиш нешто?
Те прашав дали имате проблеми во рајот, европејскиот сојуз и стандардот за кој збореше дека ви е висок па струја неможете да си платите? Ах бе фми вистината е многу сурова за вас, јас од првиот ден ви го кажувам тоа али вие се пењате без врска.
Заштото според теб, при нас е адот, па гледаме штраjкови има от Германиja, па до Шпаниja,па има штраjкови и каj вас, но тоа на некои не им пука.

Заштото според теб, при нас е адот, па гледаме штраjкови има от Германиja, па до Шпаниja,па има штраjкови и каj вас, но тоа на некои не им пука.
Дали стандардот ви е мал или голем? Се испотепавте во една тема дека живеете одлично, зошто лажете и кого мислите дека лажете ми е прашањето? Мене или сами себе? Па јас ве гледам редовно како живеете бе, бедно со 400 евра плата на тие трошоци, не мора да се филмате кога сте за грев. Јас ве поддржувам за протестов, али немој да ми глумите лудило. Сега барем сме јасни нели Фми?

Дали стандардот ви е мал или голем? Се испотепавте во една тема дека живеете одлично, зошто лажете и кого мислите дека лажете ми е прашањето? Мене или сами себе? Па јас ве гледам редовно како живеете бе, бедно со 400 евра плата на тие трошоци, не мора да се филмате кога сте за грев. Јас ве поддржувам за протестов, али немој да ми глумите лудило. Сега барем сме јасни нели Фми?
За да е мал или голем, мора да го споредуваш со стандартот на некоj друг. Ако го споредуваш со стандартот на една Норвегиja-мал, ако го споредуваш со една Молдавиja-голема.
Леандра, перманентно си во онези женски денови,кои ги имат жените секи месец до определена возраст?

За да е мал или голем, мора да го споредуваш со стандартот на некоj друг. Ако го споредуваш со стандартот на една Норвегиja-мал, ако го споредуваш со една Молдавиja-голема.
Леандра, перманентно си во онези женски денови,кои ги имат жените секи месец до определена возраст?
Само во случај кога некој се обидува при очи да ме направи слепа.

Значи не ми се верува, едноставно не ми се верува. Организираат протест против скапа струја во Бугарија, и добиваш тема - каде е Македончето. Ај остај насловов, туку скоро сите постови од Македонци се фалби за Бугарите, алал да им е, нас за к*р не не бива и тн.
Мислам, најсериозно не можам да поверувам.
Еве да ве просветлам:
Во Република Македонија уште летоска почнаа ГРАЃАНСКИ протести против поскапувањето на струјата, онака убаво Регулаторна кога ни го честиташе 2 август. Бевме неколку луѓе од форумов, кај бевте вие сега што објаснувате дека така треба?! Не ли ви е срам бре? Како сакате да успеат граѓански протести кога сами од старт вие ги дисквалификувате како вакви или онакви? Мислите Бугариве се замарале за такви баналии? Мислите ги боли ташак кој каде работи за лелелелелеле случајно отказ да не добие? Или па седел дома Фми и си рекол: иако ми е прескапа струјава, оној лево што протестира не ми се свиѓа, го поврзуваат со опозиција, епа не излегувам на протест?
Овие прашања кога ќе си ги одговорите, тогаш ќе ви стане јасно што прави Македончето.
Нездрава работа еееееј, каков народ :facepalm:

А за постапкава на Бојко, без разлика дали е популистичка или не, секоја чест! Така се однесува достоинствен политичар (y) (и покрај тоа што не можам да го смислам човекот, постапката е за восхит). А кај нас МВР КРИЕШЕ УБИСТВО на плоштад што припадник на МВР го изврши. Еееееееј МВР убива дете и ја слушаш госпожа бркоња кај што кажува дека немало зошто она да поднесува оставка :sick:
Абе бегај ајде бе..

Само во случај кога некој се обидува при очи да ме направи слепа.
Ти ме прашаш дали е мал или голем стандартот ни, а не ни кажуваш спрема кого?! Дали разбираш што прашаш?
Каквото прашане постави,таков и отговор доби.

Бугарите барем прават нешто, македонците си ќутат додека им ги празнат џебовите и владетелот си игра курташак.

Бугарите барем прават нешто, македонците си ќутат додека им ги празнат џебовите и владетелот си игра курташак.
Прават и Македонците де. И Македонци протестираа со месеци по улици, правеа маршеви и се друго. Со слични барања. Само што во Македонија никој не ги тепаше. А и ваму и во Бугарија ситуацијата завршува со исто - избори.

Прават и Македонците де. И Македонци протестираа со месеци по улици, правеа маршеви и се друго. Со слични барања. Само што во Македонија никој не ги тепаше. А и ваму и во Бугарија ситуацијата завршува со исто - избори.

Во МКД ќе има парламентарни избори? Не сум запознаен со ова.

Во МКД ќе има парламентарни избори? Не сум запознаен со ова.
Избори се избори. Било какви даваат слика за поддршката на народот. Ако локалните покажат дека власта ја има изгубено поддршката најверојатно ќе има парламентарни. Во Бугарија ќе имаше секако за два-три месеци.

Добра е поентата но кај нас народот е премногу поделен и нема заеднички ставови околу битните прашање (важни за сите) тоа е главниот проблем, а успат секогаш кога и да се проба нешто да се организира се јавуваат партиски обоени фаци кои за политички поени/власт го прават тоа а не дека им битно за народот и се наметнуваат како лидери на истите организирани работи а всушност треба да бидат добро истепани да не им текне следен пат да се мешаат кај што не им местото..

За се треба жртва но кај нас никој не сака да биде жртвата додека не дојде ножот до грло ;)
jas licno se nadevam deka ke se registrira nekoja rabotnicka partija ili taka nesto , so ovie sega i pozicija i opzicija naebavme ,je ni ja oderat kozata strancite, a tie ke si zemat procent od kozata

ситуацијата во Бугарија не е зав'ршена, и во момент има протести,нова влада во Бугарија не е цел!

Избори се избори. Било какви даваат слика за поддршката на народот. Ако локалните покажат дека власта ја има изгубено поддршката најверојатно ќе има парламентарни. Во Бугарија ќе имаше секако за два-три месеци.

Абе оди не заебавај, ни ти не веруваш во тоа што го пишуваш.Да му падне на фирерот поддршката ќе организирал избори?! :pos:

ситуацијата во Бугарија не е зав'ршена, и во момент има протести,нова влада во Бугарија не е цел!
Што е цел, нов општествен договор и техничка влада што ќе организира избори во кои сигурно ќе победат социјалистите или уште подобро - социјалистите да останат едниствена партија во Бугарија? :pos: Затоа овој потег на Борисов не им се допадна, не им гарантира победа.

Само немој да ми тврдиш дека протестите се непартиски и немаат никаква врска со референдумот и желбата на некои поддржани од Русите за изградба на Белене. Не го проголтувам јас тоа.
--- надополнето: 20 февруари 2013 во 19:57 ---
Абе оди не заебавај, ни ти не веруваш во тоа што го пишуваш.Да му падне на фирерот поддршката ќе организирал избори?! :pos:
Ако му падне поддршката никој не го прашува него дали ќе организира избори. Ако му падне поддршката тогаш локалниве избори нема да успеат (излезноста е под 30%) и законски ќе мора да организира нови локални. Ама тогаш ќе мора да ја моли опозицијата да учествува на нив. А опозицијата ќе побара и парламентарни во пакет. Политиката е математика, не демагогија.

Што е цел, нов општествен договор и техничка влада што ќе организира избори во кои сигурно ќе победат социјалистите или уште подобро - социјалистите да останат едниствена партија во Бугарија? :pos: Затоа овој потег на Борисов не им се допадна, не им гарантира победа.

Само немој да ми тврдиш дека протестите се непартиски и немаат никаква врска со референдумот и желбата на некои поддржани од Русите за изградба на Белене. Не го проголтувам јас тоа.
Беха и делумно са непартиски до преди ден, два, но има мешане на надворешни фактори.
Надвор от Софиja простите са непартиски и сите обиди за одене на партии ком штраjкуваштите удри на камен и беха симнати от говорница и беха избркани.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom