Бугарите протестираат против EVN, што прави Македончето?

• Креатор на темата Креатор на темата Sheldon Cooper
  • Време на започнување Време на започнување
Народ'т скочи и Мутрата нагла падна, на ред са другите !!!

bravo majstore, sekoja cest za videoto
, mi bidna kef da postavam i jas nekoe video, doduse ova prvo mi padna na pamet :
http://www.youtube.com/watch?v=2HaHy4e3oBU
--- надополнето: 20 февруари 2013 во 16:42 ---
Не е точно така. Прави се микс и влиза струjа од Белене, от Марица и така натаму. За износ оди наjного струja от Белене коjа е наjевтина, но и тоа не е проблемот. Преблемот е дека калкулират "загуби" во кои се им и несобраните пари от нередовни потребители и "трошоци" како теа на ЧЕЗ од 3 лева за изпракане на фактура или 35 милиона за "консултантски услуги" от компаниjата маjка и то без општествена порачка и то затоа што законот им го дозволувал тоа и ред други и то не само поради зулумите на предните, а и поради тоа дека ГЕРБ три години не прави добар контрол, наjвероjатно затоа што и на нив се им платиле. Еве предниот министер на икономика и енергетиката е пораншен служител на ЧЕЗ, а сегашниот доста ги штитеше. Освен тоа така както им скочиха за лиценза не се прави. Дават им аргументи и дано да не стане да отнемат лиценза но неписмено и после лугето да плаштаме грешките им.
izgovori sekogAS postojat i sekogas ke se naogaat , pricinata za site izgovori e , zelbata na kapitalistot za pogolem profit, nisto poveke

Ова за Топлификација ми се гледа многу... За колкав стан се работи и колку месеци во годината плаќаш по 88 евра?
тоа ми е максимумот кој плаќам само во два месеца минатиот платив 60 пред тоа 40 евра, или во просек 60 евра 4 месеци во останатото време 10 евра за 3 соби + кујна

А што требаше да правиме според тебе. да стоиме и да чекаме да ни стрижет како овци. Неее не става така, барем кај нас, на народот му писна.
Едно ми е јасно проблемот не се решава со банални и прости барања како оние на АМАН. Треба малку подлабока анализа и план а не само... Сакам поефтино како мало расплакано дете кога сака млеко. Не е толку просто :) Најверојатно вакви неартикулирани и дивтарски работи ќе ја направат ситуацијата полоша бидејќи ќе биде сето тоа искористено од популисти и останати политички опортунисти. Еве во Бугарија Бојко сака да ќари некое пратеничко место на карта на „народен човек“. Почнаа да им мачкаат очи на комшиите и да изиграваат циркузанти политичариве. Може накрај и да добијат поефтини сметки ама прашање е по која цена. Најверојатно повисока од самите сметки. :LOL:

neka misli tatko ti za kogo ke glasa , bidejki toj ti gi plaka smetkite
Прво и прво татко ми е чист Македонец така да нема што да збориш ти за татко ми пошто си ти татар од азија со цигански корени , второ и второ што има везе ова со прашањето што ти го поставив ? Со овој одговор што го добив од тебе мислам дека сите што ја читаат темава оглупавеа за едно 20% ....ќе те молам да напуштиш просторија и да идеш да се шитнеш на првиот циган комшија пошто ви ја земаа државата.

Трето и трето тебе ич кур или пичка ( најверојатно второто пошто 90% сте разделени таму ) да не те боли кој ми ги плаќа сметките глеј ти циганите таму да не ти ја купат сетрати.

Поздрав татарче

тоа ми е максимумот кој плаќам само во два месеца минатиот платив 60 пред тоа 40 евра, или во просек 60 евра 4 месеци во останатото време 10 евра за 3 соби + кујна
Ако добро те разбрав тоа е за една година:
4 * 60 евра + 8 * 10 евра = 320 евра годишно тоа е многу помалку одколку во Скопје каде се плаќа 12 месеци по 100 евра
12 * 100 = 1200 евра
Што значи скопските арамии од Топлификација се шампиони
Но и 320 евра за година не е малку. Еве колку гас може да се купи во Скопје за 320 евра.
320 евра во денари изнесуваат
320евра * 61,5 денари = 19 680 денари
Еден нормален кубен метар гас во Скопје чини 29 денари, што значи за овие пари може да се купат
19 680 : 29 = 679 нормални кубни метри гас.
Ова количина гас е доволна за годишно затоплување на стан од 60 - 65 квадрати
Бидејќи во Бугарија гасот е поефтин, мислам дека парното е скапо

Ако добро те разбрав тоа е за една година:
4 * 60 евра + 8 * 10 евра = 320 евра годишно тоа е многу помалку одколку во Скопје каде се плаќа 12 месеци по 100 евра
12 * 100 = 1200 евра
Што значи скопските арамии од Топлификација се шампиони
Но и 320 евра за година не е малку. Еве колку гас може да се купи во Скопје за 320 евра.
320 евра во денари изнесуваат
320евра * 61,5 денари = 19 680 денари
Еден нормален кубен метар гас во Скопје чини 29 денари, што значи за овие пари може да се купат
19 680 : 29 = 679 нормални кубни метри гас.
Ова количина гас е доволна за годишно затоплување на стан од 60 - 65 квадрати
Бидејќи во Бугарија гасот е поефтин, мислам дека парното е скапо
тец Топлофикацијата на која што сум јас е на јаглен :) а меѓународната врузка за гас која се гради е на 2 километри :eek: ако топлофикацијата помине на гас ќе ми е половина сметката:P

поздрав http://www.hsmaker.com/harlemshake.asp?url=http://forum.kajgana.com

Замислете колку сме само бејка народ и дозволуваме да си игра со нас кој стигне. Вчера ми носат дома сметка за струја и кога ја отворивме што да видам, сметката 6780 денари, додека во меѓувреме во дуќанот на индустриска струја ми стигна сметка 6900 денари а пази, цел ден во дуќанот грее парното и работат фрижидери итн додека дома во поголемиот дел од денот нема никој бидејќи сите сме на работа. Може ли некој да ми објасни како е ова можно бидејќи јас како и да размислам никако неможам да разберам...

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2

ЕВН се најголемите лопови во Македонија минатиот месец нас ни стигна сметка од околу 4500 денари за струја , а најинтересното е тоа што дома се грееме на дрва и ретко готвиме на струја и инаку максимум за струја ни идеше до 3000 денари.. единствено нешто што се користи често е една панелна греалка но за 1 месец да има разлика од 1500+ денари тоа е нереално, исто беше користена како и другите месеци ама ете лоповите изгледа треба да исплаќаат некаква „инвестиција“.

ЕВН се најголемите лопови во Македонија минатиот месец нас ни стигна сметка од околу 4500 денари за струја , а најинтересното е тоа што дома се грееме на дрва и ретко готвиме на струја и инаку максимум за струја ни идеше до 3000 денари.. единствено нешто што се користи често е една панелна греалка но за 1 месец да има разлика од 1500+ денари тоа е нереално, исто беше користена како и другите месеци ама ете лоповите изгледа треба да исплаќаат некаква „инвестиција“.
http://www.youtube.com/watch?v=2HaHy4e3oBU ;)

Добра е поентата но кај нас народот е премногу поделен и нема заеднички ставови околу битните прашање (важни за сите) тоа е главниот проблем, а успат секогаш кога и да се проба нешто да се организира се јавуваат партиски обоени фаци кои за политички поени/власт го прават тоа а не дека им битно за народот и се наметнуваат како лидери на истите организирани работи а всушност треба да бидат добро истепани да не им текне следен пат да се мешаат кај што не им местото..

За се треба жртва но кај нас никој не сака да биде жртвата додека не дојде ножот до грло ;)

Добра е поентата но кај нас народот е премногу поделен и нема заеднички ставови околу битните прашање (важни за сите) тоа е главниот проблем, а успат секогаш кога и да се проба нешто да се организира се јавуваат партиски обоени фаци кои за политички поени/власт го прават тоа а не дека им битно за народот и се наметнуваат како лидери на истите организирани работи а всушност треба да бидат добро истепани да не им текне следен пат да се мешаат кај што не им местото..

За се треба жртва но кај нас никој не сака да биде жртвата додека не дојде ножот до грло ;)

428289_333722196741813_1956342299_n.jpg

Едно ми е јасно проблемот не се решава со банални и прости барања како оние на АМАН. Треба малку подлабока анализа и план а не само... Сакам поефтино како мало расплакано дете кога сака млеко. Не е толку просто :) Најверојатно вакви неартикулирани и дивтарски работи ќе ја направат ситуацијата полоша бидејќи ќе биде сето тоа искористено од популисти и останати политички опортунисти. Еве во Бугарија Бојко сака да ќари некое пратеничко место на карта на „народен човек“. Почнаа да им мачкаат очи на комшиите и да изиграваат циркузанти политичариве. Може накрај и да добијат поефтини сметки ама прашање е по која цена. Најверојатно повисока од самите сметки. :LOL:
Лажеш се. Нема друг начин

Една добра песна, целосно применлива и кај нас. Само пејачот не е ништо подобар од оние за кои пее.

кога имаш 600 000 бегалци по војните од Македонија во Бугарија со уште толку нивни деца и 100 000 нови Македонци со бугарски пасоши допрва ќе слушаш вести од бугарија
Ваљда нема да слушам вести за нешо што не ме интересира уопште, + тие што зимале бугарски пасош ја не ги сметам за Македонци, така да и они не ме интересираат. Темава едноставно треба да се стаи под клуч и да иде у канта. Се одјавувам од темава.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom