Што е според економскиот речник Свидмилк за кој граѓаните двојат од буџетот за да се помират долговите?
Шест милиони евра буџетски пари за спас на млекото
Или
Каде исчезнаа парите од "Свидмилк
Или
Зошто фармерите се исплашени?
или што е сега пропаднатата фирма ангажирана за Скопје 2014?
Проблеми на скопските градилишта на сплитски „Конструктор“
Хрватска објави листа на срамот
Прва на топ-листата компании се наоѓа „Темпо“ со долг од 300 милиони куни, или 41 милион евра. Следува ХРТ со долг од 30 милиони евра, познатата текстилна компанија и во земјава „Вартекс“ должи 14 милиони евра, „
Конструктор“ со долг од 10 милиони евра.
За нецел месец потрошени 1,5 милиони евра за новиот театар
Нови 1,3 милиони евра за Стариот театар ќе се потрошат за дозавршување на партерот, градежната јама на машинската сала и проширување на една од техничките врати на објектот, пренесе „24 Вести“.
Работите
требало да ги заврши хрватски „Конструктор“, но Министерството за култура го раскинало договорот со нив, па морало да биде распише нов тендер, на кој победила италијанската фирма „Ламоне Мореда“, на која ова нема да и биде прва работа на објектот.
Дополнителни 1,3 милиони евра за Стариот театар
Нови 1,3 милиони евра за Стариот театар ќе се потрошат за дозавршување на партерот, градежната јама на машинската сала и проширување на една од техничките врати на објектот, пренесе „24 Вести“.
Работите требало да ги заврши хрватски „Конструктор“, но Министерството за култура го раскинало договорот со нив, па морало да биде распише нов тендер, на кој победила италијанската фирма „Ламоне Мореда“, на која ова нема да и биде прва работа на објектот.
Светиклиментовиот универзитет готов во 2015
До застој во изградбата дојде откако фирмата која го доби првиот тендер, "Конструктор - Инженеринг" од Сплит не стави ниту еден камен на објектот. Неофицијално, фирмата веќе и не постои. Вториот тендер го добија "Митан - пром" од Охрид и "МЗТ - Инженеринг" од Битола коишто имаат обврска комплексот да го изградат до крајот на 2015 година.
владини авантури со сомнителни странски фирми?
adventures?
Мене не ме интересира што значи венчр, мене ме интересира овие мазохистички божемни инвестиции од оваа и другите било кои влади за кои сите плаќаме и преплаќаме еднаш да прекинат.