На другар ми му се допаѓа девојката на којашто ѝ се допаѓам... што сега?

• Креатор на темата Креатор на темата -Rubik-
  • Време на започнување Време на започнување
ама таа не била со него, ниту сака да биде. ако тој неможе да ја има, тогаш значи дека не треба никој да ја има?

Абе некој друг може, ти не може... Човеко си го е имал мерако на неа. А дали бидело работа или не бидело работа, е неважно у целата ситуација.
Важното е, он ја замотал, имал/има и го мерако... Оваа демек нејќела со него, сакала со тебе, шо мајка му давала знаци да се муват замотуват и не ти знам шо?
И кога е престанало тава мувајне, и дали е престанало, и шо е бидело и как е бидело... Не знааш, оти другарите по принцип не са како женските да си изгугугткат се една на друга... Освен модерните педерчиина шо се однесуват полошо од тинејџерки...

И сега тука ти се оправдуваш и тераш поддршка од човеци шо ќе ти ја оправдат постапката со стандардните клишеа... Ти си му другар и прааш педерска финта....
И сите шо ти говорат демек ќе разбере, демек ако се сакате ного шо ве е гајле за другаро, не ти знам шо.... Дрн Дрн Јариина....

Слободно фани си ја за женска... Ама слободно се опрости од другаро...

Слободно фани си ја за женска... Ама слободно се опрости од другаро...
Ако таја нејќи, неглеам шо е маката тука...

Да имало нешто измеѓу другарот и дотичната, овој да расипувал работа за да ја ќари, да прајме муабет дека ќе има лутење. Инаку братче, ја кад турим црна ципела, бела чарапа... па нема женска шо не ми се свиѓа. Тргнувајќи од таа појдовна точка, требаше до сеа со никој да неживеам :D

далеку од тоа, не сакам да го изгубам како другар во никој случај. ама не сум ја крив што тој не и се свиѓа. комплициран живот.:confused:
Само биди искрен... ако ти е вистински другар ќе те свати и ќе си најди друга.

ама таа не била со него, ниту сака да биде. ако тој неможе да ја има, тогаш значи дека не треба никој да ја има?
Кажи му ти и надевај се на најдоброто.
Немој пичка да изиграваш и зад девојчето да се криеш.

П.С Во приказнава најважно е колку ти е добар другарот, а ти сам кажа дека ти бил најдобар другар.
П.С2 Постојат стари непишани правила девојката што ја брка другарот не се чепка ама има лигуши што не ги знаат/почитуваат и после проблеми.
П.С3 Требало прв да тргнеш по девојката вака чим он прв мерак и фатил кај тебе е кривицата.

--- надополнето: 18 февруари 2013 во 23:37 ---

Како би реагирал ти да си на негово место? Би сакал ли да чуеш дека најдобриот другар ти се смувал со некоја што ти се допаѓа?

Искрено, ако ми каже таа дека не сака ништо со мене, туку сака со другарот- go ahead. Ако една женска им се допаѓа на двајца,тројца, тогаш женската бира, а не машкото.

Ах бе Луки традиционалисту еден, двајца мои поранешни другари имаа слична сапуница и денеска си живеат добро.
Прво едниот одеше со девојката неколку недели или месеци (релативно краток период), после раскинаа некој период и истата девојка почна да се гледа со другиот со кого се заедно до ден денешен во брак со деца и сите нишани.
Дури и се канат заедно на вечери, свадби, крштевки и слично.
Ти се загрижи оти му била симпатија на другарот и оти прв си ја видел и бендисал, небаре се работи за лубеница па ќе се лути.
Ако си се бендисуваат младите тогаш нека си бидат заедно, на овој корпосаниот може ќе му биде непријатно некое време и нема да излегува со него, но покасно ќе се смират пак.
[

У сета работа, јас ако излезам најкрив, и најнеточен, е најубаво....
Јас тава на мој другар не би му го наприл, ни па некој мој другар ќе ми го напраа на мен.

У сета работа, јас ако излезам најкрив, и најнеточен, е најубаво....
Јас тава на мој другар не би му го наприл, ни па некој мој другар ќе ми го напраа на мен.
Ако имаш барем еден другар како што јас го имам ќе го промениш мислењето за брзо.
Тој ги бендисува сите што му излегуваат на хоризонт со светлосна брзина, така што твојот избор нема да биде многу голем...
Многу ми е интересен кога ќе види некоја што пркршила 25-6 години и ги нарекува Милфици нив, а тој веќе почна да ја раситнува 30-ката.
Луки ги ценам твоите принципи и се тоа е убаво, ама не гледам никакво зло ако некој мој другар влезе во врска со некоја девојка што ме привлекла и во меѓувреме јас немам храброст да и пријдам или пак истата ми ставила до знаење дека е незаинтересирана за мене.
Кажав е малку незгодно на почетокот, но покасно ќе се навикнете на тоа.

Ако имаш барем еден другар како што јас го имам ќе го промениш мислењето за брзо.
Тој ги бендисува сите што му излегуваат на хоризонт со светлосна брзина, така што твојот избор нема да биде многу голем...

Работава е: Батка ја коа искачам у град нема женска што не ми се свиѓа. :pos:

Иначе што се однесува до муабетов, ми се има десено неколку пати на мене и на друг другар да ни се свиѓа иста типка. У тој случај, како што кажа некој погоре, типката бира. Тој што ќе го избере типката, свака му част, се покажал како поголем фраер. А на тој другиот не му останува ништо друго освен да се помири со тоа и да продолжи понатаму, да бара некоја друга типка. Последен на кого има право да се љути е другарот. Ако више мора да се љути на некого, нека се љути на типката, она е таа што бирала и го избрала другиот. У поголемиот број вакви случаи што ми се десиле, јас сум бил тој што останувал со курот у рака. Али никогаш не ми паднало на памет да се наљутам на другар заради женска. До ден денес се дружам со тие што ме "заебале", според ставовите на некои луѓе.

Прв пат кога се деси ја да бидам од спротивната страна, другарот (веќе бивши другар) ми се наљути. А ја постапив најфер што можев. Он прв ја упозна, па затоа му дадов предност. Му оставив период од месец дена (откако ја упознав и ја) да проба да направи нешто. Не успеа да направи ништо и немаше ниеден знак што покажуваше дека он има некакви шанси. Дури и он лично ми кажа дека сфатил дека нема никави шанси и се откажува. Некој ден после тоа ја пробав. Кога видов дека имам големи шанси да успеам да направам нешто со неа, јас запрев. Во прва прилика направив муабет со него и го прашав дали би му сметало ако напраам нешто со типката. И што направи он? Ме излажа во очи дур ме гледаше. Ми рече дека не само што не би му сметало, туку напротив, би му било и мило ако успеам да направам нешто. За откако се фатив со типката, он да ми се наљути. А врвот беше што немаше ни храброст да ми каже у фаца дека ми е љут и дека не сака више да бидеме другари, туку едноставно почна да ми исклучува кога му ѕвонев на мобилен.

Мислам дека интересна дискусија може да се развие на оваа тема, нека ги префрли модератор мислењата за ова прашање во посебна тема.

Дечко, девојки има многу, друарите се бројат на прсти. Ако дозволите двајцата да си го расипете другарството заради девојка, тогаш не сте биле никогаш другари во права смисла на зборот.

Луки ги ценам твоите принципи и се тоа е убаво, ама не гледам никакво зло ако некој мој другар влезе во врска со некоја девојка што ме привлекла и во меѓувреме јас немам храброст да и пријдам или пак истата ми ставила до знаење дека е незаинтересирана за мене.
Кажав е малку незгодно на почетокот, но покасно ќе се навикнете на тоа.

Обично нејќам да се објаснувам ного ного, ама оти те аресам како човек, ќе се потрудам...

Едно нешто е да пробуваш, да ја викаш на состанок, да излезеш со неа, и да си ги пробуваш шансите. Ако каже НЕ, значи НЕ е. Ќе терам друга, нек си тера друг, кој сака нека е, па и другар, оти нели Не бива работа, не бива работа..
Ама ако ги правеш овија работи со оваа мома, она да си ќуте и да не е кажала НЕ (туку недефинирано), а у исто време да се чепкаш со негов најдобар другар и да му викаш на овај вторио, аа јас првио го нејќам ама оште не сам му кажала не. Е там веќе јас ако сам вторио не чепкам...

А ако си ги поплујува как му свирне, и автоматски јас да не праам ништо не бива така...
Јас говорам коа веќе има некакви контакти, обиди, ово оно, и јас да се умешам како трет и да ја заебам работата (без разлика дали ќе биде или нема да биде).
Случка, седам со еден брачед (заедно одииме средно школо, седееме у една клупа 4 години) у еден кафич... И дојде една негова (другарка/симпатија/не знам шо беше), ама битно овај е пробувал да напраа нешто... И си седеме, и прааме маабет, и по едно време оваа почна него да го игнорира на цело (А јас прв пат ја гледам момата у живото), и апла маабети со мен (Демек, јас толко ного интересен)... И дрн дрн дрн, брачет ми ојде до веЦе, и одма маабето се обрна дали имам женска, не ти знам шо, дек живеам, шо праам, абе како јас да сам којн за продавајне.... И ми стана супер незгодно, оти овај ја е викнал да дојде, а оваа фана да го игнорира... Културно си се извиних, оти требе да си одам и ојдех си... Не можам јас така...

Друже,премногу се замараш со сосема неважни работи.Кажи му на другарот дека сте биле заедно,па ако е барем тронка зрел ќе те разбере и ќе ја прифати реалноста.А и јас не знам шо бараше баш со неа од толку многу девојки во градов?
Јас дури имав една во друштво и не ја чепкав бидејќи мислев дека се плетка со еден мој другар(не многу близок),потоа девојката сама ми се пушти една вечер кога останавме сами и се спанџавме,наредниот ден фино-лепо го прашав другарот да не има нешто со неа а тој ми одговори-"Ма неееее,нема шанси":) Јас одев со неа два месеци и на крај се испостави дека во меѓувреме одела и со другарот мој.А фино го прашав-Брат,да не си набиваме рогови,да не имаш нешто со чупето,бидејќи вака и вака се случи сношти.И на крај двајцата излеговме рогоњи,можеби јас поголем според многумина,но јас барем имав избор и не беше моја вина.
Кажи му на другар ти и биди маж,а не лигуш.

Windfucker

Секоја ситуација е различна. Мене ми изгелда дека дечкото немал абер за девојката, ама видел шанса за мување и се смувале.
Друго е да им се допаѓа на двајцата, да знаат и двајцата, па таа да бира.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom