Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
Не те разбирам, де биди појасен ако сакаш :)

Па мене Фрингс некако најмногу ме потсеќа односно ми е синоним за периодот до 2006 година во фудбалска Германија...Тука е и Балак секако...

Тоа беа години,една година Баерн,па другата НЕ-Баерн,па пак Баерн и све така.Наизменично зимаше титули у Бундес...У ЛШ од финалето натака идеше надоле скроз...Али Бундес беше бастион,углавном купуваа кој сакаа али секако од Бундес...Тактиката беше,ако извадат јака екипа,утепај ги и тоа му успеваше на Хенес.Се сеќавам во едно лето на Леверкузен им ги земавме Балак и Зе Роберто а после и Лусио....

Драго ми е што се сменија работите,но уште подраго ми е што Хенес е човек кој се прилагодува,кој управува со екипата према околностите а не према неговите сфаќања....Затоа и успешно ја направи таа смена на генерација Ефенберг Кан и компанија.

Денес го имаш Дортмунд јачи него икад,кој го прави Баерн уште појак.Леверкузен више не ти продава играчи и слично....

Па мене Фрингс некако најмногу ме потсеќа односно ми е синоним за периодот до 2006 година во фудбалска Германија...Тука е и Балак секако...

Тоа беа години,една година Баерн,па другата НЕ-Баерн,па пак Баерн и све така.Наизменично зимаше титули у Бундес...У ЛШ од финалето натака идеше надоле скроз...Али Бундес беше бастион,углавном купуваа кој сакаа али секако од Бундес...Тактиката беше,ако извадат јака екипа,утепај ги и тоа му успеваше на Хенес.Се сеќавам во едно лето на Леверкузен им ги земавме Балак и Зе Роберто а после и Лусио....

Драго ми е што се сменија работите,но уште подраго ми е што Хенес е човек кој се прилагодува,кој управува со екипата према околностите а не према неговите сфаќања....Затоа и успешно ја направи таа смена на генерација Ефенберг Кан и компанија.

Денес го имаш Дортмунд јачи него икад,кој го прави Баерн уште појак.Леверкузен више не ти продава играчи и слично....

Токму така брат , да беше старата политика само сега ќе ги имавме Озил , Хумелс , Видал , Геце , Ројс :)))))))))))
Како и да е овие промени во германскиот фудбал мораа да се направат поради тоа што почнаа работите да идат во надолна линија после СП 2002 впрочем се виде тоа и 2004 кога испаднавмеод групи ама германците не би биле германци ако на време не ја спречат воочената грешка и затоа резултатот денес е овој .. Да бидеш тренер на германска репрезентација нема да можеш да направиш состав без да те заболи душа за некого кого си го избришал од список :)) денес во Германија има 5 голмани од А класа , минимум 12 играчи во задна линија од А класа , за средина несакам ни муабет да праам (станавме втора Холандија ) , нападот ни е најслабата карика немаме напаѓачи од стилот на Клинсман , Румениге , Герд и тн , ама се надевам дека во скоро време би се родил некој нов Румениге па да фати нешто убаво од оваа пре млада генерација од која очекувам 1 злато на СП и уште 2 злата на европско .... Оваа генерација е плод на новата политика што се води интерно во германскиот фудбал .

Спасо пише кирилица. :cuc::cuc::cuc::cuc:

Така ми се погоди инаку кој ќе погодуваше букви , несакам да се мачам .... btw денес одиме јако ! Густаво сакам да ги расцути позади :)
--- надополнето: 15 февруари 2013 во 11:23 ---
Спасо пише кирилица. :cuc::cuc::cuc::cuc:

Aj dosta so trolls :D kazuj so mislis so koj sostav ke izlezeme denes....

Starke , Rafinha , Dante , Boa , Contento , Gustavo , Scweini , Shaqiri , Robben , Miller , Gomez !
--- надополнето: 15 февруари 2013 во 12:30 ---
Ke se gleda li nekade Bayern denes , ja doagam vo Sk i bi sakal nekade na pivo da sednam . ako ima nekoj kandidat za sedenka i fudbal neka mi pise po posta .

Ke se gleda li nekade Bayern denes , ja doagam vo Sk i bi sakal nekade na pivo da sednam . ako ima nekoj kandidat za sedenka i fudbal neka mi pise po posta .
Нема организација за вечер, а со место наоѓање без резервација ќе биде потешко пошо е петок вечер. Вторник вечер ако си Скопје, во "Барселона" ќе се гледа утакмицата на улица Македонија заедно со навивачите со Арсенал. All hell breaks loose. :vozbud:

Волфзбург - Баерн типував X-X, 7 коеф., со други го сврзав на 30че едно ливче :D

Нема организација за вечер, а со место наоѓање без резервација ќе биде потешко пошо е петок вечер. Вторник вечер ако си Скопје, во "Барселона" ќе се гледа утакмицата на улица Македонија заедно со навивачите со Арсенал. All hell breaks loose. :vozbud:
Вие најверојатно ке сте горе,ако може да се сместите таму,фановите на Арсенал ќе бидат позади.Нема да сте у иста просторија како што знам :)))

Вечер играте ? Ќе примате 1 гол ? Гледам 1,6 коеф е..:)

Вие најверојатно ке сте горе,ако може да се сместите таму,фановите на Арсенал ќе бидат позади.Нема да сте у иста просторија како што знам :)))

Вечер играте ? Ќе примате 1 гол ? Гледам 1,6 коеф е..:)
Годинава Волфзбург играат како во Франција 2 лига да се.Не даваат многу голови.За сега имаат само 22 гола во 21 натпревар.Може денес да се израмнат и да си имаат рамно по 1 гол просек на натпревар.:LOL:
Волфзбург ги има Диего и Перишич како главни ѕвезди и Бенаглио и Дост како играчи малку под нив но доста солидни.Другите играчи се повеќе просечни него солидни..
Годинава Баерн скоро и да немаат проблем во одбраната.Со Фирт немаа никаков проблем,Штутгарт имаше една шанса но го удри на Нојер в колено и остана топката скоро до гол линија,Маинц имаше некои добри акции од почеток но ниедна сериозна шанса.За Шалке немам што да кажам,не ни дојдоа во напад и само Бастос еднаш ја лупна така посилно но не беше ни толку блиску до голот таа топка.:)
Цела сезона Баерн дома има примено 6 голови а на гости 1.:LOL:Тоа за мене значи дека дома се игра повеќе атрактивен фудбал и повеќе напаѓачки а на гости се игра колку да се земат трите бода.Ако дадат Баерн побрзо гол ќе ја затворат играта и ќе им остане на Волфзбург малку шанси да постигнат гол.За сега само Мартинез нема да игра и ќе биде сменет од Густаво кој е супер играч,па и нема да се осети премногу разликата.За други ротации не се знае сеуште.Ти како сакаш,види ,пробај си ја среќата.Можно е да го прекинат постот на Нојер денеска.:cenzura:
--- надополнето: 15 февруари 2013 во 18:20 ---
Уште формалности останале за трансферот на Лева во Баерн.:unsure:
Јас би рекол bitte nicht!:(

Уште формалности останале за трансферот на Лева во Баерн.:unsure:
Јас би рекол bitte nicht!:(

Па Вацке уште по натпреварот со Шахтјор изјави дека Дортмунд би го шитнале Левеандовски во Баерн доколку тој сака да иде во Баерн дека не би праеле проблеми. Така да уште од тогаш очигледно беше дека се останува на Баерн дали сакаат да го земат. Добар е Левандовски ако го зимаат само се надевам нема да се изглупираат за сумата и да фрлат 30 мил. 20 е топ до 25 се јаде некако

Се запнавте за Лева, а? 25м и плус нека бидат па ние Џеко да го земеме o_O

Шо прави Хајнкес? Пак не одмара играчи, Шакири и Робен можеше да ги пушти во стартниот состав.

Шо прави Хајнкес? Пак не одмара играчи, Шакири и Робен можеше да ги пушти во стартниот состав.

Мора да се бркаат Робен и Гомез за следна сезона, иф ју ноу ват ај мин ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom