- Член од
- 14 април 2012
- Мислења
- 365
- Поени од реакции
- 112
Не беше тоа поентата...не биди буквалиста!Штом такви филмови глеаме ние женските со забни проблеми....
Не беше тоа поентата...не биди буквалиста!Штом такви филмови глеаме ние женските со забни проблеми....
Мојот чичко има почесто болови во двете рамења(грбот) и двете колена, а тие болови некогаш се огромни и му го ограничуваат движењето.Сакаме да го носиме на добар реуматолог да му дијагностицира што му е и каква терапија да прима.Во државна не, за приватни ќе се распрашам и ќе ти пратам пп. За каков проблем се работи?
Ова е една од причините, зошто немам доверба во дигиталните апарати за крвен притисок.Второ мислење ми треба за мерењето на крвниот притисок...Имам висок крвен притисок и редовно примам терапија и правам контролни мерења на истиот секое утро.
Имам забележано дека кога ќе го мерам притисокот во хоризонтална положба (лежам на кревет, под) е нормален, односно се движи во рамките од 120-80 со варијација + - 5.
Проблемот настанува кога ќе го мерам притисокот во седечка положба на стол, кревет итн.
Тогаш мерам големини како 150/90 со + - 5 варијација.
Имам испробано да го измерам притисокот во лежечка положба и покаже нормален притисок, само да се исправам и одново измерам притисокот и апаратот да исчита различни димензии.
Ова го имам правено повеќе пати и резултатот е скоро секогаш тој и не е некоја коинциденција.
Апаратот е дигитален, но сега брзо ми е баждарен на лекар и не верувам дека се работи за грешка.
Не е таков, туку овој модел на microlife. Ќе ги променам батериите превентивно да видам.Не сум стручна, но сепак. Да не ти е апаратот од оние што се врзуваат како часовници на глуждот од раката? Ако ти е таков, не знам како мериш, ама ми имаат кажано дека конкретно за тие, за правилно мерење треба да ја свиткаш раката и практично дланката да ти дојде под градите, малку под нивото на срцето, за да покаже добри резултати.
Еве ти линк за една студија која дебатира околу тоа дали е поправилно мерењето во лежечка или седечка позиција, долг е текстот, побарај effects of body position.Не е таков, туку овој модел на microlife. Ќе ги променам батериите превентивно да видам.
Трк на лекар и не му се секирај, ќе се среди.Ве молам за помош. Паника ме фаќа!
На пенисот ми излезе некакво топче, малку вдлабнато, од околу црвено, а внатрешноста е жолтеникава. Што чудо е сега ова? По играчка, плачка. Дури сега се сетив и си купив цел пакет кондоми, ама касно.
Ма каков дигитален , земи класичен со живин манометар или ако ти е гломазен, земи онаков со спирален манометар.И јас имам проблем со дигиталниеот апарат,оној што се става на глуждот на раката и секојпат различно ми покажува.Некако немам доверба...Не ми е баждарен и може тука е проблемот.
Ако знае некој кај се баждарат и која е цената!
Земи Амоксиклав 1000 (или Еритромицин, или Ровамицин) и пиј ги наутро и навечер по една таблета. + земи и Химорал форте 3 пати по 2 (можеш и по една) таблета половина час пред јадење. Одма ќе ти се намали отокот. А и ако одиш на забар истово ќе ти го препишат милион посто.како да го намалам отокот од забот ?? потечен ми е забот аман боже
Велат "Дигитален апарат се купувана оној кој сакаш да доживее инфаркт", или со други зборови може да ти даде нерално високи вредности за притисокот и да те исплаши. За да ти даде точни резултати дигиталниот апарат треба да исполниш неколку услови. Прва и најбитна, не се мери притисок во лежечка положба. Друго за да добиеш точен резултат треба да бидеш во седечка положба со раката поставена во висина на срцето, да не мрдаш, да не се движиш и да не зборуваш. Три пати мериш. Средната вредност ти е онаа вистинската.Второ мислење ми треба за мерењето на крвниот притисок...Имам висок крвен притисок и редовно примам терапија и правам контролни мерења на истиот секое утро.
Имам забележано дека кога ќе го мерам притисокот во хоризонтална положба (лежам на кревет, под) е нормален, односно се движи во рамките од 120-80 со варијација + - 5.
Проблемот настанува кога ќе го мерам притисокот во седечка положба на стол, кревет итн.
Имам испробано да го измерам притисокот во лежечка положба и покаже нормален притисок, само да се исправам и одново измерам притисокот и апаратот да исчита различни димензии.
Ова го имам правено повеќе пати и резултатот е скоро секогаш тој и не е некоја коинциденција.
Апаратот е дигитален, но сега брзо ми е баждарен на лекар и не верувам дека се работи за грешка.
Проафтол спреј, или ангал спреј, или прополис.Доктори, ај да си прашам, значи минатава недела се нафрлив на едни бомбони и од нив саботава приметив дека имам афта на латералната страна на јазикот, се на се 2-3 милиметри голема, мн ме болеше, земав 3-4 лизобакт во текот на денот и утредента, сега веќе не боли, но уште стои и помалку пецка, не е веќе како плик, спласна малку ама ме нервира, чаре?
.
И за тебе истиот совет што му го дадов на членот погоре во врска со дигиталниот апарат поздравИ јас имам проблем со дигиталниеот апарат,оној што се става на глуждот на раката и секојпат различно ми покажува.Некако немам доверба...Не ми е баждарен и може тука е проблемот.
Ако знае некој кај се баждарат и која е цената!
Претпоставувам дека пиеш диуретици за притисок. Проблемот е што кога ќе станеш од кревет се стеснуваат крвните садови во нозете и абдоменот и добиваш поголем притисок. Ако ова го приметуваш многу често, треба да ти дадат друга класа иљачи, што влијаат на моториката на крвните садови. Појди на доктор со време, и објасни му го ова детално, зошто постојат видови на хипертензии кои се многу опасни, а одговараат на твојот опис.Второ мислење ми треба за мерењето на крвниот притисок...Имам висок крвен притисок и редовно примам терапија и правам контролни мерења на истиот секое утро.