- Член од
- 14 април 2012
- Мислења
- 365
- Поени од реакции
- 112
Штом такви филмови глеаме ние женските со забни проблеми....
Не беше тоа поентата...не биди буквалиста!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Штом такви филмови глеаме ние женските со забни проблеми....
Мојот чичко има почесто болови во двете рамења(грбот) и двете колена, а тие болови некогаш се огромни и му го ограничуваат движењето.Сакаме да го носиме на добар реуматолог да му дијагностицира што му е и каква терапија да прима.Во државна не, за приватни ќе се распрашам и ќе ти пратам пп. За каков проблем се работи?
Ова е една од причините, зошто немам доверба во дигиталните апарати за крвен притисок.Второ мислење ми треба за мерењето на крвниот притисок...Имам висок крвен притисок и редовно примам терапија и правам контролни мерења на истиот секое утро.
Имам забележано дека кога ќе го мерам притисокот во хоризонтална положба (лежам на кревет, под) е нормален, односно се движи во рамките од 120-80 со варијација + - 5.
Проблемот настанува кога ќе го мерам притисокот во седечка положба на стол, кревет итн.
Тогаш мерам големини како 150/90 со + - 5 варијација.
Имам испробано да го измерам притисокот во лежечка положба и покаже нормален притисок, само да се исправам и одново измерам притисокот и апаратот да исчита различни димензии.
Ова го имам правено повеќе пати и резултатот е скоро секогаш тој и не е некоја коинциденција.
Апаратот е дигитален, но сега брзо ми е баждарен на лекар и не верувам дека се работи за грешка.
Не е таков, туку овој модел на microlife. Ќе ги променам батериите превентивно да видам.Не сум стручна, но сепак. Да не ти е апаратот од оние што се врзуваат како часовници на глуждот од раката? Ако ти е таков, не знам како мериш, ама ми имаат кажано дека конкретно за тие, за правилно мерење треба да ја свиткаш раката и практично дланката да ти дојде под градите, малку под нивото на срцето, за да покаже добри резултати.
Еве ти линк за една студија која дебатира околу тоа дали е поправилно мерењето во лежечка или седечка позиција, долг е текстот, побарај effects of body position.Не е таков, туку овој модел на microlife. Ќе ги променам батериите превентивно да видам.![]()
Трк на лекар и не му се секирај, ќе се среди.Ве молам за помош. Паника ме фаќа!
На пенисот ми излезе некакво топче, малку вдлабнато, од околу црвено, а внатрешноста е жолтеникава. Што чудо е сега ова? По играчка, плачка. Дури сега се сетив и си купив цел пакет кондоми, ама касно.![]()
Ма каков дигиталенИ јас имам проблем со дигиталниеот апарат,оној што се става на глуждот на раката и секојпат различно ми покажува.Некако немам доверба...Не ми е баждарен и може тука е проблемот.
Ако знае некој кај се баждарат и која е цената!
како да го намалам отокот од забот ?? потечен ми е забот аман боже
Второ мислење ми треба за мерењето на крвниот притисок...Имам висок крвен притисок и редовно примам терапија и правам контролни мерења на истиот секое утро.
Имам забележано дека кога ќе го мерам притисокот во хоризонтална положба (лежам на кревет, под) е нормален, односно се движи во рамките од 120-80 со варијација + - 5.
Проблемот настанува кога ќе го мерам притисокот во седечка положба на стол, кревет итн.
Имам испробано да го измерам притисокот во лежечка положба и покаже нормален притисок, само да се исправам и одново измерам притисокот и апаратот да исчита различни димензии.
Ова го имам правено повеќе пати и резултатот е скоро секогаш тој и не е некоја коинциденција.
Апаратот е дигитален, но сега брзо ми е баждарен на лекар и не верувам дека се работи за грешка.
Доктори, ај да си прашам, значи минатава недела се нафрлив на едни бомбони и од нив саботава приметив дека имам афта на латералната страна на јазикот, се на се 2-3 милиметри голема, мн ме болеше, земав 3-4 лизобакт во текот на денот и утредента, сега веќе не боли, но уште стои и помалку пецка, не е веќе како плик, спласна малку ама ме нервира, чаре?
.
И за тебе истиот совет што му го дадов на членот погоре во врска со дигиталниот апаратИ јас имам проблем со дигиталниеот апарат,оној што се става на глуждот на раката и секојпат различно ми покажува.Некако немам доверба...Не ми е баждарен и може тука е проблемот.
Ако знае некој кај се баждарат и која е цената!
Претпоставувам дека пиеш диуретици за притисок. Проблемот е што кога ќе станеш од кревет се стеснуваат крвните садови во нозете и абдоменот и добиваш поголем притисок. Ако ова го приметуваш многу често, треба да ти дадат друга класа иљачи, што влијаат на моториката на крвните садови. Појди на доктор со време, и објасни му го ова детално, зошто постојат видови на хипертензии кои се многу опасни, а одговараат на твојот опис.Второ мислење ми треба за мерењето на крвниот притисок...Имам висок крвен притисок и редовно примам терапија и правам контролни мерења на истиот секое утро.