колкава сума на пари имаш предвидено за инвертерот?imam dva nadvoresni cida, izolacija novi prozori, na vtori kat sum a za komsii mislam deka neziveat ispod mene i nad mene.
колкава сума на пари имаш предвидено за инвертерот?imam dva nadvoresni cida, izolacija novi prozori, na vtori kat sum a za komsii mislam deka neziveat ispod mene i nad mene.
OKOLU 1000 EVRA GORE DOLU, BIDEJCI SAKAM DA ZEMAM EDNAS I DA SI GO RESAM PROBLEMOT SO GREENJE I LADENJE A PLUS NA TOA IMAM POSTAVENO VO STANOT I IZOLACIJA ZA RADIJATORI ELI NESTO DRUGO DODEKA DA SE RESAM STO CE POSTAVAM NA TOA MESTO ALI ZA TOA POTOA.колкава сума на пари имаш предвидено за инвертерот?
Јас во услови како твоите би земал Toshiba Suzumi+ 16, во Енергија мислам дека е околу 69000 со монтажа. Надворешната единица е иста како Daiseikai. Уште ако даваат гаранција од 5-7 години, ќе решиш многу работи.OKOLU 1000 EVRA GORE DOLU, BIDEJCI SAKAM DA ZEMAM EDNAS I DA SI GO RESAM PROBLEMOT SO GREENJE I LADENJE A PLUS NA TOA IMAM POSTAVENO VO STANOT I IZOLACIJA ZA RADIJATORI ELI NESTO DRUGO DODEKA DA SE RESAM STO CE POSTAVAM NA TOA MESTO ALI ZA TOA POTOA.
FALA
И јас би ја избрал Toshiba Suzumi+ 16 моментално во Енергија кошта 67,000 ден со вклучена монтажа. Нешто по скапа варијанта би била Carrier 42NQV050M - 71.000 ден со монтажа. Меѓутоа нема потреба кога Тошибата е поевтина земај и не се думај!!!Јас во услови како твоите би земал Toshiba Suzumi+ 16, во Енергија мислам дека е околу 69000 со монтажа. Надворешната единица е иста како Daiseikai. Уште ако даваат гаранција од 5-7 години, ќе решиш многу работи.
А колку чинат малезиските Panasonic-и инвертери? Помалку од Toshiba Suzumi? http://technomarket.com.mk/products/09121355/panasonic-cs-cu-re15nkxAbe ic ne gi mirisete Panasonik koga sovetuvate nekogo, a bugarine na nivniot forum skoro sekogas sovetuvaat za Panasonik maleziska. Nekoj razlog za toa? Toshiba, pa toshiba e skapa i za najbogatiot evropejec a ovde se nudi ka da cini ko midea
Mislam deka kalkulatorot e potpolno tocen gi sporeduvam rezultatite od nego i presmetkite koi gi dobiv za mojot prostor od izveduvacot i skoro vo celost se sofpagjaat.... Odlicen kalkulator!!!Ме изненади сајтов на elektrolux.мк, случајно налетав во делот кај што има разни калкулатори па и за пресметка на потребна снага за греење/ладење со вкалкулирани загуби, колку е реална пресметката нека кажат поупатените, мене ми се гледа Ок.
Користам Сименс 21 КВ и за потрошувачката сум задоволен, мислам дека и AEG се со солиден квалитет.Не знам дали ми е за тука мислењево, ама не знам во која друга тема би го поставила.
Сакам да го заменам обичниот бојлер во вц со проточен. Може ли да ми препорачате каков проточен бојлер е најдобро да ставам, кои се најквалитетни и најекономични и каде можам да ги најдам во Скопје?
Ќе разгледам добро, Сименс ми ги препорачаа како најдобри, ама сакав да се распрашам повеќе.Користам Сименс 21 КВ и за потрошувачката сум задоволен, мислам дека и AEG се со солиден квалитет.
По консултација со еден пријател ми кажаа дека се подобри тие што користат бакарни греаќи, наместо пластични од причина што имаат поголеми загуби на моќност.
Разликата е некаде 1000-1500 ден. во цената помеѓу пластичниот и бакарниот.
Што е многу значајно, потребно е да имаш солиден притисок на водата за да купиш проточен бојлер.
Провери во Нептун, Техномаркет, Сет и сите останатите продавници...Кога купував цената му варираше за 1000-1500 ден. во секоја продавница за истиот модел.