Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
100W po metar kuben odi druze vo sekoja inzenerska kniga pri presmetuvanje na kapacitet na greenje ide spored "metar kuben" kaj mene koga go proektiraa greenjeto vo specifikacijata bese navedeno spored metar kuben prostor a ne spored metar kvadraten tuka e zabludata!!!
Ova ti go kazuvam od iskustvo nemam nikakva pridobivke koga bi te lazel :)) !!!

I uste nesto prosecna visina na prostorot se smeta 2.7 m!!!

poz

Rekov DO 3 ne 3 tocno i da prosecno se smeta nekade 2,7 za stanovi, kuki....
Ali za ovie 100 W po m3 malce poveke si vo zabluda, kazi mi za soba 3 na 3 so visina 2,7 so 2,5 kW spored tebe sto ke prais? Ke toplis luge ili corba ke gi prais?!?! :-)
Nema rezon da zborime poveke podadi dokumenti za profesor na MFS ;-)

Rekov DO 3 ne 3 tocno i da prosecno se smeta nekade 2,7 za stanovi, kuki....
Ali za ovie 100 W po m3 malce poveke si vo zabluda, kazi mi za soba 3 na 3 so visina 2,7 so 2,5 kW spored tebe sto ke prais? Ke toplis luge ili corba ke gi prais?!?! :)
Nema rezon da zborime poveke podadi dokumenti za profesor na MFS ;-)

Selanec eden !!!! od takvi kako tebe ni propagja drzavata ... Pojma nemas od zivotot prvo procitaj podnauci nesto pa potoa komentiraj SELANEC NEPISMEN!!!

Vo prostorija od 3x3 ne ti treba klima !!!! da prdnes ke se stople!!!

Spored tebe site sto imaat spalni so taa golemina LUDI SE I NEPISMENI ILI SELJACI AKO GREAT?!?! Abe druze nemozam i nesakam da ti se simnam na nivoto na kultura sto go imas, bidi mi pozz.
I uste ednas ke ti kazam neznam sto skolo imas ama sigurno ne si profesor na fakultet i neznaes poveke od niv. POZZ

Spored tebe site sto imaat spalni so taa golemina LUDI SE I NEPISMENI ILI SELJACI AKO GREAT?!?! Abe druze nemozam i nesakam da ti se simnam na nivoto na kultura sto go imas, bidi mi pozz.
I uste ednas ke ti kazam neznam sto skolo imas ama sigurno ne si profesor na fakultet i neznaes poveke od niv. POZZ

ne gi obvinuvam jas lugjeto koi resile da great spalna soba so tie dimenzii !!! I mojata spalna soba e tolkava ali ni na kraj pamet ne mi doagja da ja gream so klima bidejki obicen kalorifer ja zatopluva za 5 min !!!!

Moeto nivo na kultura e takvo kakvo sto go zasluzuvaat odredeni samoproglaseni FILOZOFI kako sto se pretstavuvas ti!!!

Ti rekov procitaj informiraj se pa komentiraj!!! Jas govoram od iskustvo , a ti kakvo iskustvo imas toa neznam. Daj objasni ni go tvoeto iskustvo! Mozebi ke najdeme kompromis i namesto da mu treba 16-ka klimatizer ke ispadne deka mu e dovolno 14-ka :!

imam dva nadvoresni cida, izolacija novi prozori, na vtori kat sum a za komsii mislam deka neziveat ispod mene i nad mene.

Io Sono Interista Oди во ЧДА и најди ја темата "За кого? За ракометарите The alternative cut". Ова ремек дело таму си ја најде својата премиера на кајгана.

колкава сума на пари имаш предвидено за инвертерот?
OKOLU 1000 EVRA GORE DOLU, BIDEJCI SAKAM DA ZEMAM EDNAS I DA SI GO RESAM PROBLEMOT SO GREENJE I LADENJE A PLUS NA TOA IMAM POSTAVENO VO STANOT I IZOLACIJA ZA RADIJATORI ELI NESTO DRUGO DODEKA DA SE RESAM STO CE POSTAVAM NA TOA MESTO ALI ZA TOA POTOA.
FALA

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom