Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
За тоа дека ќе дојде во Милан или дека ќе дојде како ѕвезда, на што се однесува шалата?:)
па за тоа дека ќе дојде како ѕвезда...се зависи како ќе се покаже...али и да не е ќе го опраи Милан во ѕвезда...им иде со играчи од Интер ако ништо друго... :D

Прави ја разликата меѓу потпишување и преговарање. Голема е.

Патем, Сампдорија демантира:

“I deny the reports,” Sagramola noted. “These voices of an Inter sale are not true. Inter have told us that they are interested, but there is some way to go before saying that we’ve sold him.
“It would also be against Federation rules seeing that the player is still under contract with us,” he continued.
“We’re actually waiting for the boy to respond to our offer to extend his contract.”

Ц..ќе изигра сезона две кај вас...после доаѓа у Милан како Ѕвезда и ќе гази..хаха :D

се шалам...до негде....
на кого целиш?
--- надополнето: 12 февруари 2013 во 15:39 ---
Прави ја разликата меѓу потпишување и преговарање. Голема е.

Патем, Сампдорија демантира:
Добро како може да потпише кога преодниот рок во Италија заврши???Абе ти ме дупиш мене,или само сакаш да мудруваш?Ситуацијата е слична како Милито и Мота коа беа договорени со Џенова,и само се чекаше да почне преоден рок за официјално да потпишат!

garycolemand.jpg

Да ,само затоа што потпиша за Интер :cautious:
Е сеа ако отидеше во Јуве - ке станеше играчиште (читај новиот Џовинко )!:cautious:

Добро како може да потпише кога преодниот рок во Италија заврши???Абе ти ме дупиш мене,или само сакаш да мудруваш?Ситуацијата е слична како Милито и Мота коа беа договорени со Џенова,и само се чекаше да почне преоден рок за официјално да потпишат!

xVyoSl.jpg

Фала богу дека Моџи го правел тоа, секој фан што ке ти каже не, или за инат ти кажува така или не е доволно упознаен со ситуацијата. АРНО АМА, Моџи самиот кажа ''или сите сме криви или сите сме невини'', што значи сите го правеле тоа, само што Јуве го изеде за сите заедно...
Незнам колку си ја прател цела таа ситуација, ја ептен детално ја следев откако го вметнаа Факети...

1. Најавуваа досега невиден доказ, кој ке направи преокрет во случајов а во главна улога беше Факети, доказот беше наречен мајката на сите разговори и нормално сите го чекаа со нетрпение, доказот искочи, новинар на Тутоспорт се потепа и го стави на нет одма и што се деси ? Грешка во чекори, енормна грешка која незнам како адвокат може да ја направи и да му наштети на сопствениот клиент.
Они мислеа дека во тој разговор Факети го спомнува името на Колина со оној Бергамо мислам се викаше, кој беше главен за делегирање на судии, што никогаш не се случило, туку тоа го прави Бергамо што всушност не претставува никакво кршење на законите, а разговорот беше дека за голем наптревар, Јуве - Интер, треба да суди судија со знак на ФИФА, не некој од регионална лига, толку, до 2006 ваквите разговори биле дозволени со закон. Друго ке беше доколку Факети правел притисок да суди Колина и он да инсистирал за него, што првично беше тврдено.

Откако ова се укапира, одма клипот од јутуб беше тргнал али касно беше се, го симнаа 1000 фанови на Интер и новинари и тоа беше окарактеризирано ко класичен автогол, всушност само докажаа дека Факети ништо лошо не направил, а не им беше тоа целта.

2. Интер давале поклони на судиите, пак се истрчаа, пак грешка во чекори, до 2006 тоа било дозволено, во 2005 Морати дури и дал интервју на таа теба и прецизирал кои поклони ги давале, капи, ракавици, шалови, со лого на Интер,и месни производи при што на крај се шегувал и рекол, ова последново може да се изеден, нема да останат докази. Сенси на пример, делел златни ролекси, тоа било нормална пракса која ја практикувале сите тимови кога доаѓаче верските празници, а овој доказ исто беше со префикс Клучен, ја искрено незнам како до сеа не си ги смени Моџи адвокатите после тие фејлови.

3. ГДС ги извади сите муабети на Факети и ги аплоадираше на нивниот сајт, достапни беа за сите обични смртници, ништо во тие муабети не претставуваше кршење на некоја регуларива која до тогаш важела во Калчото, тек после Калчополи законите беа сменети и веќе не можеше да се контактира со лица од федерацијата одговорни за делегирање на судии, ниту пак да се делат поклони и слично.
Икарди - уште еден млад играч со голем потенцијал осуден на неуспех.
cool story bro ...

на кого целиш?
--- надополнето: 12 февруари 2013 во 15:39 ---

изгледа не е слична, еве читај:
Mauro Icardi's agent has dismissed reports linking the Sampdoria striker with a move to Inter.
Stories in several media outlets this morning insisted that the Bluerchiati man was on the verge of signing for Andrea Stramaccioni's team.
But the 19-year-old's representative has echoed the words of Samp officialRinaldo Sagramola and rubbished the rumours.
There is no story,” he told Radio Kiss Kiss. “In fact we are working for a renewal with Sampdoria.
We have expressed no interest in a move to Inter, or Napoli for that matter.
It is useless for Mauro to join a club that may offer him more money, but that stunts his growth as a footballer.

што им кажувате на шинтерашиве дека не потпишал икарди остај ги нека се ложат

Знам дека ке е офтопик,ама ако сака некој да ми објасни како да напраам да не читам нечии мислења?Едноставно ми е срам коа ке видам какви ретардирани ликови го говорат мојот јазик и какви глупости пишуваат!Има нешто како игнор или слично?

Знам дека ке е офтопик,ама ако сака некој да ми објасни како да напраам да не читам нечии мислења?Едноставно ми е срам коа ке видам какви ретардирани ликови го говорат мојот јазик и какви глупости пишуваат!Има нешто како игнор или слично?
Да, кликни го јузерот и стисни игнорирај

Значи јас колку што сум информиран во Калчополи не се работи за класично местење( да се договори утакмицата колку ке заврши дали со вртење 1-2, 2-1 или пак голови) туку добивање помош од судии. За разлика од другите лиги кај што сопствениците ги шиткаат клубовите кога ке им прдне и ги водат заради профит, во Италија има нешто повеке од тоа(Ањели го држи Јуве 80тина години, за Интер и Милан незнам точно ама најмалку 30 години клубовите им се во фамилиите)...нешто лично ако сакаш. Постојано се препукуваат преку медиуми и сл. се гледа дека има нешто. Е сега поентата ми е дека заради тоа нешто што е лично, самите претседатали и директори на клубот, од страв дека неможат на терен да победат, пробуваат со разни ветувања на судиите( пари, куки, коли, разни подароци) да изнудат помош. Во период на Калчополи, а и многу години пред тоа сигурен сум, тие работи биле нормални, и веројатно никој од газдиве не замислувал дека може да им се деси нешто такво како Калчополи. Баш заради тоа што било секојдневие, верувам дека сите газди и директори имале контакт со судии и сите се или криви или невини.

Иначе, Кампањаро ви е одличен играч за во Италија, а Икарди мислам дека многу пари е тоа за него, али ако, развивајте и вие малце Италијанци, не бива цела репрезентација кај нас да биде :icon_lol:

Едит: Моја грешка, дечково не бил италијанец, туку аргентинец.. у тој случај се надевам дека ке пропадне кај вас :icon_mrgr:
Ахам, не ти ја сфатив првин поентата затоа и ми дојде чудно.
За Кампањаро шо знам, ги имаме Хуан и Ранокиа, едино ако не планираат пак да ја вратат дифеза е тре, па да им пцујам се од прво до осмо колено. Или можеби е земен за бек ап варијанта, за добра измена во одбраната бидејќи сме тенки таму, не може да се потпреме на мочаниот Киву, а од друга страна Самуел е стар и се почесто е повреден. Икарди е одличен играч, барем од досега прикажаното во Сампдорија, а таму дошол од младинската школа на Барса ако не се лажам за 400 000 евра. Ќе видиме како ќе се развива во Интер, знаеме дека Интер е колевка за упропастување играчи што се надевам нема да биде случај со Икарди и Ковачич. :)

што им кажувате на шинтерашиве дека не потпишал икарди остај ги нека се ложат
Pishav ednas, ke pisam uste ednas, samo dzukela, klasicen lingur, ima edna zivotna preokupacija, Shinter. ;)

Za Icardi, ide u Inter, dzabe diskusii, info od prva raka, do 2017 ke potpise. :icon_lol:

Pishav ednas, ke pisam uste ednas, samo dzukela, klasicen lingur, ima edna zivotna preokupacija, Shinter. ;)

Za Icardi, ide u Inter, dzabe diskusii, info od prva raka, do 2017 ke potpise. :icon_lol:

sakas da kazes deka ti si dzukela klasicen lingur posto imas edno preokupacija inter.... dobro ubavo toa sto go spodeli so nas

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom