Облека за Матура [за момци]

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Гледам дека има тема Матура,облека,шминки и главно женскиот дел преовладува таму.
Оваа година јас сум матурант како и многу други членови на форумов.Би сакал,ваше мислење,идеи,визија како треба да изгледа еден матурант.Секако,со слики ако може.Јас планирам нешто класично поврзано со спортско.Секако,црн костум нема шанси туку крем боја.За облека располагам негде околу 300 евра.Висок сум 186, 85 килограми да кажеме.

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.660
Поени од реакции
8.668
Кошула, фармерка, адидас патика, спортско јакниче и тоа. Од ова поубаво здравје, сеа знам дека сакаш да изгледаш супер како и сите и ќе посакаш костим, сако или слично, ама шо знам, ја се заебав шо земав, може ти нема да се зезнеш ама твое е. Сега да се вратам би го избрал стилот што ти го пишав.

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Кошула, фармерка, адидас патика, спортско јакниче и тоа. Од ова поубаво здравје, сеа знам дека сакаш да изгледаш супер како и сите и ќе посакаш костим, сако или слично, ама шо знам, ја се заебав шо земав, може ти нема да се зезнеш ама твое е. Сега да се вратам би го избрал стилот што ти го пишав.
Ептен е кежуал секој ден сум така облечен.Мора нешто малце по класика,ама треба и добро искомбиниран стил ...проблемот е тоа.

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Кошула, панталона(или фармерка ако сакаш), спортско сако и некоја спортска патика( најк, адидас и сл. оние што личат на скејтерки, да не мислиш за спринтерки ти зборам :P)...Ако сакаш нешто покласично цело одело земи си, кошула, и некоја кремска патика од бата и слично такви некои, не би ти препорачал кондура ептен ти е ХЦ тоа за на матура, според мене :). И јас се заебав како пријателов погоре, отидов мн класично облечен( прв пат у живот носев сако и кравата, не ти текнува дека треба да си ја поднаместиш краватата, да го закопчаш сакото кога се сликаш и сл. пропусти:pos:).
Така да ја би ти ја препорачал оваа првава комбинација.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.650
Поени од реакции
34.074
Еј aбе и ти си пораснал..

За така посвечено ама спортско воа би ти бил најдобар избор.

Или овака нешто.

Ова е сељачко и не би ти препорачал.. такоџе најк скејтерки и крем јакни исто не. Убавината е во обичноста. Јас бев на мојата матурска со костум, ама јас имам стил.
Секако, мој предлог, црно или тегет сако, проста и еднобојна кошула без апсолутно ништо и да е некоја мека боја, ако идеш панталона секако знаеш дека нема многу варијации и ќе комбинираш со кондури свечени, ако идеш на темна обична фармерка без џебови и све ишшиено, моеш да комбинираш со кондура која можеш и понатаму да си ја носиш.

Вака би изгледало нагоре, устручено, кошулата е меко плава и одоздола имаш кравата ако бираш посвечено.
Обувките се зависно дали панталона или обична фармерка.

И предлог кој секогаш го давам, фати си убава партнерка, 50 евра ќе и земеш поклонче, со 250 таа ќе те однесе во шопинг и облече доволно добро за да имаш шанси да ја смуваш.

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.660
Поени од реакции
8.668
Еј aбе и ти си пораснал..

Ова е сељачко и не би ти препорачал.. такоџе најк скејтерки и крем јакни исто не. Убавината е во обичноста. Јас бев на мојата матурска со костум, ама јас имам стил.
Секако, мој предлог, црно или тегет сако, проста и еднобојна кошула без апсолутно ништо и да е некоја мека боја, ако идеш панталона секако знаеш дека нема многу варијации и ќе комбинираш со кондури свечени, ако идеш на темна обична фармерка без џебови и све ишшиено, моеш да комбинираш со кондура која можеш и понатаму да си ја носиш.

Вака би изгледало нагоре, устручено, кошулата е меко плава и одоздола имаш кравата ако бираш посвечено.
Обувките се зависно дали панталона или обична фармерка.

И предлог кој секогаш го давам, фати си убава партнерка, 50 евра ќе и земеш поклонче, со 250 таа ќе те однесе во шопинг и облече доволно добро за да имаш шанси да ја смуваш.

Сељачко викаш? Дечково го праќаме на матурска а не на свадба...Секој си има стил а он побара спортско, ти тоа што го нудиш е далеку од спортско...

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.650
Поени од реакции
34.074
Сељачко викаш? Дечково го праќаме на матурска а не на свадба...Секој си има стил а он побара спортско, ти тоа што го нудиш е далеку од спортско...
Во ред, вкусови недискутирам никад, невкусови од друга страна.. :icon_lol: Се шегувам, спортско се иде во Петок, матурант треба да си заличи, ама секој со своето. :)
А кога ќе треба да иде на свадба? Нова облека? Сако секогаш доаѓа при рака, посебно во моменти кога треба да изгледа некој посериозно. ;)

Pat Bateman

Oh Africa, brave Africa
Член од
7 февруари 2009
Мислења
1.908
Поени од реакции
1.867
Спортско сако, кошула или маица и добра фармерка...кондури патики исто стави и ете ти, сите девојки ќе бидат твои :)

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.660
Поени од реакции
8.668
Во ред, вкусови недискутирам никад, невкусови од друга страна.. :icon_lol: Се шегувам, спортско се иде во Петок, матурант треба да си заличи, ама секој со своето. :)
А кога ќе треба да иде на свадба? Нова облека? Сако секогаш доаѓа при рака, посебно во моменти кога треба да изгледа некој посериозно. ;)
Извини експерту, само сакав да помогнам. Иначе ти требало да ја средуваш гулабица, може поубава ќе си ја направел.

Не заборавај дека ако земеш костим ќе го носиш секогаш, со текот на годините се оформува телото и нема да ти стои како што ти стои сега.

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Можда матурата му се пага у петок :icon_lol:
Нема зошто да не заличиш и у спортска комбинација, ако знаеш како да ја носиш :). Зошто би се гушел на 18-19 години со одела и слични срања, кога го има цел живот пред него да ги носи истите, па и сигурно ке му се скурчи од нив, тоа ти гарантирам. И нема ни зошто да изгледа посериозно, пак, 18 години е зашто би сакал да изгледа сериозно на вечерта кога треба да се изжурка да крај, не идеш на интерјву за работа мајкому стара o_O.
Али како што викаш, секој со своето :)

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.660
Поени од реакции
8.668
И џиври под фармерки.Во Мај е матурата не сега :) Иначе добра е комбинацијава.
Може да најде нешто потанко, немора баш капут да биде, го ставив оти беше интересна комбинацијата, он секако кога ќе влезе ќе го фрли и ќе го облече дури на крајот од забавата.

Kajgana Shop

На врв Bottom