Android корисници (проблеми, прашања, совети)

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Мојот рекорд беше над 12к метри со преку 5500 илјади златници, али немам скриншот пошто ја избришав оти ми стана монотона
Играм вчера вечерта, и како што трчам гледам 13к, ми вика High Score, за 3 секунди ми се појави Shut Down, рикна батеријата и отиде у к**** партијата. :mad:

Член од
6 јуни 2011
Мислења
185
Поени од реакции
138
koga telefonot (xperia x8) mi e vo miruvanje ponekogas mi se uklucuva ekranot i ostanuva taka se dodeka ne go isklucam jas... dali nekoj znae kako da go resam problemot? fala odnapred

theprince

Fan of Irony
Член од
3 февруари 2008
Мислења
1.256
Поени од реакции
155
Имам сони ериксон арч с, е сега ми се случува штом се уклучам од мобилен на вај фај дома доколку ми пристигнат повеќе пораки од фејсбук, или повеќе нотификации или пак влезам во инстаграм кај што треба да направи лоад на повеќе фотографии ми паѓа рутерот односно морам да го рестартирам, шо може да биде? сум имал милион телефони претходно ама само со овој вака ми се дешава ај ако сака некој за помош....рутерот ми е тп линк од белите не знам точно која тип

П

Пепси_

Гостин
htc desire c......

додека ми беше во џеб телефонот,се рестартира,кога се уклучи гледам нема слики,песни ништо......ми се стемни пред очи :D па се стабилизира и после се појавија.

шо може да бидде?

Goxyto

#FinoAllaFine
Член од
31 јануари 2010
Мислења
2.589
Поени од реакции
2.534
htc desire c......

додека ми беше во џеб телефонот,се рестартира,кога се уклучи гледам нема слики,песни ништо......ми се стемни пред очи :D па се стабилизира и после се појавија.

шо може да бидде?
Кога ќе го уклучиш телефонот, горе кај што се нотификациите ќе забележиш дека ти пишува "Running Media Scanner" така да откако ќе го пуштиш следен пат, остави го 10тина секунди. :)

Ништо страшно.

Член од
12 септември 2008
Мислења
75
Поени од реакции
12
Како можам да направам update на htc rhyme на андроид имам 2.3.5 а може да оди до 4.0 преку update на телефонот ми вика дека нема нови ???

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Go upgraduvav alcatelov moj ot 995 na ics 4.04 ama ic ne mi se svigja, postoi li moznost da se vratam na gingerbread? udriv factory reset ama pak si se vrakja na ics!
Има, ќе треба да му направиш root и да инсталираш recovery па после stock GB rom за твојот телефон. Малку е комплицирано ако не си го правел ова до сега, најубаво дај го телефонот на некој што знае или во мобилара да го средат. :)

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Здраво андроидџии.Овие неколку дена можеби ќе ве замарам малку повеќе,но верувам ќе ми простите бидејчи прв пат користам андроид,и тоа понувам со 4.0.4 ИЦС.Имам Иксперија Типо и би сакал да ве прашам како може да ги префрлам некој апликации на СД картица(конкретно ме интересираат Temple run 2 i OfficeSuite) Имам картица од 512 мб сега за сега на која и направив delete на се што беше на нејзе кога ја ставив во телефонот.И ако може,истата постапка за песни слики,видеа.. :)

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Здраво андроидџии.Овие неколку дена можеби ќе ве замарам малку повеќе,но верувам ќе ми простите бидејчи прв пат користам андроид,и тоа понувам со 4.0.4 ИЦС.Имам Иксперија Типо и би сакал да ве прашам како може да ги префрлам некој апликации на СД картица(конкретно ме интересираат Temple run 2 i OfficeSuite) Имам картица од 512 мб сега за сега на која и направив delete на се што беше на нејзе кога ја ставив во телефонот.И ако може,истата постапка за песни слики,видеа.. :)
Не знам како е на Tipo-то, но во System settings/Apps кога ќе влезеш и стиснеш на одредена апликација, во случајов Temple run 2, има копче Move to SD card. Некои апликации се направени под дифолт да не можеш да ги префрлиш на SD, тогаш копчето за префрлање е бледо т.е. не свети.
Исто така на маркет имаш и апликација за префрлање на SD, мислам се викаше App2sd.

За префрлање слики, видеа, музика на SD, најлесен начин е да си инсталираш од маркет ES File explorer, таму може да ги префрлаш на SD и обратно многу едноставно и брзо. :)

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Не знам како е на Tipo-то, но во System settings/Apps кога ќе влезеш и стиснеш на одредена апликација, во случајов Temple run 2, има копче Move to SD card. Некои апликации се направени под дифолт да не можеш да ги префрлиш на SD, тогаш копчето за префрлање е бледо т.е. не свети.
Исто така на маркет имаш и апликација за префрлање на SD, мислам се викаше App2sd.

За префрлање слики, видеа, музика на SD, најлесен начин е да си инсталираш од маркет ES File explorer, таму може да ги префрлаш на SD и обратно многу едноставно и брзо. :)
Нема такво копче.Имаше move to internal memory,ја префрлив таму,пошто има 2 гига и нешто фазла сега има само move to phone ,clear data,force stop i uninstall :)
фала како и да е :)

Член од
20 јануари 2009
Мислења
657
Поени од реакции
541
Се работи за LG GT504, телефонот е купен со 1.6 андроид, а и на гсмарена пиши дека е можна надоградба до 2.1. Изнајдов софтвер од LG каде е можна надоградба, и по упатствата го надоградив и си е сега на 2.1. Арно ама, маркетот и ниту една апликација не работат, го ресетирав фабрички, и пак истото :(

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Се работи за LG GT504, телефонот е купен со 1.6 андроид, а и на гсмарена пиши дека е можна надоградба до 2.1. Изнајдов софтвер од LG каде е можна надоградба, и по упатствата го надоградив и си е сега на 2.1. Арно ама, маркетот и ниту една апликација не работат, го ресетирав фабрички, и пак истото :(
А се логираше ли на телефонот со Gmail акаунтот т.е. user name и password ??

Kajgana Shop

На врв Bottom