Случки од студентскиот живот

• Креатор на темата Креатор на темата Demetriuss
  • Време на започнување Време на започнување

во кој студенски сте живееле ???

• Стив

Гласови: 9 33,3%
  • Пелагонија

Гласови: 8 29,6%
  • Гоце

Гласови: 8 29,6%
  • Кузман

Гласови: 2 7,4%
  • Медицинар

Гласови: 0 0,0%

• Вкупно гласачи
    27
  • Гласањето ќе се затвори: .
А?

Моментално у Штип се граде може најубавата станбена зграда у МАКЕДОНИЈА...

Крстете ја зградата ШТИП, а сите куќи одоколу со трските што им се гледаат кои биле користени за тавани пред ~100 години и уште стојат нека бидат заедно едно селце. Во стилот Стар Штип. Како Стар Дојран. Тогаш Штип ќе е убав град. Не гледам поента во колку убава ЕДНА зграда има Штип кога градот е сивило пред распаѓање, башка и ретардирана местоположба. Штип одувек бил најгрд град според мене, немам ништо против градот, тебе или некој од таму. Само мое мислење. Кое во принцип секогаш е точно. Да не бегаме офтопик. :)

Само мое мислење. Кое во принцип секогаш е точно.

tumblr_lr3xmaVftE1r2g7mto1_400.jpg

Уште седам во студентски, седам веќе 3 години. немам време сега да почнувам утре на раат ќе и напишам случки кои само во студентски се случуваат. Кој нема поседено во студентски дом не знае што е студентски живот- верувајте му на дедо
за тоа е напишана провинција скопјани не знаат АХХАХАХ

Ако си сместен во студентскиов кај стадионот - сочувствувам со тебе....

А не, во домот Вила Маг сум , одлично место , одвратни луѓе. Домов повеќе ми личи на кокошарник неголи на дом. Каков колоквиум несмееш да учиш понеделник , среда , петок , сабота , турциве си носат тарабуки и тапани и урлаат од 6 до 2 саат сабајле. Исто многу се урла по ходници , а како што е мал и тесен домот од први спрат кај што сум на трети спрат ги слушам што праат муабет. Особено ме нервира женскиве ко ќе фатат да се смеат како кокошки тоа е страшно нешто. Ова ми е дефинитивно прв и ПОСЛЕДЕН пат да бидам во дом. Приватно си е приватно ни некој да ти лупа на глава ни ништо.

Крстете ја зградата ШТИП, а сите куќи одоколу со трските што им се гледаат кои биле користени за тавани пред ~100 години и уште стојат нека бидат заедно едно селце. Во стилот Стар Штип. Како Стар Дојран. Тогаш Штип ќе е убав град. Не гледам поента во колку убава ЕДНА зграда има Штип кога градот е сивило пред распаѓање, башка и ретардирана местоположба. Штип одувек бил најгрд град според мене, немам ништо против градот, тебе или некој од таму. Само мое мислење. Кое во принцип секогаш е точно. Да не бегаме офтопик. :)
Кога последен пат беше во Штип? Инаку за сместување на студенти во Штип само на приватно 2-3ца другари/ки и да си уживаш.Иако сум од Штип ич не го сакам градот и цврсто стојам на тоа дека ќе го напуштам во блиска иднина...

Од Пелагонија освен едното пијанство после кое незнам како сама се забрав да одам Мамас во 12 сатот пешки, ќе ми недостига само тој рамковниот во 3 сатот секоја вечер шо се дери "Ааааајмо кууурви".
Друга случка не ни се сеќавам да имаше освен то шо топлевме вода со тенџериња и се поливавме со чаши кога се капевме,а со оглед на то дека и приципиелни ми беа цимерките малку неред во собата значеше самрак света.:)

А не, во домот Вила Маг сум , одлично место , одвратни луѓе. Домов повеќе ми личи на кокошарник неголи на дом. Каков колоквиум несмееш да учиш понеделник , среда , петок , сабота , турциве си носат тарабуки и тапани и урлаат од 6 до 2 саат сабајле. Исто многу се урла по ходници , а како што е мал и тесен домот од први спрат кај што сум на трети спрат ги слушам што праат муабет. Особено ме нервира женскиве ко ќе фатат да се смеат како кокошки тоа е страшно нешто. Ова ми е дефинитивно прв и ПОСЛЕДЕН пат да бидам во дом. Приватно си е приватно ни некој да ти лупа на глава ни ништо.

Батка вилава на дом ли ти личи, освен тоа што ве дерат со пари 5000 ден мислам без никаков оброк како што слушам на рекламиве, што е многу многу е. Јас живеам во куќа и плаќам 3500 со се сметки и сигурно е поубаво од таму, башка што сме 6(по 2 во соба) души во куќа без газди со топ услови. Имам слушнато дека собарките ви ги оправаат креветите. Под дом се подразбира нешто како Гоце во Скопје на кој му се восхитувам сум бил неколку викенди и многу е добро, тамо можеш само да живееш студентски живот со мизерија и пак да бидеш задоволен. Во Штип нема асален студентски...

Батка вилава на дом ли ти личи, освен тоа што ве дерат со пари 5000 ден мислам без никаков оброк како што слушам на рекламиве, што е многу многу е. Јас живеам во куќа и плаќам 3500 со се сметки и сигурно е поубаво од таму, башка што сме 6(по 2 во соба) души во куќа без газди со топ услови. Имам слушнато дека собарките ви ги оправаат креветите. Под дом се подразбира нешто како Гоце во Скопје на кој му се восхитувам сум бил неколку викенди и многу е добро, тамо можеш само да живееш студентски живот со мизерија и пак да бидеш задоволен. Во Штип нема асален студентски...
гоце е добар студенски ама има и подобри верувај ... сеа за кого како :)

Па то бе срце што зборам јас 5 поста уназад. Знаеш што е уште по ТРОГАТЕЛНО ? Значи на мојот спрат се само турци, единствено јас и девојка ми ( кои сме заедно у соба ) нема други македонци , прво немаш со кого да си напраиш муабет и да те разбере заебанција они не разбираат, тешко да го изреметиш а да не се степа со тебе , второ што галамат нон - стоп , значи не се запишани сеуште на факултет затоа што моментално " учат " македонски во Кампус 4 ( можеби си и за тоа информиран ). Се слагам со тебе , 5000 многу се башка без јадење , едино топ е што можам да трошам колку ми душа сака без никој ништо да ми рече. Друго нешто, потпишуваш договор на определено време и дотогаш неможеш да се отселиш , а ако евентуално се отселиш , треба да си го плаќаш сместувањето како да си во вилата. Holly Shit ако те интересира повеќе можам у инбокс :)

А?

Моментално у Штип се граде може најубавата станбена зграда у МАКЕДОНИЈА...

Клучен збор, „можеби“.

П.С. Ама убеден сум дека не си бил да го видиш комплексот Верина во Стопански Двор или најблиску што си бил до Бардовци е с. Бардовци али не е тоа тема на муабетот за да ти објаснувам. Теши се.

На тема на муабетов, не толку често знам да отидам на студентска во Гоце, додека студирав знаев и да спијам во Пелагонија и/или Гоце кај другари/другарки/роднини и сум си поминувал прилично добро, мада немам ништо за паметење затоа што не сум бил таму 24/7.

Па то бе срце што зборам јас 5 поста уназад. Знаеш што е уште по ТРОГАТЕЛНО ? Значи на мојот спрат се само турци, единствено јас и девојка ми ( кои сме заедно у соба ) нема други македонци , прво немаш со кого да си напраиш муабет и да те разбере заебанција они не разбираат, тешко да го изреметиш а да не се степа со тебе , второ што галамат нон - стоп , значи не се запишани сеуште на факултет затоа што моментално " учат " македонски во Кампус 4 ( можеби си и за тоа информиран ). Се слагам со тебе , 5000 многу се башка без јадење , едино топ е што можам да трошам колку ми душа сака без никој ништо да ми рече. Друго нешто, потпишуваш договор на определено време и дотогаш неможеш да се отселиш , а ако евентуално се отселиш , треба да си го плаќаш сместувањето како да си во вилата. И за крај, тука сум веќе 3 години и знам и какви се и штипјаните и сместувањето така да ова ми беше прва варијанта кога дојдов тука во септември. Сите штипјаните ( да не се увреди некој ве молам ! ) кај и да сум бил се гадови значи ако му закасниш 5 дена со кирија или со сметки замараат па и од кога ќе му платиш ќе ти доаѓа дома и ќе те замара. Не велам дека во Скопје е поинаку , ама овдека незнам кој им е проблемот, а и најтрогателно е што мислат дека ако си од Скопје или било кој друг град од Македонија имаш џеб до петици па пробуваат да ти земат што повеќе пари а на мене тоа ми се има случено неколку пати, a што се однесува од понашањето , ако не си нивни ( штипјанец ) не ни праат асален муабет со тебе, туку со дрскост. Потполно се слагам со твојот пост знај.
ја сеа моментално седам во стан газдарицата плачи за киријата декември ја немаме платено секоја ден не брка никако да не избрка :D :D :D
--- надополнето: 9 февруари 2013 во 15:52 ---
Клучен збор, „можеби“.

П.С. Ама убеден сум дека не си бил да го видиш комплексот Верина во Стопански Двор или најблиску што си бил до Бардовци е с. Бардовци али не е тоа тема на муабетот за да ти објаснувам. Теши се.

На тема на муабетов, не толку често знам да отидам на студентска во Гоце, додека студирав знаев и да спијам во Пелагонија и/или Гоце кај другари/другарки/роднини и сум си поминувал прилично добро, мада немам ништо за паметење затоа што не сум бил таму 24/7.
ако си спиел у студенски и на спањето мора да ти се има случено нешто ајде причај пријателе не се криии да се смееме малку и на твоја сметка :D D: :D :D

Back
На врв Bottom