Бизнис за 2000-3000 евра, Чист неуспех-Предизвик-Успех

Член од
24 април 2010
Мислења
1.251
Поени од реакции
1.756
Јас му ја мислам шо бизнис да отворам со 10000 евра буџет, ти па со 3000 сакаш

intro

★ ★ ★★ ★
Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.360
Поени од реакции
1.060
зошто толку лафење кога тие пари што ги даваат се еден вид како чекор кој ќе ти помогне значи ти некој денар си закрпил и плус тие и добар бизнис план и ете

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Каков бре црн бизнис за 3000 евра.
Со овие пари подрумот цел ќе го посадам со трева :) Oнаква , за специјални пригоди :) Шала на страна, 3000 евра и не се многу пари , се бројат околу 5 минути ( зависи ако заборавиш до кој број си стигнал може и 10 минути ќе те фатат ). Со нив , неможеш пријателе ни чеџилница да отвориш , ако евентуално имаш во план , а ако евентуално чисто за информација и за дискусија си ја отворил темава, тогаш мислам дека во темава навистина ќе се разврзе секаков муабет :)
--- надополнето: 9 февруари 2013 во 01:05 ---
Јас му ја мислам шо бизнис да отворам со 10000 евра буџет, ти па со 3000 сакаш
Моеш да отвориш за почеток некое кафанче , да ти се собереме кајганџииве да ти напраиме троа некоја илјадарка промет ( евра ) па мисли му ја за понатака , може ќе основаш од истата кафана и ланец кафанчиња :)

Член од
7 февруари 2013
Мислења
79
Поени од реакции
72
Да бееее, нема работници во МКД, оние 300.000 седат дома од ќеф, живеат од социјална помош од 1000 евра и кафичите се полни нон-стоп!
Ajde vaka odgovori mi na prasanjava.
1.Kolku nevraboteni ti poznavash?
2.Zasto tie sto gi znaesh ne sakaat da rabotat.Prasaj gi i ke ti kazat deka ne prifakjaat sekakov vid na rabota.
3.Malku sum povozrasen sigurno od tebe i poupaten sum vo ova.Jas imam poveke vraboteni godisno imam po eden konkurs na koj primam po tri rabotnici vo prosek.A znaes li zasto primam po trojca,zatoa sto moram da trgnam da gi otpustam nekoi i da primam novi.Bidejki im e tesko da doagjaat na rabota,sakaat startna plata da bide poveke od 20.000,00 denari a ako im dades obvrski tesko im e da gi sprovedat,mozok da uklucat e mislena imenka.
4.So sto se zanimavas ti,a ako nisto ne rabotish sto si probal da rabotis.Ako i toa do sega ne si probal da go ostvaris,kazi mi dali barem si probal da razmislis da otvoris nekoj svoj sopstven biznis.Neveruvam i deka barem edna ideja si ja realizira.
Izvini mozebi gresam,no jas gledam od drug agol,i veruvaj mi deka eve neka prokomentiraat lugje kako mene rabotodavci i site ke se soglasat deka sme razocharani od faktot deka imame nedostatok od sovesni,dobri rabotnici.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.851
Поени од реакции
5.172
2.Zasto tie sto gi znaesh ne sakaat da rabotat.Prasaj gi i ke ti kazat deka ne prifakjaat sekakov vid na rabota.
3.Malku sum povozrasen sigurno od tebe i poupaten sum vo ova.Jas imam poveke vraboteni godisno imam po eden konkurs na koj primam po tri rabotnici vo prosek.A znaes li zasto primam po trojca,zatoa sto moram da trgnam da gi otpustam nekoi i da primam novi.Bidejki im e tesko da doagjaat na rabota,sakaat startna plata da bide poveke od 20.000,00 denari a ako im dades obvrski tesko im e da gi sprovedat,mozok da uklucat e mislena imenka.
4.So sto se zanimavas ti,a ako nisto ne rabotish sto si probal da rabotis.Ako i toa do sega ne si probal da go ostvaris,kazi mi dali barem si probal da razmislis da otvoris nekoj svoj sopstven biznis.Neveruvam i deka barem edna ideja si ja realizira.
Izvini mozebi gresam,no jas gledam od drug agol,i veruvaj mi deka eve neka prokomentiraat lugje kako mene rabotodavci i site ke se soglasat deka sme razocharani od faktot deka imame nedostatok od sovesni,dobri rabotnici.
Понуди саглам плата за соодветното работно место бе пријателе, има работници ко плева да имаш.

Член од
22 август 2009
Мислења
615
Поени од реакции
221
Барај ме следниот пат, ако не можеш до толку да најдеш некој што му се работи.

Член од
7 февруари 2013
Мислења
79
Поени од реакции
72
Понуди саглам плата за соодветното работно место бе пријателе, има работници ко плева да имаш.
Dali saglam plata e 16.000,00 denari kako pocetnik vo firma kade sto nema fizicka rabota,intelektualna prodazba.A platata raste vo zavisnost od angaziranosta,pozicijata i realizacijata.Najvisoka plata e 28.000,00 denari.Veruvaj mi deka imam problem so rabotnici od poveke pricini i ke ti gi kazam.
1.Prvo koga ke pocnat racunaat kolku jas zarabotuvam i pocnuvaat da se zalat deka mala im e startnata pocetna plata za osumcasovno raboteneje 5 dena vo nedelata.
2.Sekogash ama veruvaj mi deka sekogash se ljutat zasto kolegata zemal pogolema plata,a ne saka da go razbere faktot sto sega sekade vladee a toa e deka mene ne mi e bitno kako vraboteniot ja postignuva celta ponudenata nasa usluga da ja prodade na drugi,dali ostanal pokasno na rabota da ja dovrshi zapocnatata,kako raboti?Svatete deka sega e vreme kade sto rabotnikot se meri ama samo po eden kriterium,a toa e negovata produktivnost ili prosto kazano kolku pari donel vo firmata.Epa normalno e i platata da mu bide vrzana spored toa,normalno e da postoi nekoj starten minimum koj ne e potcenuvacki megjutoa ne i da stane pasiven posmatrac i da se zadovoli so toa a produktivnost nula.Leta brat nadvor.
3.A ako i nauchi nesto odma saka idejata tvoja da ja realizira privatno i tajno pocnuva privatno da go raboti,leta i za ova odma.
4.Ako nemash otvoreno 4 ochi sekoj ma kakov i da e gleda kako da te rascherupa,kako nesto da lapne doma da go nosi.
5.Nemaat zelba za napreduvanje,sezadovoluvaat so startot demek nie tuka sme da rabotime Vie sto ke ni kazete a ne nie da mislime......
Drugarche moe vaka mozam da pisuvam uste sto strani,veruvaj mi deka sum razocharan od nemanje na kvalitetni i lojalni rabotnici.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.851
Поени од реакции
5.172
Dali saglam plata e 16.000,00 denari kako pocetnik vo firma kade sto nema fizicka rabota,intelektualna prodazba.A platata raste vo zavisnost od angaziranosta,pozicijata i realizacijata.Najvisoka plata e 28.000,00 denari.Veruvaj mi deka imam problem so rabotnici od poveke pricini i ke ti gi kazam.
1.Prvo koga ke pocnat racunaat kolku jas zarabotuvam i pocnuvaat da se zalat deka mala im e startnata pocetna plata za osumcasovno raboteneje 5 dena vo nedelata.
2.Sekogash ama veruvaj mi deka sekogash se ljutat zasto kolegata zemal pogolema plata,a ne saka da go razbere faktot sto sega sekade vladee a toa e deka mene ne mi e bitno kako vraboteniot ja postignuva celta ponudenata nasa usluga da ja prodade na drugi,dali ostanal pokasno na rabota da ja dovrshi zapocnatata,kako raboti?Svatete deka sega e vreme kade sto rabotnikot se meri ama samo po eden kriterium,a toa e negovata produktivnost ili prosto kazano kolku pari donel vo firmata.Epa normalno e i platata da mu bide vrzana spored toa,normalno e da postoi nekoj starten minimum koj ne e potcenuvacki megjutoa ne i da stane pasiven posmatrac i da se zadovoli so toa a produktivnost nula.Leta brat nadvor.
3.A ako i nauchi nesto odma saka idejata tvoja da ja realizira privatno i tajno pocnuva privatno da go raboti,leta i za ova odma.
4.Ako nemash otvoreno 4 ochi sekoj ma kakov i da e gleda kako da te rascherupa,kako nesto da lapne doma da go nosi.
5.Nemaat zelba za napreduvanje,sezadovoluvaat so startot demek nie tuka sme da rabotime Vie sto ke ni kazete a ne nie da mislime......
Drugarche moe vaka mozam da pisuvam uste sto strani,veruvaj mi deka sum razocharan od nemanje na kvalitetni i lojalni rabotnici.
Си се запрашал дека,можеби, проблемот е до тебе?

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.094
Поени од реакции
11.502
Ma ne mesajte partii, jas pred dve godini go imav ova iskoristeno za farma za polzavi, nemav ni prijateli ni partiski kniski, vlegov kako premnogu optimist deka mozam i deka nesto ce napravam, i mi dodelia paricni sredstva na oprema, ali ne bese do niv problemot, problemot bese do mene sto nemav dovolno iskustvo pa se macev do ovaa nedela dodeka firmata ne ja zatvoriv a plakav po 100 e mesecno samo zaradi pridonesi, sega se molam da mozam da zemam i da zapocnam odnovo ali ne mozam,.Najdobro od ovoj proekt e da iskoristite za nesto sto imate iskustvo, rabotite ali ne ste registrirani i tie pari da gi namenite samo za biznisot...Moj sovet
Според ова што самиот си напишал испаѓа дека е неуспех.
За озбилен бизнис се потребни повеќе пари (или ептен оригинална и уникатна идеја).

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Со што работиш бе пријателе?

Одамна немало некој да дели млеко и мед на форумов, освен стандардните 2-3 члена!

Член од
7 февруари 2013
Мислења
79
Поени од реакции
72

Одамна немало некој да дели млеко и мед на форумов, освен стандардните 2-3 члена!
Jas toa sto go rabotam go rabotam.Ne mi e jasno temava e top,ochekuvav kako ke se razvie nekoj diskusija a jas kao se custvuvam poiskusen da nekomu so nekoja ideja mu pomognam.Vie odma temava ja vrtite na e*em strana.Kako coek da bide konstruktiven,koga gledam osim deckoto so polzavite nikoj ne spomna ama nikakva ideja sto da se otvori.Pak ke kazam nema rabotnici,site se filozofi.Mislam na onie koi chmaat doma i ne sakaat da rabotat.

Член од
20 мај 2008
Мислења
1.099
Поени од реакции
1.079
Си се запрашал дека,можеби, проблемот е до тебе?
Проблемот и да е до него, тој си може, газда е. Има добра идеа и ја продава. Се додека тебе не ти проработи тиквата ќе мораш да го полтронисаш за да добиваш плата и да си го плаќаш кредитот за таа кантата што си ја купил со последниот увоз на коли.
Извини.
--- надополнето: 9 февруари 2013 во 02:06 ---

Мед и млеко е за мали деца.
Големите пијат ракија.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.851
Поени од реакции
5.172
pocnuvash da naogjash krivci kaj drugi a ne kaj sebe.
Ај прочитај што те прашав.
Да не ја префрлаш ти вината на работниците, а едноставно не те бива во HR?

Јас ти гарантирам, понуди од Понеделник плата од 23.000(магичната граница е 20.000), понуди бенефиции(карти за кино секој месец, членарина во фитнес клуб, попуст во Тинекс), јас ти ГАРАНТИРАМ ќе се тепаат луѓе да работат за тебе.Ама на кој да му текне бе пријателе, најлесно е да речеш дека сите се мрзливи и несакаат да работат.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Ве читам и стварно се чудам како може да бидете толку големи песимисти. Толку ли малку оптимизам има во младината па кој и да праша за отворање бизнис со мала сума на пари одма му викате дека нема да успее. И на друга тема кажав и овде ќе кажам и не, не се фалам туку само ви давам до знаење дека никогаш во животот не се знае која е вашата среќна комбинација. И јас почнав бизнис со 4.500 евра пред 5 месеци па еве го фала му на Бога тргна добро и баш пред недела дена ја направивме завршната сметка за фирмата и пописот па се е повеќе од одлично. Ако на почетокот бизнисот ми вредел 4.500 евра со тие пари што сум ги вложил за 5 месеци ми вреди нешто повеќе од 10.000 евра. Значи не е се така црно во животот и во државава. Без ризик нема добивка, ако еднаш пробате и се изгорите тогаш вториот пат ќе пробате нешто друго, нешто поразлично.

Kajgana Shop

На врв Bottom