- Член од
- 13 јули 2009
- Мислења
- 902
- Поени од реакции
- 123
Pogolema podrska od zapadot imas tek denes , zatoa sto ne im go dade Grcija toa sto go ocekuvale zapdanite zemji , i tokmu toa e razlogot sto denes si na 100 parcinja podelen (Islam) .Се сложувам дека во вакви околности што денеска преовладуваат теренот не е поволен сите македонци со албанско потекло да излезат да ја искажат националност, или пак спротивно, албанец со македонско потекло.....
Мислам дека атмосферата е артифициелна и е таква што оневозможува релаксација на односите и искрено искажување на потеклото.....
Не се сложувам со тебе дека сме целосно диаметрално различни, сигурно и денска имаме многу мешани бракови кои се кријат, мислам дека намерно има пропаганда која не тера да мислиме дека сме различни, мора да признаеме дека медиумите па и политиките вршат огромно миење на мозоци, и наивно е да тврдиш дека ти не си бил под тоа влијание, секој бил, не можеме да избегнеме за жал......
Не се сложувам и дека албанците го ценат националното, исти сме, мене пак ми личи дека вие повеќе се држите меѓу себе, тоа е предрасуда пред се......
--- надополнето: 7 февруари 2013 во 23:49 ---
Тоа не тоа не можеме да го знаеме, можеби така немуслимани ќе имавме поголема подршка од западњазиве, ќе имавме сопствена црква.....
Денеска иако сме муслимани имаме поголема подршка од западот повеќе од многу балкански земји, замисли да бевме католици или ортодоксни........резултат = грците ќе беа децении позади нас.....
Napravija vestacka nacija so vestacka drzava (zboruvam za GR) zatoa sto ne im se svigase ne Evropejcite da imaat albanci so Muslimanska veroispovest (najgolemiot del) vo toa vreme u sred Evropa .