iOS 6 Untethered Jailbreak

Стандард си е толку, зависи колку го користиш телефонот.Инаку едно големо (y) за тие што го направија, првпат го џеилбрејкувам и дефинитивно apple продаваат пола телефон од неговите можности.

имам 4s factory unlocked, вреди ли да му правам jailbreak и да ми кажете некои позитивни/негативни работи што идат со него ме мрзи да читам по нет

Имам 3гс,џејлбрејкуван 5.1 гринпојзн.
Шо треба да направам за да го напраам овој џејлбрејк?
Треба да се избриша нешто или ?

Да не го заебава некој кога ќе проба да ја пушти апликацијата Weather ? Кога ќе пробам да ја отворам одма ме исфрла. И до што може да е проблемот..?

Има апдејт на џејлбрејкот преку Сидија, побарај таму, ќе ти се среди

имам 4s factory unlocked, вреди ли да му правам jailbreak и да ми кажете некои позитивни/негативни работи што идат со него ме мрзи да читам по нет

Секако дека вреди, ако не ти се свиѓа ќе избришеш cydia само и ист ти е ко порано :) Доста позитивни има, негативни е дека apple ќе промовира 6.1.1 update утре или задутре така да препорачано е сите што немаат апдејтирано до 6.1 да апдејтираат сеа бидејќи нема да може повеќе.Друго негативно е дека сеуште тимовите работат на усовршување на некои хакирани апликации, многу често се рестартира сам телефонот така да ќе мора да почекаме уште неколку недели за да имаме целосна корист

Тие што се со 3Gs, како иде iOS 6.xx на него? „Мојов“ (на сопругата), иде одлично на 5.хх, па се мислам дали да му правам апдејт и jailbrake. Оригинално беше на T-Mobile, сега на ВИП се користи. Искрено, бидејќи она не се замара многу, главно ми е за интеграцијата на Facebook за аплоудирање директно. Или некој хак да го средам тоа ако има.

Тие што се со 3Gs, како иде iOS 6.xx на него? „Мојов“ (на сопругата), иде одлично на 5.хх, па се мислам дали да му правам апдејт и jailbrake. Оригинално беше на T-Mobile, сега на ВИП се користи. Искрено, бидејќи она не се замара многу, главно ми е за интеграцијата на Facebook за аплоудирање директно. Или некој хак да го средам тоа ако има.
Одлично,вчера му ставив 6.1,си лизга..:)
Сега ќе го џејлбрејкнам :)

3Gs-ов ми е земен џеилбрејкнат и отклучен од ebay додека бев во Америка, 5.1.1. софтвер, дали ако му ставам 6.1 може да го изгубам анлокот, па да си имам после други проблеми ?

znaci ima eden problem do pred nekoj saat si ja imav ios 6.1 jailbreknata neso instalirav aplikacija i naednas primetuvam mi se vratil 5.0.1 i cydijata me zaebava koga i da sakam da instaliram neso mi go dava od dole remove evasion 6.0-6.1 i nejke niso da mi instalira inace dali znae nekoj kako mozam da go o
pravam problemov za ipad 2 se raboti

Има ли можност некоја игра, у случајов Gta: Vice City, која е прилично голема и download-ирањето преку телефон иде многу споро, да се симне на компјутер па да се пребаци на телефон ?

Zdravo na site,jas sega kako novajlija imam novi prasanja:))
imam iphone 4 pusten od avstralija kupen od vodafone,mislev ke treba da go dekodiram ama ete si raboti bez da go dekodiram imam stavno karticka od one.Prasanjeto e kako mozam da proveram dali e neverlock i dali mozam da napravam jailbreak na najnoviot softver 6.1.2 i normalno dali dobro funkcionira sakam da znaam od koga ke napravam jb fala odnapred na site
--- надополнето: 6 март 2013 во 13:58 ---
Прегледај го приврзокот 57617

За неколку часа треба официјално да излезе Untethered Jailbreak за СИТЕ i-уреди кои го поддржуваат iOS 6 (6.0.1, 6.0.2, 6.1).

На официјалниот сајт покажува дека тимот на evasi0n се при крај со тестирањето на алатката (96%) и дека им останува само уште еден чекор - објавување на софтверот за JB. Според досегашната состојба, на секои 2 часа зелената лента се полни за 1% што би значело дека за околу 7-8 часа софтверот би бил достапен за превземање.

Тимот на evasi0n (evad3rs) кој стои позади овој ЈВ, се трудат максимално за да го направат овој JB што поедноставен, да може да се инсталира алатката на било кој оперативен систем (Mac OS X, Windows и Linux) и да може со неколку клика да му направите Untethered Jailbreak на вашиот iPhone или iPad.

Секако, не се исклучува можноста ова повторно да е некоја зафрканција и да не видиме никаков JB (освен корисниците на 3GS со Old Bootrom, тие (ние) немаат гајле :) )

Посетувајте ја темава, ќе ја надополнувам чим дознаам некои новости.
--- надополнето: 6 март 2013 во 14:03 ---
Прегледај го приврзокот 57617

За неколку часа треба официјално да излезе Untethered Jailbreak за СИТЕ i-уреди кои го поддржуваат iOS 6 (6.0.1, 6.0.2, 6.1).

На официјалниот сајт покажува дека тимот на evasi0n се при крај со тестирањето на алатката (96%) и дека им останува само уште еден чекор - објавување на софтверот за JB. Според досегашната состојба, на секои 2 часа зелената лента се полни за 1% што би значело дека за околу 7-8 часа софтверот би бил достапен за превземање.

Тимот на evasi0n (evad3rs) кој стои позади овој ЈВ, се трудат максимално за да го направат овој JB што поедноставен, да може да се инсталира алатката на било кој оперативен систем (Mac OS X, Windows и Linux) и да може со неколку клика да му направите Untethered Jailbreak на вашиот iPhone или iPad.

Секако, не се исклучува можноста ова повторно да е некоја зафрканција и да не видиме никаков JB (освен корисниците на 3GS со Old Bootrom, тие (ние) немаат гајле :) )

Посетувајте ја темава, ќе ја надополнувам чим дознаам некои новости.
kako mozam da ja spustam cydia??? iphone4 6.1.2

Zdravo na site,jas sega kako novajlija imam novi prasanja:))
imam iphone 4 pusten od avstralija kupen od vodafone,mislev ke treba da go dekodiram ama ete si raboti bez da go dekodiram imam stavno karticka od one.Prasanjeto e kako mozam da proveram dali e neverlock i dali mozam da napravam jailbreak na najnoviot softver 6.1.2 i normalno dali dobro funkcionira sakam da znaam od koga ke napravam jb fala odnapred na site
--- надополнето: 6 март 2013 во 13:58 ---

--- надополнето: 6 март 2013 во 14:03 ---

kako mozam da ja spustam cydia??? iphone4 6.1.2

Чим ти работи на ОНЕ, фабрички ти е отклучен.
Инсталирај 6.1.2 преку iTunes, а после направи Jailbreak преку Evasi0n

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom