Padroni di Roma
Aquile
Од денес почнувам да ги откажувам цигарите.Пушам по кутија и 2-3 цигари на ден, од кои скоро цела кутија само додека сум на работа од 07-15 часот
.За денеска во кутијата си ставив само 3 цигари,па ќе видиме што ќе биде

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не сум пушач и не сум бил, татко ми пушеше по 2 кутии на ден како помлад. Сега е дијагностициран со рак на бели дробови и ти кажувам да го фрлиш тоа ѓубре од раце што можеш побрзо. Тој така се лажеше самиот, а и нас. Сега ќе ги откажам ќе пушам по 2-3 и на крај пак почнуваше по повеќе. Нема полека има само еднаш засекогаш ги откажуваш, го контролираш мозокот да не ти оди на тие мисли и крај. Еве го сега веќе 4 месеци нема помирисано цигара, иако не му имаа дијагностицирано тогаш дека има рак човекот ги батали онака од страв. Вика да може да го вратам времето една нема да ставам во уста, али сега е касно. Ова ти е најдобронамерен совет другаче. Фрлај ги и не помислувај на нив. И поздрав и со повеќе пари. Тие 50 денари или повеќе што ги трошиш дневно искористи си ги за храна или за облека верувај дека ќе те прават така многу посреќен откако вака.Од денес почнувам да ги откажувам цигарите.Пушам по кутија и 2-3 цигари на ден, од кои скоро цела кутија само додека сум на работа од 07-15 часот.За денеска во кутијата си ставив само 3 цигари,па ќе видиме што ќе биде
![]()
Арни се администраторите, од друго место се шири реата..Morav da ja preimenuvam temava zosto bev pogresno svatena od eden od administratorive na sajtov.Ovaa tema ja izvadiv od spijanieto Zdravje,i se so cel da se podigne svesta...poentata mi bese da se grickaat morkovi namesto da se pusat cigari,mnogu dobra tema za zal "svatena" mnogu pogresno!!!Ocigledno sajtov e krs i poln so administratori sto ne znaat pravilno da si ja vrsat rabotata!!! p.s. gledam eden kup gluposti na tema sex koisto stojat i ne se izbrisani!?
Арни се администраторите, од друго место се шири реата..
Ама ај. Откажувањето од пушење е екстремно лесно за луѓе со силна воља. Морковите се еден начин за кој сум слушнал од луѓе и се колнат дека така им успеало. Има уште еден начин кој не знам зошто, ама воопшто не е познат - а тоа е шишата. Наргиле, како љубите. Во шишата се користат природни тревки кои немаат тутун, катран и други штетни материи. Самата тревка е поскапа од тутунот но трае подолго. Шишата е единствена поголема инвестиција но нели на здравје не треба да се штеди?
Природните тревки кои се користат во шишата не оставаат непријатни мириси во околината, на облеката и во устата. Баш напротив, со жена ми имаме шиша и здивот всушност мириса многу подобро по кратка употреба на шишата. Тоа што искача е повеќе пареа отколку чад. Не се задржува во собата, нема потреба од вентилација. Едноставно го снемува. Тоа малку што ќе биде апсорбирано во мебелот има прекрасен мирис кој доаѓа од вкусот на тревките кои се користат. По користење на шишата пушачите тврдат дека нивната желба за пушење била задоволена, не чувствувале потреба од цигари.
Значи ако сумираш, имаш задоволување на потребата од цигари користејќи притоа нешто што не е штетно по здравјето. Истовремено имаш ароматизер и освежувач на просторијата. А жими пивото, и како друштвена активност е одлично ако земеш шиша со повеќе цревца.
Јас и драгата не сме пушачи ниту пак било кој во семејството и друштвото, но се случува да се собереме и да ја свртиме шишата. Вкусови има за секого, од кафе и ванила до овошни и цветни ароми.
So yeah, тоа што ќе го дадете за месец-два во цигари, подобро дајте го во трајна и безболна солуција која всушност ќе ве направи подобри луѓе.
Ако шишата е зло, тогаш и пареата при туширање е зло и не треба да се вдишува оти суштински е исто.ne forata da go zamenis zloto so pomalo zlo...tuku da go iskorenis...
Од денес почнувам да ги откажувам цигарите.Пушам по кутија и 2-3 цигари на ден, од кои скоро цела кутија само додека сум на работа од 07-15 часот.За денеска во кутијата си ставив само 3 цигари,па ќе видиме што ќе биде
![]()
Ако шишата е зло, тогаш и пареата при туширање е зло и не треба да се вдишува оти суштински е исто.
КвикСилвер
Тоа не ти било од шишата или евентуално си ставил расипани/неквалитетни тревки. На ова не треба да се штеди. Цело пакување е 10 евра, од арабија да се нарача. Ќе ги чекаш месец дена ама барем ќе знаеш дека го имаш најквалитетното во светот. Со драгата имаме 3-4 пакувања разни ароми од истиот производител и никогаш не сме имале проблеми, нит ние нит тие 20+ луѓе што го пробале. Само пофални зборови имале за шишата и аромите.
Кој ми ги гледа дробовите за ова мотив да бидеЕве мала мотивација за оние што се во фаза на откажување или имаат намера да го сторат тоа
Прегледај го приврзокот 58780
Јас ги откажав наеднаш. Веруј дека така е поубаво отколку да се со мачиш дневно со 3-4 цигари. Само волја, ништо другоКој ми ги гледа дробовите за ова мотив да биде
Шала на страна, пред 5-6 дена решив да ги откажам, се мачев буквално, и вчера испушив едно 2-3 цигари и денес купив кутија пак
Некој што веќе ги има откажано да ми каже дали, наеднаш ги откажал или со намалување постепено?