Гледај Hulu и Netflix од Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата iksimkd
  • Време на започнување Време на започнување
Абе разбирливо, најјаките филмове ми се гледани на 50 сантима телевизоре и crt мониторе. Снимката не мене у аспект на квалитет. Робове на навиката сме, нее од мрза, шо ќе чекаш реклами да се пунат, ќе се слегне филм од 4-5 гига. Со англиски/хрватски/виетнамски.. каков и да ти одговаре превод. Ного е попрактично. Не оти јас сам пребирлив ного, оште знам да седнам и скринер снимка филм да изгледам. Ама овозможано ни е на ного лесен начин, па веќе ко не одаме у кино дек шо е наменано, барем как шо треба по дома, оти се е до доживљајо.. Чине ли Хобито да го пушташ на веб?

Ного се варкаш ти, стриминго е иднинта, ама оште далеко, посебно за кај нас дек шо има реоне шо оште се продава лимитиран интернет.
Фајбро е од полани негде ак ме држе акло, а види покриенос у америка..

Иначе се сведува на личен избор, ако не ти смета, да, ного побрзо и се е..

Ајде сега, шом сакате да се објаснуваме, ќе се објаснуваме.
За ти да симнуваш толку брзо, некој требе да аплоадира. Или да има ного сиидери. Повеќето странски тракери имат одреден шејпинг. Дават да симнуваш, ама и правопропорционално и да аплоадираш. Ако не, нема пакети за тебе. А прибидејќи повеќето интернет врски са АДСЛ у Македонија, аплоадо го минимизират, заради веб 2.0 дек шо се консумира содржини. Таков е самио протокол. Најбрзите врски са до 20-30 МБит у македонија. Нешто шо у бугарија го има од 2003та/2004та....
А добар хард диск со ССД кеш/ или 32мб Кеш запишува ного побрзо отколко 54мбит или 100мбит конекција у најдобар случај..... Ако не се земат у предвид ного од ситемските прекини заради логичките партиции... Ама ајде, вија сте напредни, јас сам заостананио оти сакам да Стриимвам и консумирам содржини дирекно, без да ги симнувам...

А за еврата... мрзе ме да ставам слика, излеват исто така свежи и затегнани иако са прекинани насреди...
Ги разбираш работите но едно нешто не разбираш.
Еее Лаки гледаш проблемот е што некој тебе те малтретира и ти бара upload затоа не ти е сфатливо како толку брзо иде download??? Тука си збунет затоа и си стримуваш зашто инаку би се мачел и би гледал таков "ерес"??? Финтата е да си симнуваш со максимум брзина и никој да не ти бара upload. Некој тебе те деградира и не те почитува доволно ти прави
Quid pro quo

И еврата ќе бидат насред свиткани шо за мене е неприфатливо!

Ги разбираш работите но едно нешто не разбираш.
Еее Лаки гледаш проблемот е што некој тебе те малтретира и ти бара upload затоа не ти е сфатливо како толку брзо иде download??? Тука си збунет затоа и си стримуваш зашто инаку би се мачел и би гледал таков "ерес"??? Финтата е да си симнуваш со максимум брзина и никој да не ти бара upload. Некој тебе те деградира и не те почитува доволно ти прави
Quid pro quo

И еврата ќе бидат насред свиткани шо за мене е неприфатливо!
Тија глупости и финти на друг. Не на мене. Ако ти е за кур ташак чешајне, не се чешај. Озбилно. Најозбилно.
Името е Луки. Лууу-киии...

Абе разбирливо, најјаките филмове ми се гледани на 50 сантима телевизоре и crt мониторе. Снимката не мене у аспект на квалитет. Робове на навиката сме, нее од мрза, шо ќе чекаш реклами да се пунат, ќе се слегне филм од 4-5 гига. Со англиски/хрватски/виетнамски.. каков и да ти одговаре превод. Ного е попрактично. Не оти јас сам пребирлив ного, оште знам да седнам и скринер снимка филм да изгледам. Ама овозможано ни е на ного лесен начин, па веќе ко не одаме у кино дек шо е наменано, барем как шо треба по дома, оти се е до доживљајо.. Чине ли Хобито да го пушташ на веб?

Ного се варкаш ти, стриминго е иднинта, ама оште далеко, посебно за кај нас дек шо има реоне шо оште се продава лимитиран интернет.
Фајбро е од полани негде ак ме држе акло, а види покриенос у америка..

Иначе се сведува на личен избор, ако не ти смета, да, ного побрзо и се е..

5 гига на просек 15 мбит конекција си е бааги време за симнувајне, как сакаш го врти. Јас напишах оти го правам истото со некој филм шо стварно ќе ме ареса. Симнувам го фулл ХД и си го додавам на колекцијата.
На мене преводи не ми требат за повеќето филмове. Разбирам ги шо ми говорат. А за варкајнето, од таква фамилија сам. Додека сите сееја тутун и ченичка на рака, јас сеех со редосеалка и трактор. Напредија.
Фајбро го презентираа пред неколко годиниа, а на пазаро е отворен неколко месеца. Плаќаш цена за инсталација, дават ти девајсче и со него и 80 долара на месец и литаш со 800 мегабита до 1 гигабит.
Ќе дојде и кај нас тава еден ден.

А за посебни филмове се оде у кино. Согласен.

Сега ми текна на темава.
Што бидна со екстензијава? Работи? :)

Супер е ова на CBS ,Fox може да ги гледам сериите :)
--- надополнето: 12 март 2013 во 14:47 ---
Сега ми текна на темава.
Што бидна со екстензијава? Работи? :)
Работи ,ама нема гледам за да си одбереш ти кој сајт сакаш туку има неколку ставено и тие се
Врши работа за Fox,CBS да се гледаат серии кога у моментот те мрзи да побараш да симнеш од торент со подобра слика или пак ако си некаде на викенд одмор во викендичка врши работа .

Luki Junior шо е толку битен ФАЈБЕРО на гугл за темава шо го спомна 20 пати?

и прекинете да давате алтернативи, мене ова ми заврши работа за hulu пошо на прво пребарување (а и некако сигурен сум дека и со подолго пребарување нема да се најде) само таму можев да го најдам Paleyfest: The Newsroom.

Proud watcher on Hulu since 2011 ......

симнете си HotSpot Shield и ти ќе станеш како мене ..... :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom