206 1.4HDI vs Polo 1.4TDI vs Corsa 1.3CDTi

• Креатор на темата Креатор на темата cige
  • Време на започнување Време на започнување
C

cige

Гостин
Која од овие 3 би ја одбрале и наведете зошто. Споделете искуства ако сте веќе сопственик на некој автомобил од наведениве, предности и недостатоци. Значи прашањето е за половен автомобил со цена од 2.000 до 2.500 евра. Разлика во потрошувачката на гориво, квалитет на деловите, и цена на истите....итн

Корса на пример, ама тоа би зависело од годината на производство.Бидејќи имам позитивно искуство со Опел...

Za 2500 tesko da najdes nesto asalno od ovie gorespomenative,moze samo krš da zemeš. 3000-4000 e realna suma za solidno vozilo.Poloto e najdobar izbor,ne deka forsiram VW nego stvarno e i so kvalitetot za edna klasa pogore. Za vakvo polo 1.4tdi ke treba najmalku 3500-4000 da brkneš vo gepot. Site tri se odlicni kolicki,nema da zgrešiš bilo koe da go zemeš. kaj pegovcite strada zadniot trap,inaku mislam deka od ovie tri 1.4hdi e najdobra i najizdržliva mašina. Korsata ima fiatov motor sto isto taka e odličen,ama za razlika od drugite dva e mnogu poosetliv na kvalitetot na naftata,a znaeme kakva e kaj nas. Ako imas paricki jaz bi kupil polo,razlika vo cena so drugive dve e najmalku 1000 evra.

Која од овие 3 би ја одбрале и наведете зошто. Споделете искуства ако сте веќе сопственик на некој автомобил од наведениве, предности и недостатоци. Значи прашањето е за половен автомобил со цена од 2.000 до 2.500 евра. Разлика во потрошувачката на гориво, квалитет на деловите, и цена на истите....итн

Пежовцето отпаѓа оти нема турбо.Полцето сепак.

Јас би одбрал вака
1. Polo
2. corsa
3. 206

со тоа што за таа цена што ја спомна со ваков мотор ќе најдеш ПРЕвозена или нема да најдеш воопшто
собери плус паричка и одбери нешто што вреди, не го купувај најефтиното зошто ќе те чини најскапо

јас кога купував половна ја купив скоро најскапата корса, за околу 1000 евра поскапа од најефтината ама вреди, мирна глава и нема да го посетуваш сервисот почесто отколку бензинската

Za 2500 tesko da najdes nesto asalno od ovie gorespomenative,moze samo krš da zemeš. 3000-4000 e realna suma za solidno vozilo.Poloto e najdobar izbor,ne deka forsiram VW nego stvarno e i so kvalitetot za edna klasa pogore. Za vakvo polo 1.4tdi ke treba najmalku 3500-4000 da brkneš vo gepot. Site tri se odlicni kolicki,nema da zgrešiš bilo koe da go zemeš. kaj pegovcite strada zadniot trap,inaku mislam deka od ovie tri 1.4hdi e najdobra i najizdržliva mašina. Korsata ima fiatov motor sto isto taka e odličen,ama za razlika od drugite dva e mnogu poosetliv na kvalitetot na naftata,a znaeme kakva e kaj nas. Ako imas paricki jaz bi kupil polo,razlika vo cena so drugive dve e najmalku 1000 evra.
Комшијата во средата го продаде,
Поло 1.4 TDI 75HP со електрика на прозори, заден бришач, централна брава + далечинско, ABS, двозонска клима.... Мислам дека беше со фул опрема..
Цена: 2500
--- надополнето: 4 февруари 2013 во 21:51 ---
Пежовцето отпаѓа оти нема турбо.Полцето сепак.
Другар дизел без турбо е... Инаку мразам ја дизели...
image-4.jpg

:rolleyes:

Može samo da si zamislam kakov krš bil ako go dal za 2500 evra :D
Ja se pazaruvav za 4000 na eden da mu donesam po poracka pa nemase matematika,i gore se uzasno skapi,pod 3000 nema asalno,na toa tura pat i davacki pa i nesto da zarabotis.

За тие пари може да земеш само некој крш (ако сакаш да се со овие мотори).Од овие модели за таа цена може да најдеш само бензинец или обичен дизел атмосферец.Ако сакаш простојно зачуван CR дизелаш треба да платиш најмалку 3000 евра и тоа за некој со 200.000+ километри,а крпеници ќе најдеш и за 2000 евра ама ќе си ја чукаш после главата по механичари.

Как бе нема турбо? Озбилно ли?

(З)грешка..Фала за корекцијата...
--- надополнето: 4 февруари 2013 во 22:45 ---
Kako be nema. Turbo nema 1.9 obicen dizel,tie trosat 2 litra poveke nego ovie pomodernite 1.4hdi koi se komonrail so turbina. Si ja pobrkal rabotata.

Грешка грешка,ја мислев дека немаат.Иначе за полото,за тие поновите ли модел правите муабет.Тие редизајн што ги викаат?
--- надополнето: 4 февруари 2013 во 22:47 ---
Može samo da si zamislam kakov krš bil ako go dal za 2500 evra :D
Ja se pazaruvav za 4000 na eden da mu donesam po poracka pa nemase matematika,i gore se uzasno skapi,pod 3000 nema asalno,na toa tura pat i davacki pa i nesto da zarabotis.

Поскапи идат од четворката..По која логика се поскапи,ем се помали,ем со послаб мотор.Ем со годините се тука некаде.Почињаат тие редизајн модели од 2000-та година ако не се лажам.

Поскапи идат од четворката..По која логика се поскапи,ем се помали,ем со послаб мотор.Ем со годините се тука некаде.Почињаат тие редизајн модели од 2000-та година ако не се лажам.

Затоа што малку трошат и поефтини се за одржување

Ама па затоа се 75 коња.Четворките почињаат од 90 па нагоре.За дизел зборуваме.
Епа се си има свое, и плус поефтина регистрација итн итн ...

и лупо 1.2 тди 3L тие исто држат цена а уште помали се од полото ама затоа трошат како упаљач :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom