Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
Немав никакви очекувања од Барзаљи затоа што веќе ме навикнаа на пропаднати трансфери и едвај и да приметив дека го купиле Барзаљи. Се додека лани во втората половина од сезоната не ги видов Јуве дека се борат за титула, мислев дека во недоглед ќе се борат за седмо место и дека нема ништо да се смени со години:) Кој се не помина изминативе години во Јуве, поминаа играчи кои во нормални услови ни во најлудите соништа не би можеле топки да собираат на меч на Јуве а не да играат стартна постава ама ете играа. Епа сега од толку квази играчи, барем еден мора да испадне играч:). Му се погоди на Барзаљи средината а и добро му дојде што се врати дома во Италија.
епа сеа се надевам ме сфаќаш зашто сум оптимист за Констант и Запата заедно со Шиљо

епа сеа се надевам ме сфаќаш зашто сум оптимист за Констант и Запата заедно со Шиљо
Ајде да не ви го кобам понатака ама тоа дека нема да ви го биде е моја проценка од поодамна. Ќе видиме кој ќе биде во право.
Иначе за Милито во Интер имав погрешна проценка:)
--- надополнето: 4 февруари 2013 во 02:07 ---
А Јунајтед?:icon_lol:
Најлесно ви е на вас штом си имате алиби и во Серија А и во Премиер.
-Не сум шампион!
-Кој е крив?
-Јувентус/Јунајтед.

Убавини...:pos:

Најлесно ви е на вас штом си имате алиби и во Серија А и во Премиер.
-Не сум шампион!
-Кој е крив?
-Јувентус/Јунајтед.

Убавини...:pos:

Грешка ме процени друже ;)
Конкретно за минатата сезона Јувентус стана шампион зошто беше најдобар,без разлика на ситуацијата со Мунтари или слично.
А Јунајтед е друга тема,тема која мислам дека немаш доволно знаења да се впуштиш во неа.

Што се однесува до денешнава случка,немаше пенал,но мора да се каже дека судијата немаше добар агол за да го проследи ова како што треба.Фантастична игра на Милан,требаше предвреме да ја решат утакмицата,Нијанг и Балотели,но одбраната на Милан придонесе многу во утакмицава.Не е лесно да примиш гол,од една ебана шанса.

И да се пофалам,денес после долго време да седнам сам,а не со моите другари и да изгледам цела утакмица од Сериа А.

Поздрав :)

Отварам една тема и таму да ти искоментирал германецот Боби. Коа гледам потписот чуден. Овој стварно се има напатено од италијанскиве екипи, штом таков потпис носи. Ама ајде, ваљда ќе му помине.:tapp: :D

Грешка ме процени друже ;)
Конкретно за минатата сезона Јувентус стана шампион зошто беше најдобар,без разлика на ситуацијата со Мунтари или слично.
А Јунајтед е друга тема,тема која мислам дека немаш доволно знаења да се впуштиш во неа.

Што се однесува до денешнава случка,немаше пенал,но мора да се каже дека судијата немаше добар агол за да го проследи ова како што треба.Фантастична игра на Милан,требаше предвреме да ја решат утакмицата,Нијанг и Балотели,но одбраната на Милан придонесе многу во утакмицава.Не е лесно да примиш гол,од една ебана шанса.

И да се пофалам,денес после долго време да седнам сам,а не со моите другари и да изгледам цела утакмица од Сериа А.

Поздрав :)
На заебанција го пишав тоа, затоа беше ставено и смајлито.

Иначе упатен сум во Премиер лигата повеќе од што мислиш. Јас не сум како некои луѓе кои ја гледаат само лигата каде игра нивниот тим и ништо друго. Кога имам време знам цел викенд да сум пред телевизор и се на се да изгледам 10 цели меча од различни лиги плус мечевите што сум ги ѕирнал додека ваму било полувреме или додека некој се превиткувал на терен па да искочат и 20 меча. Плус Премиер е лига која е една од првите која се емитуваше на нашите канали во девеесетите години.

Отварам една тема и таму да ти искоментирал германецот Боби. Коа гледам потписот чуден. Овој стварно се има напатено од италијанскиве екипи, штом таков потпис носи. Ама ајде, ваљда ќе му помине.:tapp: :D
Доволно е да видиш што му направи Интер во 2010 и 2011 година и се ќе ти стане јасно, па уште и Пандев среде Минхен во 90та минута... мх мх мераци, затоа сега он се сити на нашата лига, ама ако нека трае уште некоја година па ќе се врати Италија каде што припаѓа. :)
Vody
Ви ја пратам конверзацијата со БјанконероВеро и само да те прашам зошто му го спомна Барзаљи? Он е еден од најдобрите дефанзивци во Серија А, знам дека сите очекувавме да биде пропаднат трансфер бидејќи дојде од Волфсбург ако не се лажам, но дечкото игра маестрално и по мене е еден од најбитните играчи на Јувентус. Да го спомнеше Де Чеље тогаш океј, од тој пробуваат веќе со години да направат нешто ама од секое дрво свирче не бидува, ама Барзаљи си е супер. И се слагам со него дека Шарави ќе се угуши покрај Балотели, таман си најде слобода човекот они му донесоа нова ѕвезда која ќе допринесе да му се намали ефикасноста. Бало е супер играч само општо познато е дека му недостасуваат доста мозочни клетки, немој да бидеш изненаден ако во некое од наредните кола му влезе со копачка у фаца на противнички играч и заработи суспензија од 10 утакмици, толку му сече на тој. А иначе не знам кој спомна претходно дека добро било што една од миланските екипи нема да е во топ3, е ова не знам баш колку е добро за лигата, ајде за реметење на форум ќе разберам али за Серија А е погубно, нема абер од тоа Наполи да игра ЛШ, и така се живо ќе испродадат на лето и лагано ќе си испаднат у групи.

И што ако стигнал прв? И даде после тоа фор на топката и овој му ја собра, успут го собра и него али убаво се виде намерата на играчот на Удинезе дека сака да напраи чист старт( и на гиф-от се гледа убаво). Во никое друго време од утакмицата не би се досудило ова како обичен фаул, а камоли пенал. ( Додуше со судииве во Италија се е можно)

Неможам да му влезам во главата на судијата, ама 100 посто сум сигурен дека ова беше пенал свиран под притисок поради времето во кое беше направен и името на тимот. Веројатно истото би се случило и да беше во таа ситуација Интер или Јувентус.
Веројатно не се случило истото и со Јувентус !!

Иначе вртете како и да ја сакате работата... Али нападов Балотели-Шарави-Нианг има да ве мучи наредни 10 сезони....се разбира доколку нема повреди и не сменат средина...

не трескај глупости бе..ПСЖ во секој ебан момент кога ќе посака можи да ви ги купи сите тројца во пакет..такви времиња стигнаа каде парите вршат огромна работа

Веројатно не се случило истото и со Јувентус !!
Друже и ја сум навивач на Јуве, верувај дека и мене ми исто толку криво колку што ти е и на тебе што не беше ова пенал и победа за нас. Ама во ситуација кога сме за неколку класи подобри од сите тимови во Серија А, не треба на ниеден натпревар да ни бидат изговор судиите, макар не досудиле 5 пенали. Едноставно мораше да се победи и за мене едини кривци се Конте и играчите.

Друже и ја сум навивач на Јуве, верувај дека и мене ми исто толку криво колку што ти е и на тебе што не беше ова пенал и победа за нас. Ама во ситуација кога сме за неколку класи подобри од сите тимови во Серија А, не треба на ниеден натпревар да ни бидат изговор судиите, макар не досудиле 5 пенали. Едноставно мораше да се победи и за мене едини кривци се Конте и играчите.
Друг беше муабетот али јбг. Сакав да му кажам дека не значи на Милан штом му свирнаа денес ваков нерегуларен пенал во 92-ра минута и на другите ќе им судат, а пожално е што за Јуве имаше пенал. Тоа ми беше поентата :)

Друг беше муабетот али јбг. Сакав да му кажам дека не значи на Милан штом му свирнаа денес ваков нерегуларен пенал во 92-ра минута и на другите ќе им судат, а пожално е што за Јуве имаше пенал. Тоа ми беше поентата :)
Па да те сфатив, ама за што да трошиш зборови и да објаснуваш кога они уште веруваат дека да бил гол ди мунтари ке ја освоеле титулата, дека од 30 титули 29 ни се наместени и дека судиите и оваа сезона за нас судат.

не трескај глупости бе..ПСЖ во секој ебан момент кога ќе посака можи да ви ги купи сите тројца во пакет..такви времиња стигнаа каде парите вршат огромна работа
(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y) Како што ќе кажеш во право си...
--- надополнето: 4 февруари 2013 во 06:22 ---
Доволно е да видиш што му направи Интер во 2010 и 2011 година и се ќе ти стане јасно, па уште и Пандев среде Минхен во 90та минута... мх мх мераци, затоа сега он се сити на нашата лига, ама ако нека трае уште некоја година па ќе се врати Италија каде што припаѓа. :)
Vody
Ви ја пратам конверзацијата со БјанконероВеро и само да те прашам зошто му го спомна Барзаљи? Он е еден од најдобрите дефанзивци во Серија А, знам дека сите очекувавме да биде пропаднат трансфер бидејќи дојде од Волфсбург ако не се лажам, но дечкото игра маестрално и по мене е еден од најбитните играчи на Јувентус. Да го спомнеше Де Чеље тогаш океј, од тој пробуваат веќе со години да направат нешто ама од секое дрво свирче не бидува, ама Барзаљи си е супер. И се слагам со него дека Шарави ќе се угуши покрај Балотели, таман си најде слобода човекот они му донесоа нова ѕвезда која ќе допринесе да му се намали ефикасноста. Бало е супер играч само општо познато е дека му недостасуваат доста мозочни клетки, немој да бидеш изненаден ако во некое од наредните кола му влезе со копачка у фаца на противнички играч и заработи суспензија од 10 утакмици, толку му сече на тој. А иначе не знам кој спомна претходно дека добро било што една од миланските екипи нема да е во топ3, е ова не знам баш колку е добро за лигата, ајде за реметење на форум ќе разберам али за Серија А е погубно, нема абер од тоа Наполи да игра ЛШ, и така се живо ќе испродадат на лето и лагано ќе си испаднат у групи.
Баш заради тоа што сите очекуваа да биде пропаднат трансфер го спомнав.....никој не очекуваше барзаљи да игра вака добро..ја нигде не пишав дека игра лошо...муабетот ми е кога можеше Барзаљи да испадне таков добар трансфер зашто да не може и Констант да испадне така? и он пред да дојде во Милан беше просечен играч исто ко и Барзаљи пред да дојде во јуве...сега за сега игра доста добро не гледам причина зашто не би продолжил така...

Иначе кога сме кај Шарави за тоа дека ќе се угуши покрај Балотели тоа се чисти глупости... Па двата гола денес паднаа поради шарави.....тој ја подаде топката за првиот гол...врз него имаше фаул... Си имаше слобода во играта како и увек денес....играше на иста позиција што си игра увек....Позицијата на Балотели е сосема друга од таа на шарави....Незнам од кај идеата дека тоа што балотели дојде во милан ќе штети на Шарави...дечкото уште во прва утакмица ве демантира дека тоа нема да е случајот...

Ти си мислиш то е како Пирло или Инзаги шо ги држевте 10 години...ако не годинава, догодина... ќе ви ги лапнат, ПСЖ или Сити.
Абе ако некој лапа нешто наредниве 10 години,да 10 и повеќе можда ќе бидат,тоа ќе бидат конкурентите на Милан.

ПСЖ уште сега е во тешки лајна,во страшен минус се од што спичкаа јака пара Летото,сега ќе ги покрие Флај Емиратис ама следна година две кога почнува ФФП кур што ќе може тим од франција и италија па веќе и англија и шпанија таква пара да потроши на трасфери.

Ко што кажав Берлу никад не ги шитка своите итаљанци,а посебно не ако се фанови на Милан од раѓање ко што е случај со тројцава.
Ја гледавте утакмицата првпат излегуваат заедно на терен,а играат ко цел живот да се во тим заедно. Спијте си вие на тоа уво дека ќе шитнат некогаш некој од нив,во меѓувреме тие ќе си газат.

Абе ако некој лапа нешто наредниве 10 години,да 10 и повеќе можда ќе бидат,тоа ќе бидат конкурентите на Милан.

ПСЖ уште сега е во тешки лајна,во страшен минус се од што спичкаа јака пара Летото,сега ќе ги покрие Флај Емиратис ама следна година две кога почнува ФФП кур што ќе може тим од франција и италија па веќе и англија и шпанија таква пара да потроши на трасфери.

Ко што кажав Берлу никад не ги шитка своите итаљанци,а посебно не ако се фанови на Милан од раѓање ко што е случај со тројцава.
Ја гледавте утакмицата првпат излегуваат заедно на терен,а играат ко цел живот да се во тим заедно. Спијте си вие на тоа уво дека ќе шитнат некогаш некој од нив,во меѓувреме тие ќе си газат.
Доста филозофирате. Само тие знаат што како ние од пред компјутер ништо неможеме да кажеме што и како понатаму кога знаеме дека милионски суми на пари се во прашање.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom