Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Значи лето после се има голема работа.

Нов голман.

Нов центар-бек, а во зависност дали ќе се пензионира Кара може и уште еден ќе треба пошто Коатес ќе си иде. Тоа би го поттикнало Шкртел повеќе да се бори за место и ќе овозможи да имаме поголем избор на топови во одбрана. Агер, Шкртел, еден нов еднаков на нив и еден поддршка (во случај на заминување на Кара).

Замена лев бек која ја гледам во Риџвел.

Еден било каков поддршка деструктивец на Лукас.
Две крила што би значело седнување на Даунинг на клупа. Уште не знаеме Кутињо кај ќе игра, али знајеќи го Роџерс ќе го стаи на лево крило. Тоа ќе ни даде избор од Кутињо, Даунинг, Стерлинг и Асаиди. Реално ниеден од овие не е за у прв состав во ЛИВЕРПУЛ засега. Две квалитетни крила би ги истиснале сите овие од составот, Даунинг и Асаиди би добивале шанси во мали натпревари, а Стерлинг и Кутињо би биле на клупа, иако Кутињо е во поголема предност пошто може да игра и на други позиции. Евентуално двајцата ќе созреат и ќе почнат да се борат за првотимски статус со останатите играчи, засега рано им е. Кога ќе стигнат до тоа ниво, Даунинг ќе може да напушти и да се отвори простор за младинец од типот на Ибе на пример.

За нападот останува да видиме како ќе се покаже Борини до крај, и да видиме што е планот со Јесил и Морган.

Мора отсеа да се фатат за работа, на лето има дупки за крпење колку сакаш...

Касиљас...ионака е накурчен на Мурињо хехехехехе. Ако успее да го избрка Касиљас, ко што упеа Раул, Моу ќе биде цар царева.

Ќе го земеме во наши редови :)
--- надополнето: 3 февруари 2013 во 20:31 ---
RickyLFC9 Со оглед на тоа дека Кара ќе се пензионира а судбината на Себа е се понеизвесна. Минумум 2ца штопери.

Значи лето после се има голема работа.

Нов голман.

Нов центар-бек, а во зависност дали ќе се пензионира Кара може и уште еден ќе треба пошто Коатес ќе си иде. Тоа би го поттикнало Шкртел повеќе да се бори за место и ќе овозможи да имаме поголем избор на топови во одбрана. Агер, Шкртел, еден нов еднаков на нив и еден поддршка (во случај на заминување на Кара).

Замена лев бек која ја гледам во Риџвел.

Еден било каков поддршка деструктивец на Лукас.
Две крила што би значело седнување на Даунинг на клупа. Уште не знаеме Кутињо кај ќе игра, али знајеќи го Роџерс ќе го стаи на лево крило. Тоа ќе ни даде избор од Кутињо, Даунинг, Стерлинг и Асаиди. Реално ниеден од овие не е за у прв состав во ЛИВЕРПУЛ засега. Две квалитетни крила би ги истиснале сите овие од составот, Даунинг и Асаиди би добивале шанси во мали натпревари, а Стерлинг и Кутињо би биле на клупа, иако Кутињо е во поголема предност пошто може да игра и на други позиции. Евентуално двајцата ќе созреат и ќе почнат да се борат за првотимски статус со останатите играчи, засега рано им е. Кога ќе стигнат до тоа ниво, Даунинг ќе може да напушти и да се отвори простор за младинец од типот на Ибе на пример.

За нападот останува да видиме како ќе се покаже Борини до крај, и да видиме што е планот со Јесил и Морган.

Мора отсеа да се фатат за работа, на лето има дупки за крпење колку сакаш...
Dupki ima ko konji na poilo goblenon...ama ako se zatnat ko whore turned honest housewife, arno ke bide.

Pas igra e na nivo denes. Samo da si znaat. Bara bajagi sila i kondicija za trcanje...

Можеби и ради тоа, можеби. Иначе Само Тер Штеген. Брат, кој кур се Ворм, Бегович и Ради? Ама озбилно. Дај ми образложение зошто баш тие?
Ворм е феноменален, лани какви одбрани имаше не ми се веруваше што гледам. Плус sweeper е што вика западна_трибина :D

За Бегович не сум сигурен, можеби успехот му се должи на јаката одбрана на Стоук, можеби не. Во секој случај е подобар од Реина, а и 25-годишен што значи има и те како време и да се подобрува и да се стреми кон подобри клубови.

Ради лани за Норич исто беше топ, иако не му иде против Суарез (на кој му иде :D). Си доби човекот и повик за Англија, сосема заслужено. Во секој случај, лани колку што го гледав Норич, он на еден натпревар покажуваше подобри одбрани од Реина што покажуваше цела сезона.

Ќе ти кажев следниот пат кога ќе гледаш натпревар на Свонси, стави го акцентот на Ворм, види ја неговата поставеност, концентрација и способност за одбрана од било какви шутеви. Али моментално е повреден, па направи го тоа кога ќе се врати од повреда. Тоа баш го напраив ја против Бегович на прошлата против Арсенал, пошто сите го палеа а ја упорен бев дека успехот му се должи на одбраната на Стоук, али многу ме демантираше на натпреварот. Сепак уште ќе го пратам кога ќе играат Стоук, да видам дали сум се излажал или не. И Ради е исто повреден до Април, такада од него ништо, ама човекот од лани беше подобар од Реина од лани и од сезонава.

Тер-Штеген го гледав на 2-3 натпревари само и солиден ми беше, али тоа не е доволно, а не пратам бундеслига многу и уште не можам да дадам сопствено мислење за неговите способности. Во секој случај знам дека многу клубови го бркаат, и ако е вистина тоа што го зборат би сакал да дојде.

Ворм е феноменален, лани какви одбрани имаше не ми се веруваше што гледам. Плус sweeper е што вика западна_трибина :D

За Бегович не сум сигурен, можеби успехот му се должи на јаката одбрана на Стоук, можеби не. Во секој случај е подобар од Реина, а и 25-годишен што значи има и те како време и да се подобрува и да се стреми кон подобри клубови.

Ради лани за Норич исто беше топ, иако не му иде против Суарез (на кој му иде :D). Си доби човекот и повик за Англија, сосема заслужено. Во секој случај, лани колку што го гледав Норич, он на еден натпревар покажуваше подобри одбрани од Реина што покажуваше цела сезона.

Ќе ти кажев следниот пат кога ќе гледаш натпревар на Свонси, стави го акцентот на Ворм, види ја неговата поставеност, концентрација и способност за одбрана од било какви шутеви. Али моментално е повреден, па направи го тоа кога ќе се врати од повреда. Тоа баш го напраив ја против Бегович на прошлата против Арсенал, пошто сите го палеа а ја упорен бев дека успехот му се должи на одбраната на Стоук, али многу ме демантираше на натпреварот. Сепак уште ќе го пратам кога ќе играат Стоук, да видам дали сум се излажал или не. И Ради е исто повреден до Април, такада од него ништо, ама човекот од лани беше подобар од Реина од лани и од сезонава.

Тер-Штеген го гледав на 2-3 натпревари само и солиден ми беше, али тоа не е доволно, а не пратам бундеслига многу и уште не можам да дадам сопствено мислење за неговите способности. Во секој случај знам дека многу клубови го бркаат, и ако е вистина тоа што го зборат би сакал да дојде.

Само едно ќе ти кажам. Реина со ваков мизерен Ливерпул успева да биде втор голман на Шпанија години наназад. Би бил и прв, само да не е Икер таму.

Ради бе брат, РАДИ :pos: Биди сериозен, те молам.

Ајде, Бегович и би се согласил, до негде.
Ворм, според мене НЕ
Тер Штеген да, кажав и пред некое време дека тој мене би ми бил идеална замена за Реина.

Да де, на Енрике мислев.
Ален бе; да го замени Стариџ со Ален?? За да чува резултат на наши громовити напади!
Денес ме разочара. Барем да направеше замена со малиоон алимнтаионееен негрито :)

Ама....
Па добро тоа беше на 3 минути до крајот и поарно тогаш да се осигура бодот отколку да се ризикува, 3 мин ништо не сменија ние претходно ја испуштивме шансата за победа
--- надополнето: 3 февруари 2013 во 21:06 ---
А за Реина случајот подобро е тој да остани кај нас, но да се купи Ворм или тој Тер Штеген да му предизвика конкуренција оти вака тешко ќе оди

критикувањата кон РОџерс со тек на време стивнуваат пошто и не заслужува да биди критикуван, секој реален фан би се согласил со ова.

Не заслужува да биде критикуван, а? :vozbud:

А кажи ми, треба воопшто да се гледа критички на Ливерпул, или се е перфектно?
--- надополнето: 3 февруари 2013 во 21:38 ---
Само едно ќе ти кажам. Реина со ваков мизерен Ливерпул успева да биде втор голман на Шпанија години наназад. Би бил и прв, само да не е Икер таму.
.

Шо, и Реина е Ок, ко РОџерс?

Реина е тезгере, најголемо дрво голманско. Веднаш по Вестервелт.

Не заслужува да биде критикуван, а? :vozbud:

А кажи ми, треба воопшто да се гледа критички на Ливерпул, или се е перфектно?
--- надополнето: 3 февруари 2013 во 21:38 ---

Шо, и Реина е Ок, ко РОџерс?

Реина е тезгере, најголемо дрво голманско. Веднаш по Вестервелт.
Па не заслужува. Поточно не заслужува константни критики, самиот тој признава оти прави грешки, како и секој друг менаџер, а да се гледа критички кон Пул, не е ништо перфектно ама се работи да се постигни перфекцијата.
Вестервелт :D, кај ти текна го имав забораено овај :D
Ти имаш две точни работи кажано сезонава
Реина аут
И Роџерс е велемајстор :P :D

Ете, сепак не е Роџерс најголем кретен во Премиер...
Роџерс е крив .. море Бранко е крив

За тоа што доминираме 90% од натпреварите
За тоа што последниве месеци константно постигнуваме 2-3 гола без разлика дома/гости
За тоа што Ливерпул го игра најубавиот фудбал со концепција и изградена игра
За тоа што Џерард повторно игра како да има 26 години - нешто шо ни Кралот ни Хоџсон не успеаа да го направат

Тоа што ебани Реина и Шкртел не коштаа тон бодови оваа сезона ич не се криви. Па само 4 против Сити изгубивме заради нив двајца. Првиот несакам веќе да го гледам во тимов, подобро Гулаши да почни да брани подобро ќе изигра. Барем на припремните летото имаше добри настапи. Вториов клупа да грее се дур не му дојди умот во глата.
Неможи бе нешто шо се работи 90 мин , душата шо се дава ебани луѓе да ти уништуваат работа. Ги отепавме Сити, не направија ни една шанса и гром од ведро небо, Шкртел(само што влезен во игра и свеж) заспива, остава Агуеро да си претрча покрај него а заради недобрата соработка, Реина се губи во просторот.

Друго... добро зошто бе играме дури другиот понеделник(8 дена) а другиот четврток патуваме Русија. Имал грам мозок тој шо го праел распоредов???. Многу многу одмор на нашиве негативно му влијае.

Валдез е втор голман на Шпанија ко што знам, Реина трет. А и еден мочан Де Геј го стига Реина на национално ниво. Брат немој, не го брани Реина... не викам дека треба да го земеме Ради или некој ко него, али факт е дека пола голмани во премиер лига веќе две сезони бранат убедливо подобро од него. Може не се поквалитетни, али формата на Реина е во опаѓање откако е дојден во Ливерпул т.е. секоја сезона е се полош и полош. А опаѓање на форма не значи "form is temporary - class is permanent", туку значи дека му опаѓа и квалитетот. Се друго е само тешење. Да покажуваше знаци на подобрување немаше и ја да бидам против него, али лани против Норич каков кикс имаше, па црвениот против Њукасл, преклани со Стеауа низ раце му пројде топката, сезонава ова денеска, против Хартс слично како против Стеауа... овие први ми дојдоа на памет. Али да не набројувам само киксови, постојат голови кои квалитетни голмани се способни да ги спречат, а Реина често само си мафнува накај голот и со поглед ја проследува топката. Те молам прати го Ворм на неколку утакмици да видиш како треба да изгледа Реина и ќе сфатиш дека голманот на Свонси е подобар од голманот на Ливерпул, ќе ги видиш недостатоците на Реина. Не сум ко тие што го прават дежурен кривец за секој гол... али Реина не заслужува да биде број еден голман во Ливерпул.

Bernd Leno и
Marc-Andre ter Stegen

тоа се голманите по кој треба да се атакува..А Бегович ,Ворм-морм таква мизерија на гол не се става..

Bernd Leno и
Marc-Andre ter Stegen

тоа се голманите по кој треба да се атакува..А Бегович ,Ворм-морм таква мизерија на гол не се става..
Прв избор за голман во Баер со договор до 2017 :гик:

Млад и квалитетен во секој случај...

HEKOJ

За тоа што последниве месеци константно постигнуваме 2-3 гола без разлика дома/гости
Спомни дека Ливерпул прима по толку. Ако на Роџерс му ги припишуваш головите што Ливерпул ги дава, т.е. нападот што е јак го „идентификуваш“ со Роџерс, тогаш, на Роџерс препиши му ги и головите што ги крка Ливерпул, т.е. лошата форма на одбраната „идентификувај ја“ со Роџерс.

Јака работа. Ако играч покаже форма - заслуга на Роџерс.
Ако играч опадне во форма - Rodgers nema nista s tim.

Не бидете ко ManUre-вци.

За тоа што Ливерпул го игра најубавиот фудбал со концепција и изградена игра

Зборуваш за Liverpool FC што игра во Premier League, season 2012/2013?

Валдез е втор голман на Шпанија ко што знам, Реина трет. А и еден мочан Де Геј го стига Реина на национално ниво. Брат немој, не го брани Реина... не викам дека треба да го земеме Ради или некој ко него, али факт е дека пола голмани во премиер лига веќе две сезони бранат убедливо подобро од него. Може не се поквалитетни, али формата на Реина е во опаѓање откако е дојден во Ливерпул т.е. секоја сезона е се полош и полош. А опаѓање на форма не значи "form is temporary - class is permanent", туку значи дека му опаѓа и квалитетот. Се друго е само тешење. Да покажуваше знаци на подобрување немаше и ја да бидам против него, али лани против Норич каков кикс имаше, па црвениот против Њукасл, преклани со Стеауа низ раце му пројде топката, сезонава ова денеска, против Хартс слично како против Стеауа... овие први ми дојдоа на памет. Али да не набројувам само киксови, постојат голови кои квалитетни голмани се способни да ги спречат, а Реина често само си мафнува накај голот и со поглед ја проследува топката. Те молам прати го Ворм на неколку утакмици да видиш како треба да изгледа Реина и ќе сфатиш дека голманот на Свонси е подобар од голманот на Ливерпул, ќе ги видиш недостатоците на Реина. Не сум ко тие што го прават дежурен кривец за секој гол... али Реина не заслужува да биде број еден голман во Ливерпул.

Пред да кажеш дека формата на Реина опаѓа, погледни го дефанзивниот дел од средниот ред како опаѓа по квалитет од година во година и гледај ја одрамбената четворка. Како бранеше Реина кога играа Рисе Сами Кара Арбелоа.

Па многу јасно дека Реина ќе биде мизерен кога стартна четворка на утакмици му е Флано, Робинзон, Коатес и Шктртел, надополнет со Кели и Виздом.

Како да не биде мизерен.

Не, цело време Реина е втор голман на Шпанија, може се променило тоа последнава година. На крај краева поврзи, кој бранеше против Македонија на градски пред некоја година? Реина, па влезе Икер. Не беше Валдез во игра :)

Пред да кажеш дека формата на Реина опаѓа, погледни го дефанзивниот дел од средниот ред како опаѓа по квалитет од година во година и гледај ја одрамбената четворка. Како бранеше Реина кога играа Рисе Сами Кара Арбелоа.

Па многу јасно дека Реина ќе биде мизерен кога стартна четворка на утакмици му е Флано, Робинзон, Коатес и Шктртел, надополнет со Кели и Виздом.

Како да не биде мизерен.

Не, цело време Реина е втор голман на Шпанија, може се променило тоа последнава година. На крај краева поврзи, кој бранеше против Македонија на градски пред некоја година? Реина, па влезе Икер. Не беше Валдез во игра :)
Абе сеа ти користиш лоша компарација. Споредуваш најдобра одбрамбена 4ка пред 5 години, со најлоша одбрамбена 4ка сега. Реина е дрво и со Џонсон-Шкртел-Агер-Енрике пред него, какви голови прима да се чуди човек.

А за ова другово, ко прво тоа беше пријателска, ко второ Македонија водеше дур не излезе Реина. Башка тогаш уште колку-толку го биваше. Сега да влезе против Македонија да брани еден Ферхан Хасани ќе го отвори...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom