Здраво луѓе!
Видов дека има големо знаење за сите сфери на фитнесот и бодибилдингот на форумов, па да ве прашам за проблемот што го имам и решавање околу истиот. Прво – Исхраната
Доручек
125 грама леќа – 145 калории, 11.5 пр, 25 јх, 0 м.
6 јајца – 426 калории, 36 пр, 0 јх, 30 м.
1 Банана – 135 калории, 2 пр, 35 јх, 1 м.
Ужина/Меѓуоброк (дури сум на факс)
2 tbsp путер од кикирики – 200 калории, 10 пр, 6 јх, 16 м.
4 кришки црн леб – 200 калории, 10 пр, 34 јх, 2 м.
Post workout
Гејнер – 770 калории, 50 пр, 74 јх, 30 м.
Ужина
Туна – 270 калории, 40 пр, 0 јх, 12 м
Вечера
200 грама пилешки стек – 330 калории, 62 пр, 0 јх, 8 м.
Вкупно (плус/минус)
2350 калории, 221 пр, 174 јх, 99 м.
Второ – Проблемот/Прашањето
Тренирам некои 2 години отприлика и сум екто/мезоморф. Повеќе сум на фитнес/power lifting/strongman страната, него ли на бодибилдинг.
Пред скоро една година, почнаа грбот и рамењата да ми се исфрлаат. Многу! Почнав да барам решение на интернет и нормално нели има мал милион објаснувања. Тие што ми фатија око беа:
1) Употреба на стероиди
2) Преголемо зголемување на тестостерон
3) Чистота
1) Е сеа фората е што дур не го изглеав видеото од Elliott Hulse околу употребата на стероидите, мислев дека доаѓаат само ко/во инекции . Дебилно знам, али никад не ме интересирале, никад не сум ги проучувал, ни па сакам. Избегнувам муабет околу стероиди колку што може пошто е најпи*е работа што може. Кукавички итн итн.
2) Околу зголемувањето на тестостерон – Не сум тинејџер и одамна помина тој пубертетски период. Или пак преживувам втор пубертет
3)Чистотата – Бањање најмалку 5 пати неделно, односно после секој тренинг.
Прашањето ми е дали некој од вас се соочил со вакво срање и
како го решил? Дали би смениле нешто во исхраната? Дали
јас пропуштам нешто или? Секаква критика е добредојдена. Извинение за долгиот пост, али преку тасе ми дојде да идам скоро секој месец на дерматолог по 2-3 пати (а не е евтино), за наредниот пак да се вратат. Оваа исхрана од погоре ми беше пред да го поебам рамото и плешката уз пуловиер (тибам вежбата) и имав предобри резултати (+ уште литро јогурт), али сега, после 4 месеци и нареднонеделно враќање у теретана, сакам да ја изрегулирам исхранава за да не се повторува истата глупост постојано. АКО е до исхраната.