L
.Lost Angel.
Гостин
Балкански менталитет зошто нарекувам менталитет во повеќето случаеви додека јас сум правел моабет со маж кога ќе го поставам прашањето што сакаш да биде машко или женско и најчестиот одговор кој ќе го добијам е следниот: Што и да е само живо и здраво да е но сепак би сакал повеќе да е машко. Ако не верувате во ова прашајте 10 мажи кои веќе очекуваат дете а нивната жена е во 2 недела или 3 недела од бременоста. Да се навратам на насловот на темата зошто селетивност на полот? затоа што во Македонија има случаеви посебно од ромите и од албанците кои додека е бремена жената ти е одат да го дознаат полот на нивното идно дете ако е женско ти е наредуваат да се изврши абортус бидејќи менталитетот кој е вроден во нив не дозволува да имат женско или пак подобро кажано тие извршуваат селективност во полот и се држат строго до она прво па мушко. Ова е дел само како да ве наведам во оваа тема се надевам на добра дискусија и без политики и сл. и зошто повеќето мажи сакаат да имаат машко дете а при тоа прават веќе селективност помеѓу половите? и дали го одобровувате абортусот пред да се роди детето бидејќи тоа е само девојче
Подоцна ќе изнесам факти во некои делови во Македонија каде што се случува селективност со бројки.
Подоцна ќе изнесам факти во некои делови во Македонија каде што се случува селективност со бројки.

Генерално гледам сега дупли презимиња од помодарство се тураат и некои од оправдани причина, како пример има некоја девојка репутација со презимето, како доктор, адвокат или пак нешто што е препознатливо по тоа, па потребно е да и остане презимето, ама се останато ми е жива глупост.