Vnuce
http://abix.mk
- Член од
- 20 март 2006
- Мислења
- 2.602
- Поени од реакции
- 223
Уф... малку бе? Ја мислев дека некои 250 ќе иде?150 jurci?
Mojt?
Уф... малку бе? Ја мислев дека некои 250 ќе иде?150 jurci?
Mojt?
Поефтинува денеска све. И плус можеш за сто евра да земеш Quad Core. Да не се мешам...Уф... малку бе? Ја мислев дека некои 250 ќе иде?
Не бе, у реду е.... Веќе некое време не пратам цени и не знам како се движат. Затоа прашав тука... пошто знам дека има луѓе кои пратат такви ствари, па да добијам реална слика.Да не се мешам...
Kiddin, sigurno kje dojde do 250 jurci, ama tochno neznam, fino zvuchi PC vo. Treba ubao da razgledash, kolku e stara mashinata?Уф... малку бе? Ја мислев дека некои 250 ќе иде?
Добар воедначен избор. Неколку предлози:Пошто се предомислив за купување од АМЦ, составив ново парче, па некој да ми каже дали е ок И ако нешто фали што фали
MB ASUS P45 CHIP
RAM 4GB APACER 800
HDD WD 500GB SATA2
DVD-RW SAMSUNG 22x SATA2
CPU INTEL CORE @ QUAD 2,5 GHz
nVIDIA GTS250 1GB DDR3
COOLER 775S
napojuvanje REAL 550w
Толку
Отпирлика некои година ипол две...kolku e stara mashinata?
200 евра ако е со Линукс, 250 евра ако е со Њињдос, 300 евра за со OS X.Ај кој е упатен во цени на хардвер деноиве... Колку би процениле вакво нешто:
CPU: Intel Core 2 Duo @ 2.33 GHz
RAM: 8 GB DDR2 Dual Channel
VGA1: nVidia GeForce 7300GT 256MB
VGA2: nVidia GeForce 6600 256MB
HDD1: 200GB SATA2
HDD2: 250GB SATA2
Нормално, идат сите стандардни тракатанци плус... DVD-RW, Audio 7.1, Ethernet, бла бла бла....
А, ако ти го даам со инсталирани Линус, Њињдос и ОS Х ?200 евра ако е со Линукс, 250 евра ако е со Њињдос, 300 евра за со OS X.
Таков компјутер не постои, тоа е мит.А, ако ти го даам со инсталирани Линус, Њињдос и ОS Х ?
Зошто поголемо напојување? Еднаш веќе ми го зголеми тој откако стави подобар процесор и графичка. Пак има некој проблем?Добар воедначен избор. Неколку предлози:
- за не многу голема доплата имаш 3 пати поголем хард диск
- ако можеш да си дозволиш земи подобро напојување...
- монитор не поголем од 22" со таа видео карта
Најверојатно мисли за во иднина, ако надградуваш.Зошто поголемо напојување? Еднаш веќе ми го зголеми тој откако стави подобар процесор и графичка. Пак има некој проблем?
Asus N61JV-JX002
Intel Core i5 430M (2.40 GHz)
4 GB DDR3 RAM, 1066 Mhz
500 GB HDD 5400 rpm
nVidia GT 325M 1GB VRAM
Ѕверче е лаптопот во поглед на перформанси, процесор и графичка од најнова технологија, дури и за гејминг може да се покаже одлично (осеќам дека си јако гејмериште, ама нејќеш да се експонираш )Главата ќе ми прснеше периодов од сето техничко инфо (кое за мене е воглавно неразбирливо, затоа што сум аналфабет за таа тематика), али у морето избор на лаптопи, конечно се одлучив за еден.
Па, ќе бидете ли фини да ми кажете дали вреди да си го купам?
Една од компонентите што најчесто се запоставува а директно влијае на стабилноста и сигурноста на целиот систем...Зошто поголемо напојување? Еднаш веќе ми го зголеми тој откако стави подобар процесор и графичка. Пак има некој проблем?