Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ааа добра сиЗатоа што само тука не сум странец.
Ради платата од 200 евра што ја зема скоро 80 % посто од Македонија,ради оваа паралела на робовладетелско општество кај што ти даваат за да можеш да преживееш само.Поради тоа што газдите те гледаат само како алатка за правење пари и како потрошен материјал.Ја сакам оваа Македонија поради тоа што јас морам да штедам цела година за да можам да отидам на одмор,а Данцеот или Германецот си земаат само една нивна плата и одат каде сакаат.
Ja сакам оваа држава пошто кога отидов во Близу да сменам пакет,вработената ми рече дека имало нови програми со добри филмови,ама сите биле на албански превод(како што ми рече јас сигурно сум знаел англиски и немало да ми биде проблем).
Преубаво ми е кога вчера отворив огласник и видов како деца од по 24 години бараат било каква работа за многу мал паричен надоместок. Многу ми е убаво кога гледам другари кои не си ја гледаат иднината во оваа дупка,и само гребат за да излезат да отидат некаде,ама неможе пошто се Македонци.
Ја сакам пошто веќе во Европа и во светот не не гледаат како нација,туку не гледаат како ефтина работна сила.Ги обожавам странските инвестиции кои доаѓаат тука и нудат плата од 8.600 денари месечно.
Го сакам Грујо ради неговата апсолутна власт од косач на трева во општина,се до владика у црква.Го сакам мостот на уметниците(или како и да се викаше) и навечер кога ќе поминам морници ме лазат од страв некој да не ми прозбори.
Во срце го чувам и Бранко и сите транзициски босови,во овој дел од срцето ја чувам и Рада,Бендевска,човекот што фали да се кандидира уште за Мистер на Македонија Тито Петковски,Јани Макрадули ултрасот на МЗТ,ама понекогаш и на Работнички.
Не ја сакам,не ми дала мене Македонија ништо,ми дала само црнила и тежок живот. Се повеќе криминалци,лажговци,преваранти околу мене.Ама ги разбирам,ова општество македонски дури и офцата ја претвори во волк.
Кои природни убавини,екологијата е на најниско ниво,имаме министерство само формално.Некои таа природна убавина ја силува,и ја користи како златна кокошка.А народот гледам е весел,задоволенDrn drn drn
Utnata poenta pod mene vo postov
A be, drzava, narod, drugo e od tatkovina i zemja polna ubavini!!
Breej, ova tranziciskite mamini sincinja i krekavi kjerki samo kukaat!!
Garant ovoj pod mene i za promena na imeto ke glasa! So dve race!!
Sramota!
Makedonija e prekrasna. Polna prirodni ubavini i lugje so lica nasmeani!
A toj, kutriot, kenka za politika
Во село,и ракија сам ке си свариш,и свинче ке си исчуваш,ама ако си во град,и не си вработен тешко богамиКои природни убавини,екологијата е на најниско ниво,имаме министерство само формално.Некои таа природна убавина ја силува,и ја користи како златна кокошка.А народот гледам е весел,задоволен,со полн стомак.Затоа сите кукаат,заради мизерниот живот.Не е исто животот на село и во Скопје.
Моментално ја сакам македонијава бидејки овој c i t r o Колку и да квичи и да се лиже никогаш нема да го стаат модератор на кајгана![]()
Ti be, od Dracevo (da mi lizis od taklabajcevo, da mi se napijas od bardacevoКои природни убавини,екологијата е на најниско ниво,имаме министерство само формално.Некои таа природна убавина ја силува,и ја користи како златна кокошка.А народот гледам е весел,задоволен,со полн стомак.Затоа сите кукаат,заради мизерниот живот.Не е исто животот на село и во Скопје.
--- надополнето: 31 јануари 2013 во 18:18 ---
Во село,и ракија сам ке си свариш,и свинче ке си исчуваш,ама ако си во град,и не си вработен тешко богами
Чекај бе малку везилке, која си ти да ми кажуваш мене или на било кој друг поради било која причина јас би ја сакал или не би ја сакал македонијава, заеби ти природни убавини ова она човек треба да најде ситница зошто би сакал нешто не поради мегаломански причини.Ај седете мирни. Немораше и овде да замешате политика, зборувајте на пример, за природните убавини, за езерата, планините, селата, обичаите...
Во ред, само што повеќето мислења се зошто НЕ ја сакате. Плус има милион политички теми каде што може да се плука по државата.Чекај бе малку везилке, која си ти да ми кажуваш мене или на било кој друг поради било која причина јас би ја сакал или не би ја сакал македонијава, заеби ти природни убавини ова она човек треба да најде ситница зошто би сакал нешто не поради мегаломански причини.