L
Luki Junior
Гостин
Divider мојта идна невеста така ќе ја наќитам. Со везеници од срма, злато и сребро. Да знаа у каква куќа флева...
А зашо ја сакам Македонија. Јас си го сакам роднио крај. Оти нема нигде како него. Излезам по сред село, на сите стари чест напраам, сите ми врнат со арен маабет. Зашо ми идат на маала ненајавено. Зашо одам на маала ненајавено. Заради орото на Велигден. Заради курбано на Митровден. Заради Ѓурѓовден, и селскио празник. Заради вечерата у црквата пред Ѓурѓовден. Заради случајни Роми со труби, и за 100 денара ќе ти ја напраат вечерта незаборавна. Заради евтината скара. Заради варејнето ракија како празник на маалата. Заради колејне свинче, празник за со другарите... Заради ного нешта си го сакам родното место.
--- надополнето: 31 јануари 2013 во 14:54 ---
Бугарија не са шопјата од софија... И најпријателски ти се молам, да не јадеш трици барем за политика тука. Оти не е темата политичко, географска...
За модераторите, не се праам шеф. Едноставно дообјаснувам.
А зашо ја сакам Македонија. Јас си го сакам роднио крај. Оти нема нигде како него. Излезам по сред село, на сите стари чест напраам, сите ми врнат со арен маабет. Зашо ми идат на маала ненајавено. Зашо одам на маала ненајавено. Заради орото на Велигден. Заради курбано на Митровден. Заради Ѓурѓовден, и селскио празник. Заради вечерата у црквата пред Ѓурѓовден. Заради случајни Роми со труби, и за 100 денара ќе ти ја напраат вечерта незаборавна. Заради евтината скара. Заради варејнето ракија како празник на маалата. Заради колејне свинче, празник за со другарите... Заради ного нешта си го сакам родното место.
--- надополнето: 31 јануари 2013 во 14:54 ---
Види саа, јас имам пријатели и низ Бугарија. И они не си ја обожават баш државата и државнио апарат, ама како родно место, и како територија Бугарија е ного убава земја. Има големи рамници, има големи планини, има неверојатни села, местенца, езерца..Се е навика,доколку сум се родил во Аргентина,и таму би живееел до сега,би мислел дека таа е најубавата држава.Но не од што е навистина прекрасно,туку од што не сум се тргнал подалеку од Балканот,и не сум видел ништо друго,освен оваа бедна но полна со гордост држава наречена МАКЕДОНИЈА.
Бугарија не са шопјата од софија... И најпријателски ти се молам, да не јадеш трици барем за политика тука. Оти не е темата политичко, географска...
За модераторите, не се праам шеф. Едноставно дообјаснувам.