DotA 2

• Креатор на темата Креатор на темата HeRbEs
  • Време на започнување Време на започнување
Over 600 000 View's a day,

+ само што започнаа премиум статистика за 6$ месечно..
И замисли, ниедна реклама на сајтот. Од кај ваделе пари изгледа само ти знаеш...

Башка пред некој ден ја додадоа таа премиум статистика, која е ЦЕЛОСНО ОПЦИОНАЛНА! Никој не ти побара да платиш 6 долари за да можеш да ги гледаш статистиките на СИТЕ Dota 2 играчи...

Зошто мора да љубоморите на туѓ успех?

Over 600 000 View's a day,

+ само што започнаа премиум статистика за 6$ месечно..
Имаш ли појма колку кошта да одржуваш сајт кој собира, чува и подредува толкав огромен број на податоци?
Свесен си колку Дота 2 партии се играат секоја секунда и колку секојдневно се зголемува бројот?
Знаеш ли колкави сервери и колку кошта сето тоа да се одржува?

Имаш ли појма колку кошта да одржуваш сајт кој собира, чува и подредува толкав огромен број на податоци?
Свесен си колку Дота 2 партии се играат секоја секунда и колку секојдневно се зголемува бројот?
Знаеш ли колкави сервери и колку кошта сето тоа да се одржува?
Ме јебеш еј? Повеќе од 600 000 уникати посетители дневно мислиш не може да задоволи 1-2 сервери кој нема шанси да се над 200 евра месечно?

Ме јебеш еј? Повеќе од 600 000 уникати посетители дневно мислиш не може да задоволи 1-2 сервери кој нема шанси да се над 200 евра месечно?
И што фајде од уникатни посетители ако немаш реклами?

ауу гора сум бил
Dotabuff Rating
1941 (Platinum)

Percentile
98%

него, праќате меилови?
ја 2-3 пратив до сеа
http://www.valvesoftware.com/email.php
одберете таму dota 2 team

мислам дека навистина ако ги напнеме со меилови ќе има импакт

Дечки иам интернет од ONE (т.е. старото Он.Нет) и сеа ми се јави проблем денес дур играм ми крева packetloss од 2% до 8-9% тера и пингот ми тера до 150-160ms. Ова почна да ми се случва од ко ја сменаф опремата. До вчера користеф од тие старите модеми D-Link(DSL 320t мислам беше)+D-Link Dir 600 рутер. Дур ја имаф старата опрема пингот максимум одеше 70ms-80ms(иначе се враќаше на 57-65ms), а packetloss имаше 0-2% максимум. Е сеа од ко ја наместиф новата опрема почна да ме заебава пингот... Иначе ми дадоја TP-LINK TD-W8951NB (ADSL+Router 2 во едно е) и почна да ме зафркава. Дали некој имал ист проблем и го решил односно дали треба да подесам нешто на рутерот или кај сите е вака работата нормална. Иначе играм само на EU East/West, иам и многу мал delay дур играм, не е како шо си беше :D .

офтопик: Брзината со стариот модем и рутер одеше до кај 660 kB/s dl со 0.65 upl, а сеа одвај до 600 kB/s dl со 0.56 kB/s upl. Ај некој ако знај шо е финтата нека пиши :D јанѕа ме јади во душата вака шо ми зафркава :D. Договорот ми е до 20 февруари ( незнам зошто ми се јавија за смена на оперма пред 20 дена од крај на договор ама то е ) да знам да го сменвам во друг оператор дека предходно имаф и баѓи дисконекции со старата опрема, сеа ќе кажи времето со новата како ќе биди. Опремата е на реверс дане свати некој нешто погрешно :D

Имам заприметено дека ако е пуштен компјутеров доста време и после да играм дота, некаде на 10-15мин се закочвит цел компјутер. Мислам т.е. сигурно е од графичката, изгледа многу ми се загрева. Некако да се среди ова ?

пс Инаку ова се дешава само на поголема резолуција(да намалам многу глупо ми е бидејќи не е на цел екран играта) и се дешава само на дота 2. Имам графичка nVidia GeForce 9800 GT .

Имам заприметено дека ако е пуштен компјутеров доста време и после да играм дота, некаде на 10-15мин се закочвит цел компјутер. Мислам т.е. сигурно е од графичката, изгледа многу ми се загрева. Некако да се среди ова ?

пс Инаку ова се дешава само на поголема резолуција(да намалам многу глупо ми е бидејќи не е на цел екран играта) и се дешава само на дота 2. Имам графичка nVidia GeForce 9800 GT .
Нешо не е уред.
Ја иам 9500гт и нема гајле.

драјвери смени , или спушти nvidia expiriance самата програма ќе ти ги оптиматизира игрите шо ги поддржва нвидиа

драјвери смени , или спушти nvidia expiriance самата програма ќе ти ги оптиматизира игрите шо ги поддржва нвидиа

Вако почна да прави кога ги инсталирав најновите драјвери од NvIdia пред еден месец, а пред тоа се си беше ок. Сега ќе пробам со ова шо викаш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom