Што ако партнерот/партнерката оди на кафе со личност од спротивниот пол?

• Креатор на темата Креатор на темата Rockstar90
  • Време на започнување Време на започнување
Оти од крајности во крајности.
На кафе смее , во кафана или диско не смее.
Не се тоа крајности туку тука се твоите граници на толеранција. Ако си толку либерална како што се декларираш тогаш ни тоа не би требало да ти преставува проблем, па дури и да преспие кај неа. Што има врска како што велиш, не му е бифша, башка врската се гради на доверба. Тоа се твои зборови не мои.
И па ке речам едно е доверба друго е глумење лудило.
Само како што реков 100 стапа по друг грб ич не болат. Пробај на свој грб друга песна ке пееш.

Ако ти границата си ја поставил толку ниско, на едно кафе со познаник, алал ти вера.
Не е дека сме либерални, нормални сме. И нормалното си има граница,само ти го тераш муабетов во крајности.

Види, едно е да искочам, и да не му кажам со кого идам и каде, па да го оставам да грицка нокти и да си ја јаде душата.Дечково толку не сакал она идејата да ја сфати погрешно, што и кажал се во врска со тој муабет и планираното кафе.И сеа, тоа значи дека он не се секира? Или значи дека предвреме ја смирува затоа што знае како би реагирала па мисли на неа, како ќе и биде? Претерана рамнодушност според мене исто така не е океј, ситна љубомора да, океј е, ама експлозии и паники воопшто не се потребни :)
Ми е мака да се убедвам треба утре во 6 да станам за на работа ,но само уште ова ке ти го речам.
За некои работи едноставно глупо е дури и да кажиш или да прашаш. Ако си совесен или созреан како личност нема да ја доведиш партнерката во невозможна и многу непријатна ситуација. Ајде утре некоја ке му пише порака дека сака секс со него без обврски. И што треба овај да направи, да побара дозвола од партнерката дали да оди или не, ќе оди без да знае или едноставно ке ја игнорира пораката и сите среќни и весели. Значи не е се во дозволите и ограничувањата. Се надевам ме свати што сакам да кажам.

Ми е мака да се убедвам треба утре во 6 да станам за на работа ,но само уште ова ке ти го речам.
За некои работи едноставно глупо е дури и да кажиш или да прашаш. Ако си совесен или созреан како личност нема да ја доведиш партнерката во невозможна и многу непријатна ситуација. Ајде утре некоја ке му пише порака дека сака секс со него без обврски. И што треба овај да направи, да побара дозвола од партнерката дали да оди или не, ќе оди без да знае или едноставно ке ја игнорира пораката и сите среќни и весели. Значи не е се во дозволите и ограничувањата. Се надевам ме свати што сакам да кажам.
Џабе ќе се убедуваш затоа што сепак сите имаме различни мислења.Како и да е, не е глупо да кажеш, тоа значи дека се грижиш доволно и ти значи некој за да знае кај си и со кого си.Вториов дел нема да го коментирам пошо претеруваш а и веќе отидовме надвор од темата, требаше цурата да ја посоветуваме, секој со своето.На оваа дебата местото и е во друга тема.

Шо напрајвте бе од кафе на дупење стасавте. Кафе е сепак, обично кафе, барала услуга, такво дојде времето од кај знајте шо е муабетот и каква услуга(первезни умови одма на сексуална ви мавна :P ). Самото по себе барање на ваков совет за мене е глупо затоа што тука влијаат фактори кои ниту еден член од кајганава никогаш ни ги видел ни ги чул за врската на Alice(ник како песната од Sisters of mercy кој не ја чул да ја чуе за домашна). Си знам шо катара имам со мене горе долу, јас немам намера да ги зауздувам ако самите не се свесни дека одуздувањето би значело крај. Остави го таму, не можеш ти да влијаеш на неговото дејствување па макар и на глава нека застани. АКо сакаш како пес биди врзана до него, тој ако сака и има желба/мотив првото ваше излегување на кафе заедничко, и првото негово влегување во ВЦ ќе го искористи да го пикни дорчо кај некоја таму. Кој бил шо бил, кој го видел. Нели врската се гради на доверба, кај е тука довербата? Довербата е заебана работа, се руши и после човек би се карал себеси колку бев глуп што ја дадов на нечоек, но не треба да заборава, дека глупоста е произлезена од него и за него бидејќи тој не знаел да процени, но то е друга тема да не ја шириме. Разликата меѓу мене и дечко ти е во тоа што јас би ја поведил девојката(во зависност од ситуацијата нормално бидејќи никој од нас не ја знај максимално вашата целосна врска) пример со себе ете со цел да не сумња макар шо нема да сумња оти или ми верува или не, ако не верува слободен и е патот, не планирам јас да трошам време со некоја која не верува во мене и ми нафрла тужби, клевети беспотребно при чиста совест. Во спротивно, остави го еден вид на тест ако веќе немаш сигурност, нека реагира како што мисли, воедно тоа би било за доброто на двајцата и јачање на врската. Но во случај ништо да не направи, а да му се прекарува, тогаш има право и тој да се лути.
Сума сумарум, одлучи самата оти ти најдобро си знајш, нека не ти го парча мозокот моиве мисли или мислите на некои претходно.

Дали би било океј дечкото да искочи со некоја од генерација со која и не бил толку близок, која исто така има дечко, а му пишала на фб дека сака да пијат кафе, онака ко демек. И да сака да го праша нешто, или да му побара услуга, може да нагласи у пораката. Значи според мене тоа не е океј и не знам зашо би иделе на кафе, и стварно не знам како да реагирам. Не сакам да му забранам и да мисли дека го гушам, ама од друга страна многу се нервирам ! :S

Нека оди на кафе со типката. А ти за тоа време нервирај се, билдај адреналин, шетај по собата како некое животно во кафез, број ја секоја секунда додека тој е со неа.

А кога ќе се врати, фрли му се, залапај го така што да не може да збори, расоблечи го пред да има шанса да се свести што го снашло и стави му се, со тоа што сета влага од твоето тело ќе ти се насочи во вагината, што нему ќе му го зајакне пенисот и ќе имате невиден и незаборавен секс.

Со други зборови: Забрана - не. Користење на ситуацијата за секс - да.

Љубоморна си зашто го сакаш. Тој ти кажал за пораката и те информирал за случката бидејќи те сака. Твоите чувства може само да помогнат кога тој ќе се врати и ќе бидете во кревет.

Значи, одговор на твоето прашање: како да реагираш? Со исчекување и див секс секојпат кога ќе се врати од одење на кафе со некоја другарка/колешка. Зашто тоа ќе се случува и понатаму во животот, па вака врската само ќе ви се зајакнува поради тоа.

Со лесно.

Вака, не е проблем што дечкото ќе оди на кафе со некоја од никаде, туку што тоа го прави, знаејќи дека ќе ја повреди девојката.

Од мое искуство - секој што ме поканил на кафе, имал други намери. :sneaky: Затоа кога некој ќе ме покани на кафе, веднаш ми се вклучува аларм.

Вака, не е проблем што дечкото ќе оди на кафе со некоја од никаде, туку што тоа го прави, знаејќи дека ќе ја повреди девојката.

Од мое искуство - секој што ме поканил на кафе, имал други намери. :sneaky: Затоа кога некој ќе ме покани на кафе, веднаш ми се вклучува аларм.

ај на кафе :)

какви се моите намери? кажи ми повеќе за твојот аларм :X3:

ај на кафе :)

какви се моите намери? кажи ми повеќе за твојот аларм :X3:

Хахах! ЈАс прифаќам само ако ме викне некој на ракија или на пиво. Кафе ЈОК!

Ти во моментов немаш никакви намери. Погодив ли?:X3:
--- надополнето: 30 јануари 2013 во 11:44 ---
На чајче одам само со Luki Junior.

Хахах! ЈАс прифаќам само ако ме викне некој на ракија или на пиво. Кафе ЈОК!

Ти во моментов немаш никакви намери. Погодив ли?:X3:

A ако јас те викнам на топла ракија.....

A ако јас те викнам на топла ракија.....

Ракија за ишијас?
Кој не те знае .... :)
--- надополнето: 30 јануари 2013 во 12:55 ---
Нека оди на кафе со типката. А ти за тоа време нервирај се, билдај адреналин, шетај по собата како некое животно во кафез, број ја секоја секунда додека тој е со неа.

А кога ќе се врати, фрли му се, залапај го така што да не може да збори, расоблечи го пред да има шанса да се свести што го снашло и стави му се, со тоа што сета влага од твоето тело ќе ти се насочи во вагината, што нему ќе му го зајакне пенисот и ќе имате невиден и незаборавен секс.

Со други зборови: Забрана - не. Користење на ситуацијата за секс - да.

Љубоморна си зашто го сакаш. Тој ти кажал за пораката и те информирал за случката бидејќи те сака. Твоите чувства може само да помогнат кога тој ќе се врати и ќе бидете во кревет.

Значи, одговор на твоето прашање: како да реагираш? Со исчекување и див секс секојпат кога ќе се врати од одење на кафе со некоја другарка/колешка. Зашто тоа ќе се случува и понатаму во животот, па вака врската само ќе ви се зајакнува поради тоа.

Со лесно.

Крусер, не очекував од тебе вакви кардинални грешки во чекори.
Алис20, дејче, див секс саат-два пред да оди на кафе, ненајавено и апансас.
Ќе го испратиш со насмевка до осмица.
Потоа неколку дена игнор.
Јави за ефектите.

П.С. Денес сум максимално напиздена. Думај како/дали ќе го прифатиш советот.

Крусер, не очекував од тебе вакви кардинални грешки во чекори.
Алис20, дејче, див секс саат-два пред да оди на кафе, ненајавено и апансас.
Ќе го испратиш со насмевка до осмица.
Потоа неколку дена игнор.
Јави за ефектите.

П.С. Денес сум максимално напиздена. Думај како/дали ќе го прифатиш советот.

Јок, така ќе му дигнеш акциите пред да иде на кафе.
Во исто време ќе си се договориш да идеш некаде на ручек со твоите колеги или на некоја забава во стан, ќе го викнеше и него али е зафатен со кафето. Да има што да мисли додека го пие кафето.
Е таке да направиш.

Не е работата за дигање, туку за спуштање.
Леа, тинк аутсајд д бокс. :)
А ручеци, шетање и забави во деновите на игнор. :)

Пред да тргне таман ќе му дојде осмехов до осмица, он не знае дека следи игнор фаза, така да пун себи ќе си седне на кафе, ќе извлече јебо факич осмех и ќе шири позитивна енергија.
Вака пред да седне да го удрат мисли, мир да нема на кафето :D Он негативен, негативна средба заклучок.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom