Што ако партнерот/партнерката оди на кафе со личност од спротивниот пол?

• Креатор на темата Креатор на темата Rockstar90
  • Време на започнување Време на започнување
И он се чудеше дека му пишала, ми вика сигурно нешо за работа е, сепак има дечко, ваљда нема така да и текне одеднаш кафе да пијат. А ако му кажам и јас да идам сигурно нема да сака, а и мене ќе ми биде глупо. Не знам. Ќе му кажам дека мене ми смета ако иде, башка како и да нејзе ако и треба услуга може и по телефон да го праша, само не знам, немој да отиде па да не ми каже, тек тогаш ќе ја праам голема.

Кафето не мора да значи пуштање или покана за секс, не знам од каде таква конотација? Многу кафиња се чисто пријателски а дечко ти не е врзан со ланец или катанец.

Ова само кај нас кафето е бауч па да ти е страв да поканиш некого на средба одма некој ќе почне да врти филмови.

Забрани му да оди па ќе си ставиш ти трн во здрава нога зашто ќе му покажеш дека ти е страв друга да не ти го земе и плус ќе му ставиш чивија во глава (дека има и други опции).

Не се задржува дечко со забрани или се задржува но само привремено.

Ако он ти каже на тебе дека не смееш да идеш негде, како ќе реагираш? Нема да те изнервира тоа што ти кажува што смееш, а што не смееш да правиш? Нема да се налутиш?
Јас за тоа му реков ок, оди, ти си знаеш, мада јас на твое место не би отишла зашто не е фер кон тебе. Не му забранив не ни сакам, сам треба да си биде свесен што е океј а што не. Али затоа се нервирам и после и за мали работи се расправам пошо сум исфрустрирана баш од вакви работи.

Се согласувам со цел твој пост, ама зошо да се понижил со тоа што и кажал? Верувам дека девојката многу пољубоморно ќе изреагираше доколку тој не и кажал за кафето и на крај дознала од некој скроз трети, па тек тогаш ќе беа драми, во смисла шо бараше тој, зошо не ми кажа,сигурно матат нешто итн.

Вака, не гледам причина за љубомора. Колеги биле де,спомна и дека завршиле факултет,може за работа ќе прават муабет,шо потреба и девојката да е таму не знам. Ако е во врска дечкото не е врзан за ланец па да не може со кого сака да оди на кафе. Се си има граница, ама глупаво ми е олку да се претерува за едно кафе.
Оти така идат работите... Според мене е понижување да бараш дозвола за да се видиш со некој/а шо ти бил колега. Јака работа, кафе ќе пиеле. Јас секој ден сум на работа до 5, дома си одам во 7-8. Па никому ништо. Не ни можам да замислам да имам уште некој тутор шо ќе ми бара извештаи дали прднаф трипати или дали мочаф на лево...

И сега прати го случајот, дотичната ќе добие 5600 размислувања овде и на крај ќе речи: шо ги ебам, ќе ги сечам. Нема кафе за тебе. Имаш намера да клецориш нешто одстрана. И така ќе бидни.

Како и да ќе ги гледам работите на 25, сигурно нема да имам потреба да пијам кафе со некој колега што го немам видено ни слушнато година дена, а у меѓувреме имам дечко и сериозна врска. Освен ако не е за услуга, како што кажав, али барем ќе го нагласам тоа кога ќе го канам на кафе.
:tapp:
Шо ако се најдеа некаде на кафе, и беше известена за случајот откако помина? Ете пример, дотичниот излегол низ град на курташачење (да гледа чевли), ја сретна дотичната, испија едно кафе (ништо не бидна од *кхм*), се видоа, и извештајот дојде до тебе откако помина се... како ќе реагираше тогаш?

Јас за тоа му реков ок, оди, ти си знаеш, мада јас на твое место не би отишла зашто не е фер кон тебе.
LOL LOL
Хахаха, како бре не е фер? Најдругарски чоеко оди да се види со колешка и да пие кафе. Не да ебава, не да договара секс.

Инаку не му забрануваш директно, индиректно. Не погла, по тил.

И он се чудеше дека му пишала, ми вика сигурно нешо за работа е, сепак има дечко, ваљда нема така да и текне одеднаш кафе да пијат. А ако му кажам и јас да идам сигурно нема да сака, а и мене ќе ми биде глупо. Не знам. Ќе му кажам дека мене ми смета ако иде, башка како и да нејзе ако и треба услуга може и по телефон да го праша, само не знам, немој да отиде па да не ми каже, тек тогаш ќе ја праам голема.
Види да му забраниш е многу лош стратегиски потег, да го уцениш од типот од утре и јас ке одам уште полош. Чим ти кажал а не морал значи само дека и тој уште не е сигурен дали е тоа паметна идеја. Е тука ке го фатиш на цак.
Со арно со убо без многу драми и изливи на емоции ке му дадеш до знаење дека едноставно не ја личи работата, а што е за право и не ја личи. Демек ако си решил толку да одиш оди, не ти бранам ама да знаеш како гледам јас на таа работа, па сега ти види.
Е тука ке се отворат картите и ке видиш колку ти вреди врската. И да се разбериме швалерај е швалерај, колку помалце знаеш толку подобро, а колку незнаеш само тој си знае, но ова е веке отворена покана и свесно оди иако си му дала до знаење дека не е во ред. Не станува збор за другари во кафана, или некој кој стално се дружат и комуницираат па се љутиш туку некоја од нигде никаде. Па не тој супермен па да притрчува на секоја девојка во невоља, па макар и стварно имала мака или и требало нешто.
И никако ама никако ни под никој услов да не одиш заедно со нив. Тоа е веќе понижување, знак на слабост и недоверба.
Се си има граници и твојата е тука, и тој треба да знае што може и што не, што го личи да прави а што не.

Јас за тоа му реков ок, оди, ти си знаеш, мада јас на твое место не би отишла зашто не е фер кон тебе. Не му забранив не ни сакам, сам треба да си биде свесен што е океј а што не. Али затоа се нервирам и после и за мали работи се расправам пошо сум исфрустрирана баш од вакви работи.

Не разбирам, зашто не е фер према него?

Види, не може едно кафе волку да те изнервира, па уште и да повлекува други караници и фрустрации. Не е ни битно зашто го вика, крај краева најбитно е зашто тебе толку ти смета. Не му веруваш? Мислиш дека ќе те превари со нејзе? Што е проблемот? Пошто ако вашата врска не може да издржи едно кафе со бивша колешка, онда нешто не е у реду.

Не разбирам, зашто не е фер према него?

Види, не може едно кафе волку да те изнервира, па уште и да повлекува други караници и фрустрации. Не е ни битно зашто го вика, крај краева најбитно е зашто тебе толку ти смета. Не му веруваш? Мислиш дека ќе те превари со нејзе? Што е проблемот? Пошто ако вашата врска не може да издржи едно кафе со бивша колешка, онда нешто не е у реду.
Не мислам дека ќе ме превари, само пиењево кафе со бивша колешка која има дечко не ми е океј. Не знам што да мислам, и да, си имам проблем со довербата, многу луѓе на кои сум им верувала ме изневериле.

Види да му забраниш е многу лош стратегиски потег, да го уцениш од типот од утре и јас ке одам уште полош. Чим ти кажал а не морал значи само дека и тој уште не е сигурен дали е тоа паметна идеја. Е тука ке го фатиш на цак.
Со арно со убо без многу драми и изливи на емоции ке му дадеш до знаење дека едноставно не ја личи работата, а што е за право и не ја личи. Демек ако си решил толку да одиш оди, не ти бранам ама да знаеш како гледам јас на таа работа, па сега ти види.
Е тука ке се отворат картите и ке видиш колку ти вреди врската. И да се разбериме швалерај е швалерај, колку помалце знаеш толку подобро, а колку незнаеш само тој си знае, но ова е веке отворена покана и свесно оди иако си му дала до знаење дека не е во ред. Не станува збор за другари во кафана, или некој кој стално се дружат и комуницираат па се љутиш туку некоја од нигде никаде. Па не тој супермен па да притрчува на секоја девојка во невоља, па макар и стварно имала мака или и требало нешто.
И никако ама никако ни под никој услов да не одиш заедно со нив. Тоа е веќе понижување, знак на слабост и недоверба.
Се си има граници и твојата е тука, и тој треба да знае што може и што не, што го личи да прави а што не.

Зошо бе да не ја личи? Мајку му, не значи дека кога ќе влезе во врска било кој од партнерите има само ограничен круг на луѓе со кои може да комуницира. Како тоа покана за кафе од колешка е швалерај?? Од кога така? Дечкото ако сакал до сега сто пати ќе ја изварал и таа никогаш не би дознала, а сега во случајов и го дава и разговорот, и кажува унапред, и пак не чини. Тееее.

Никако, тоа нема да е само кафе, сред кафич ќе застанат и ќе се испоебат ко животињи.Прекини да гледаш филмови!:tapp:
Дечко ти е, не е кученце па да го држиш на ланец и да бидеш контрол фрик.
Самиот поим "дечко ми" кажува дека он е со тебе, а само ти можеш(ако вака продолжиш)да направиш да не биде со тебе во иднина.
Башка што, он ако сака да те извара, сигурно би бил многу подискретен во врска со таа работа, а не да ти кажува каде и со кого ќе оди.

Зошо бе да не ја личи? Мајку му, не значи дека кога ќе влезе во врска било кој од партнерите има само ограничен круг на луѓе со кои може да комуницира. Како тоа покана за кафе од колешка е швалерај?? Од кога така? Дечкото ако сакал до сега сто пати ќе ја изварал и таа никогаш не би дознала, а сега во случајов и го дава и разговорот, и кажува унапред, и пак не чини. Тееее.
Бреј бреј вечерва ептен либерлано сте располежени.
И што е битно тоа дали е покана за швалерај или ете така и текнало безвезе. Уште помалце врска има со изневерувањето и дали таа дознала.
А каде се чувствата на партнерката во случајот, или таа не е битна ни колку некоја си таму колешка од факултет со која се нема видено години и нити комуницираат. Едно е да си хистерично љубоморен но сосем друго е да си скроз на другата страна од спектарот. Треба да се има усул што би рекле. Ама нормално 100 стапа по друг грб не болат ама ич.
Баш ме интересира како ке се поставеше ти ако дечкото ти речеше дека ке излегва вечерта по кафани и дискотеки или кај што си излегва со некоја школска од средно што се немале видено 10 години. И да ти нагласи да не го чекаш вечер, можи ке се задржи ако им се погоди муабетот. Сигурно и тогаш ке речеше абе ако ми е дечко не значи дека не смее да се дружи со други личности. Сигурен сум како што си вака либерална дури и ке му дадеше и некој денар случајно да не нема, па да се срами пред школската.
--- надополнето: 30 јануари 2013 во 01:27 ---
Никако, тоа нема да е само кафе, сред кафич ќе застанат и ќе се испоебат ко животињи.Прекини да гледаш филмови!:tapp:
Дечко ти е, не е кученце па да го држиш на ланец и да бидеш контрол фрик.
Самиот поим "дечко ми" кажува дека он е со тебе, а само ти можеш(ако вака продолжиш)да направиш да не биде со тебе во иднина.
Башка што, он ако сака да те извара, сигурно би бил многу подискретен во врска со таа работа, а не да ти кажува каде и со кого ќе оди.
И за тебе истото прашање, ми е мака да го пишувам наново, прочитај си погоре.

Баш ме интересира како ке се поставеше ти ако дечкото ти речеше дека ке излегва вечерта по кафани и дискотеки или кај што си излегва со некоја школска од средно што се немале видено 10 години. И да ти нагласи да не го чекаш вечер, можи ке се задржи ако им се погоди муабетот. Сигурно и тогаш ке речеше абе ако ми е дечко не значи дека не смее да се дружи со други личности. Сигурен сум како што си вака либерална дури и ке му дадеше и некој денар случајно да не нема, па да се срами пред школската.

А извини, подобро би било да му се издерам и да му кажам те молам не оди, ме повредуваш, којзнае што ќе праиш со неа? Врска не значи дишење во врат, врска се базира врз доверба и искреност.Едното ако го нема, се се крши на мали парчиња.Доколку мојот дечко претходно направил нешто заради кое ја сум ја изгубила довербата во него - според мене е нормално малку, ама сосем малку да се загрижам, а не да хистеришам и да направам слон од работата.Доколку пак дечко ми никогаш не ми дал повод за сомнеж во неговата љубов за мене, не гледам зашто би паничела беспотребно, па и кога се работи за ваков случај.
Се дешаваат бе вакви работи, и мене ќе ми пишат после година дена "еј кај си ти, ај на кафе" , но тоа не значи дека треба јас одма да помислувам на швалерај, варање.Камоли дечко ми.

Бреј бреј вечерва ептен либерлано сте располежени.
И што е битно тоа дали е покана за швалерај или ете така и текнало безвезе. Уште помалце врска има со изневерувањето и дали таа дознала.
А каде се чувствата на партнерката во случајот, или таа не е битна ни колку некоја си таму колешка од факултет со која се нема видено години и нити комуницираат. Едно е да си хистерично љубоморен но сосем друго е да си скроз на другата страна од спектарот. Треба да се има усул што би рекле. Ама нормално 100 стапа по друг грб не болат ама ич.

Сега ти одиш од крајност во крајност. Почнавме од кафе, стигнавме до кафани, дискотеки....
Чувствата на партнерката бе :facepalm: Не сфаќам, стварно еве не сфаќам, како едно кафе бре, муабет еден,се смета за недоличен кога си во врска. Не излегува типот со бившата па да се крева олкава галама.Може колешката има понуда за работа, и шо сега?
Една работа која никогаш не сум можела да ја сфатам кај некои парови е тоталното губење кога се во врска, чиниш цел свет се врти само околу партнерот. Заеби пријателства, познанства, излегувања со друштво и социјализирање, кога имаш ЕДЕН човек покрај тебе кој на крај може да те заебе погадно од сите заедно.
Нели една врска се градеше на доверба? Кај е довербата овде? Да кревам паники за едно обично кафе? Да му дишам на некој во врат? Што следува понатака, кога може ќе дојдат посериозни ситуации вредни за размислување ?
Параноици.

А извини, подобро би било да му се издерам и да му кажам те молам не оди, ме повредуваш, којзнае што ќе праиш со неа? Врска не значи дишење во врат, врска се базира врз доверба и искреност.Едното ако го нема, се се крши на мали парчиња.Доколку мојот дечко претходно направил нешто заради кое ја сум ја изгубила довербата во него - според мене е нормално малку, ама сосем малку да се загрижам, а не да хистеришам и да направам слон од работата.Доколку пак дечко ми никогаш не ми дал повод за сомнеж во неговата љубов за мене, не гледам зашто би паничела беспотребно, па и кога се работи за ваков случај.
Се дешаваат бе вакви работи, и мене ќе ми пишат после година дена "еј кај си ти, ај на кафе" , но тоа не значи дека треба јас одма да помислувам на швалерај, варање.Камоли дечко ми.
Никој не рече да се издериш или да направиш сцени. Но едноставно и глупо кажано тој или таа безралика треба како прво да помисли како би се чувтвувал тој/таа ако направи некоја постапка. Сепак не е сам туку се во врска , а серизоните врски носат и некои обврски.
Јас ти гарантирам дека на твојот дечко ако му дадеш ваков предлог дека ке излегваш со некој си колега со кој се немаш видено години години и никогаш и не си му го спомнала што би рекле таму никој и ништо, и ако не изреагира никако тогаш можам слободно да ти кажам дека дечкото твој ама ич ку..т не го боли за тебе и сеедно му е кај си и што правиш, а тоа мислам и тебе вака либерална ке ти стани јасно што значи.

Дали би било океј дечкото да искочи со некоја од генерација со која и не бил толку близок, која исто така има дечко, а му пишала на фб дека сака да пијат кафе, онака ко демек. И да сака да го праша нешто, или да му побара услуга, може да нагласи у пораката. Значи според мене тоа не е океј и не знам зашо би иделе на кафе, и стварно не знам како да реагирам. Не сакам да му забранам и да мисли дека го гушам, ама од друга страна многу се нервирам ! :S
Aко не биле блиски, сигурно сеа сака да се зближат....иначе зашо би го канела на кафе?
Ти у секој случај провери да не му има пратено вакво нешо
http://grid.mk/read/news/500516896/...prijateli-na-facebook-saka-da-ima-seks-so-vas :icon_lol:

Никој не рече да се издериш или да направиш сцени. Но едноставно и глупо кажано тој или таа безралика треба како прво да помисли како би се чувтвувал тој/таа ако направи некоја постапка. Сепак не е сам туку се во врска , а серизоните врски носат и некои обврски.
Јас ти гарантирам дека на твојот дечко ако му дадеш ваков предлог дека ке излегваш со некој си колега со кој се немаш видено години години и никогаш и не си му го спомнала што би рекле таму никој и ништо, и ако не изреагира никако тогаш можам слободно да ти кажам дека дечкото твој ама ич ку..т не го боли за тебе и сеедно му е кај си и што правиш, а тоа мислам и тебе вака либерална ке ти стани јасно што значи.
Види, едно е да искочам, и да не му кажам со кого идам и каде, па да го оставам да грицка нокти и да си ја јаде душата.Дечково толку не сакал она идејата да ја сфати погрешно, што и кажал се во врска со тој муабет и планираното кафе.И сеа, тоа значи дека он не се секира? Или значи дека предвреме ја смирува затоа што знае како би реагирала па мисли на неа, како ќе и биде? Претерана рамнодушност според мене исто така не е океј, ситна љубомора да, океј е, ама експлозии и паники воопшто не се потребни :)

Сега ти одиш од крајност во крајност. Почнавме од кафе, стигнавме до кафани, дискотеки....
Чувствата на партнерката бе :facepalm: Не сфаќам, стварно еве не сфаќам, како едно кафе бре, муабет еден,се смета за недоличен кога си во врска. Не излегува типот со бившата па да се крева олкава галама.Може колешката има понуда за работа, и шо сега?
Една работа која никогаш не сум можела да ја сфатам кај некои парови е тоталното губење кога се во врска, чиниш цел свет се врти само околу партнерот. Заби пријателства, познанства, излегувања со друштво и социјализирање, кога имаш ЕДЕН човек покрај тебе кој на крај може да те заебе погадно од сите заедно.
Нели една врска се градеше на доверба? Кај е довербата овде? Да кревам паники за едно обично кафе? Да му дишам на некој во врат? Што следува понатака, кога може ќе дојдат посериозни ситуации вредни за размислување ?
Параноици.
Оти од крајности во крајности.
На кафе смее , во кафана или диско не смее.
Не се тоа крајности туку тука се твоите граници на толеранција. Ако си толку либерална како што се декларираш тогаш ни тоа не би требало да ти преставува проблем, па дури и да преспие кај неа. Што има врска како што велиш, не му е бифша, башка врската се гради на доверба. Тоа се твои зборови не мои.
И па ке речам едно е доверба друго е глумење лудило.
Само како што реков 100 стапа по друг грб ич не болат. Пробај на свој грб друга песна ке пееш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom