Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Сметките за струја за Дек/Јан какви се кај оние што загреваат (греат) со струја? Ни расплакаа мамата со покачувањето и укинувањето на дневна ефтина тарифа....ОЏИН! Има ли со пет цифри сметки? (Веројатно кај повеќето се со 5!?)

Сметките за струја за Дек/Јан какви се кај оние што загреваат (греат) со струја? Ни расплакаа мамата со покачувањето и укинувањето на дневна ефтина тарифа....ОЏИН! Има ли со пет цифри сметки? (Веројатно кај повеќето се со 5!?)
7300 денари за 1500 KWh, со максимално штедење и внимавање
Инаку, тоа е помалку познато, зад оволкавите цени на струја стои Топлификација и нивната желба ТЕ - ТО да проработи

holiday-planning-101.jpg

Ништо не знаат децава. Лиам Нисон е ОК онака за туристички киднапирања од група неразбрани ајвани. Во случај да ја киднапираат и однесат на тешко чуван остров со 500 добро обучени војници, инструкциите на Лиам тешко дека ќе помогнат. Ова е видеото:

220px-Commandoposter.jpg

Да ама не ми се допаѓа неговата политика на пропаднати ветувања кон одредени личности дека ке ги убие последни и потоа не го исполнува тоа.

Патем да не му ја читавте автобиографијата? Многу смешки можат да се најдат таму поготово ако ја читате со гласот на Арни во глава. As littha boy I had a lod ov kats! I lovd mah kads! Ама кога почнува за тоа како со брат му нашле копија од мајн кампф и си ја читкале станува малце неудобно :unsure:

Патем да не му ја читавте автобиографијата? Многу смешки можат да се најдат таму поготово ако ја читате со гласот на Арни во глава. As littha boy I had a lod ov kats! I lovd mah kads! Ама кога почнува за тоа како со брат му нашле копија од мајн кампф и си ја читкале станува малце неудобно :unsure:
Ја и делов на македонски од постов си го прочитав во Арнолд глас

5000 denari, no definitivno dopisano, verojatno otpisanoto od predhodnata smetka, se gream samo na inverteri, minatata smetka iznesuvase 3800, ako se ima predvid deka rabotea turbo, zatoa sto vo taa smetka bese obfanat periodot koga bea najgolemite studovi

Noemvri - 2200 den.
Dekemvri - 4100 den.
Januari - 3600 den.

Smetkite se za celosna potrosuvacka na struja (klima+bojler+domasni aparati) - Grad: "Bitola"
Se gream na klima inverter Toshiba Daiseikai (40m2) ostatokot od 40 m2 (banja i spalna soba) go gream po potreba so obicen kalorifer.

Noemvri - 2200 den.
Dekemvri - 4100 den.
Januari - 3600 den.

Smetkite se za celosna potrosuvacka na struja (klima+bojler+domasni aparati) - Grad: "Bitola"
Se gream na klima inverter Toshiba Daiseikai (40m2) ostatokot od 40 m2 (banja i spalna soba) go gream po potreba so obicen kalorifer.

Tamam i jas sum tuka negde 12000 za 130m2 ama so dupli aparati i za 2 klimi od 3.5 obicna i 5.5 inverter.Po potreba se pustani panelna i 3.5 pecka kolku za spienje.

Sto znaes ti.. se raduvam ja na kvalitetni stvari so potencijal I prikazna.
Abe peticii za roboti samo, sepak vo toa e idninata. :D

Мене месечната сметка ми е околу 7200 ден.
Се греам на ЛГ24 инвертер во дневната соба (околу 40м2) која работи од 7:00 до 24:00. Ноќно време по потреба пуштам и панелна греалка 3,5кв ради децата... Инаку мислам дека голем дел во сметката има и машината за сушење на алишта која работи од прилика секој втор ден, а е 2,2 кв ( нормално, се пушта во ноќна тарифа :) )

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom