Патолошки лажговци

Член од
1 октомври 2012
Мислења
401
Поени од реакции
307
Ако земеме во предвид дека секој од нас лаже,тогаш не би било убаво да се навредуваме и да се нарекуваме лажговци,туку луѓе кои што ја преовеличуваат вистината,некој повеќе некој помалку.:D
Значи ти би ме излажал на пример за да имаш некаква конкретна корист од нешто, не навлегувам во примери знаеме сите ние зошто би лажеле некој, сеа да го прашаме било кој патолошки лажго што јадел денес ќе излаже, да го прашаме што часови имал денес, ќе излаже, да го прашам која година му е произведена колата, ќе излаже, разбираш какви случаи се ова? :)

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
А ти разбираш ли дека тоа е психичка болест, а не обична настинка?
Значи имав во друштвото еден таков шо си прави филмови и одкога виде дека сите го игнорираме прекрати воопшто да зборува а не да лаже.

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Јас знам еден од деца кога бевме, цело маало го обожававме дека многу убаво раскажуваше, и плус умиравме од смеење. Не знам дали смеам да пишам, ама претпоставувам и други го знаат легендарниот Дуле истина :icon_lol:
2 приказни ми се врежаа, иако и други памтам. Првата е дека летал со авион, имал зипо и сакал да провери дали е оригинал (тоаш финта беше ако имаш зипо :icon_mrgr:) и вика: Отварам прозор, вадам зипото надвор и не се гаси! И ние сите у несвест. И си продолжува у стилу стоел така некое време и глеа се изгасило, и вика: аееее се изгаси значи не е оргинал, ама погледнувам во зипото, тоа врапче да ти се посрало :pos:
Втората прича е како седел дома и досадно му било, и си рекол ај ќе пловам по Вардар, и си надул душек и си легнал, ама како легнал така заспал, и пази го шо вика: Сум заспал и сум пловел сум пловел, и се будам, и гледам табла голема Welcome to Greece! :pos: И доаѓале со хелихоптер го спасувале, абе нездрава работа. Мислам дека ради него ќе живеам 10 години подолго.

За жал, не знам што стана со тој човек, се надевам се‘ е ок со него, и дека спаѓа во полесна група на лажговци, колку да насмее друштво, а не дека е патолошки лажго.

Член од
1 октомври 2012
Мислења
401
Поени од реакции
307
Јас знам еден од деца кога бевме, цело маало го обожававме дека многу убаво раскажуваше, и плус умиравме од смеење. Не знам дали смеам да пишам, ама претпоставувам и други го знаат легендарниот Дуле истина :icon_lol:
2 приказни ми се врежаа, иако и други памтам. Првата е дека летал со авион, имал зипо и сакал да провери дали е оригинал (тоаш финта беше ако имаш зипо :icon_mrgr:) и вика: Отварам прозор, вадам зипото надвор и не се гаси! И ние сите у несвест. И си продолжува у стилу стоел така некое време и глеа се изгасило, и вика: аееее се изгаси значи не е оргинал, ама погледнувам во зипото, тоа врапче да ти се посрало :pos:
Втората прича е како седел дома и досадно му било, и си рекол ај ќе пловам по Вардар, и си надул душек и си легнал, ама како легнал така заспал, и пази го шо вика: Сум заспал и сум пловел сум пловел, и се будам, и гледам табла голема Welcome to Greece! :pos: И доаѓале со хелихоптер го спасувале, абе нездрава работа. Мислам дека ради него ќе живеам 10 години подолго.

За жал, не знам што стана со тој човек, се надевам се‘ е ок со него, и дека спаѓа во полесна група на лажговци, колку да насмее друштво, а не дека е патолошки лажго.
Прилично слично со тој мојот пријател, отприлика овакви глупости се :D (иако и секакви други ситници, секако)

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.947
Поени од реакции
1.498
Сте имале ли искуство со овакви луѓе?
Што ако некој ваш близок е патолошки лажго, како би постапиле?
Се надевам дека ќе се најде стручно лице да објасни нешто повеќе околу ова. Ме интересира на кој начин може да им се помогне, без при тоа да бидат дополнително истрауматизирани?
Тотално батали таков човек - најдобра опција за тебе.
Немам такви блиски луѓе.

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
Пред некое време имаше случка во која беа вмешани преку 20 машки од различни градови и држави, случајно и јас виртуелно се знаев со девојката која беше патолошки лажго и која успеа да излаже толку многу машки, да ги натера сите да веруваат дека ги сака, да ги натера да плаќаат огромни сметки на телефон, да и праќаат подароци и што ти ја знам :D а некои од нив биле толку наивни што дури и слики и праќале (како од мајка родени) па типката им направила со тие слики лажни профили каде комуницирала со мажи и на некој начин ги направила педери :D
Девојкава е толку болна во мозокот што отишла до таму... направила 10тина лажни профили на машки и женски и сите тие се демек нејзини бфф и и пишуваат коментари и оставаат песни, само колку да изгледа профилот што по вистинит. Не се знае ни дали навистина е она на тие слики што ги имала кај нејзе на ѕид и дали навистина така се вика, затоа што кога едниов од машките (после 8 месеци акање по керамиди) земал да прочепка низ нејзиниот профил, да ја бара на други сајтови и сервери каде што играла (а може да се види според никот на gametracker) и кога почнал да распрашува други луѓе што комуницирале со неа, каков им е односот .. сватил дека сето тоа што го слушал и гледал претходните 8 месеци било лага... измислица... сето тоа што му го велела нему, го велела уште на 20 други. Истите пораки ги испраќала на сите, со една разлика.. на сите им кажувала различни работи за нејзе и нејзините.

Не знам навистина како би и се помогнало на таква личност, затоа што мислам дека таквите случаи се за во некоја институција, каде ќе бидат ставени под лекарства и контролирани. Затоа што тоа нема да престане со обичен разговор, тоа нема да се реши за еден ден. Таквите работи не започнуваат од една случка и од еден ден, јас мислам дека луѓето кои стануваат такви, имаат сериозен проблем, кој се створил многу одамна и кој со текот на времето само се натрупувал. Некои работи што на нас ни изгледаат како обични ситници, за некого може да бидат доволно добра причина за да се уништи, или да уништи некој друг што нема никаква вина нити е поврзан некако со проблемот на таа особа.

Ќе се обидам да ја земам особава што погоре ја опишав за пример. Ако навистина беше вистина тоа што ми го кажуваше таа за машките, за тоа колку пати била повредена од мажите и како секој маж во нејзиниот живот ја разочарал (а мислам дека тоа беше вистина) можам многу лесно да ја најдам причината и коренот на целиот тој проблем и зошто таа се одмаздува на мажите на таков начин, зошто си игра со нивните емоции и зошто толку далеку отишла со сето тоа. Ако е вистина дека нејзиниот татко никогаш не и ја пружал таа поддршка што ја барала, а нејзината мајка постојано е незадоволна од неа и ја потценува без разлика што и да прави и колку и да се труди да и угоди, можеме да заклучиме дека таа особа има потреба од внимание и љубов која не ја дбива од своите родители (а сите знаеме колку е битно тоа за едно дете).Кога не ја добва од оној што треба, нормално особата ја бара во други работи..
Ако навистина се случило тоа да ја изневерил секој маж во животот нејзин, тогаш тоа се ситници кои полека ја полнеле чашата се додека еден ден не прелила, е кога дошол тој ден, тука веќе нешто тргнало наопаку.. нешто избегало од контрола, тука е тој момент кога едноставно некои луѓе не можат да се справат со реалноста и наоѓаат начини како да ја ублажат болката и како да се убедат себеси дека сеуште имаат контрола над својот мозок.
Нејзиниот начин бил тој измислен свет, каде нејзе сите ја сакаат и сите и обрнуваат внимание а она е таа што бира кому ќе му посвети внимание, кому ќе му каже "те сакам"... во нејзиниот измислен свет таа е центарот на сите случувања, околу нејзе се вртат сите работи и таа ја одредува судбината на сите луѓе. Така кога ќе помисли дека некој не може без неа,таа се трга и го остава тој човек за да пати и да ја осети болката што длабоко во неа се крие. Затоа е многу тешко со обичен разговор да се допре до таа особа и да се врати во реалноста, затоа што во нејзиниот мозок вие сте уште една нејзина играчка.

Единствено што можев да го извлечам како поука од сето ова е дека човек треба секогаш да биде свесен за она што го кажува и го прави и да размисли како тоа се одразува на околината, како околината го прифаќа сето тоа. Се надевам само дека во иднина родителите ќе обрнуваат повеќе внимание на своите деца и на тоа како тие се развиваат. Не е лесно да се биде родител... али ако веќе си се фатил за орото, играј го до крај и играј го како што треба..
tipkata e genijalec!!!

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
tipkata e genijalec!!!
Тешко дека е генијалец... да, смешно делува вака кога читаш и сваќаш колку луѓе зезнала и колку од нив испаднале наивни, али ако се задлабочиш, ако размислиш малку за тоа што го правела и сигурно уште го прави, под други никови и имиња низ сајтовиве и серверите .. ќе сватиш колку е уствари болна таа особа и колку е сериозна нејзината болест. Тоа што и успеало во одреден период некој да и поверува не значи дека направила кој знае каква работа, на крај краева сама себе се лаже највеќе и она е единствената што е убедена 100% во нејзината лага... а тоа е тажно и јадно..

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Пред некое време имаше случка во која беа вмешани преку 20 машки од различни градови и држави, случајно и јас виртуелно се знаев со девојката која беше патолошки лажго и која успеа да излаже толку многу машки, да ги натера сите да веруваат дека ги сака, да ги натера да плаќаат огромни сметки на телефон, да и праќаат подароци и што ти ја знам :D а некои од нив биле толку наивни што дури и слики и праќале (како од мајка родени) па типката им направила со тие слики лажни профили каде комуницирала со мажи и на некој начин ги направила педери :D
Девојкава е толку болна во мозокот што отишла до таму... направила 10тина лажни профили на машки и женски и сите тие се демек нејзини бфф и и пишуваат коментари и оставаат песни, само колку да изгледа профилот што по вистинит. Не се знае ни дали навистина е она на тие слики што ги имала кај нејзе на ѕид и дали навистина така се вика, затоа што кога едниов од машките (после 8 месеци акање по керамиди) земал да прочепка низ нејзиниот профил, да ја бара на други сајтови и сервери каде што играла (а може да се види според никот на gametracker) и кога почнал да распрашува други луѓе што комуницирале со неа, каков им е односот .. сватил дека сето тоа што го слушал и гледал претходните 8 месеци било лага... измислица... сето тоа што му го велела нему, го велела уште на 20 други. Истите пораки ги испраќала на сите, со една разлика.. на сите им кажувала различни работи за нејзе и нејзините.

Не знам навистина како би и се помогнало на таква личност, затоа што мислам дека таквите случаи се за во некоја институција, каде ќе бидат ставени под лекарства и контролирани. Затоа што тоа нема да престане со обичен разговор, тоа нема да се реши за еден ден. Таквите работи не започнуваат од една случка и од еден ден, јас мислам дека луѓето кои стануваат такви, имаат сериозен проблем, кој се створил многу одамна и кој со текот на времето само се натрупувал. Некои работи што на нас ни изгледаат како обични ситници, за некого може да бидат доволно добра причина за да се уништи, или да уништи некој друг што нема никаква вина нити е поврзан некако со проблемот на таа особа.

Ќе се обидам да ја земам особава што погоре ја опишав за пример. Ако навистина беше вистина тоа што ми го кажуваше таа за машките, за тоа колку пати била повредена од мажите и како секој маж во нејзиниот живот ја разочарал (а мислам дека тоа беше вистина) можам многу лесно да ја најдам причината и коренот на целиот тој проблем и зошто таа се одмаздува на мажите на таков начин, зошто си игра со нивните емоции и зошто толку далеку отишла со сето тоа. Ако е вистина дека нејзиниот татко никогаш не и ја пружал таа поддршка што ја барала, а нејзината мајка постојано е незадоволна од неа и ја потценува без разлика што и да прави и колку и да се труди да и угоди, можеме да заклучиме дека таа особа има потреба од внимание и љубов која не ја дбива од своите родители (а сите знаеме колку е битно тоа за едно дете).Кога не ја добва од оној што треба, нормално особата ја бара во други работи..
Ако навистина се случило тоа да ја изневерил секој маж во животот нејзин, тогаш тоа се ситници кои полека ја полнеле чашата се додека еден ден не прелила, е кога дошол тој ден, тука веќе нешто тргнало наопаку.. нешто избегало од контрола, тука е тој момент кога едноставно некои луѓе не можат да се справат со реалноста и наоѓаат начини како да ја ублажат болката и како да се убедат себеси дека сеуште имаат контрола над својот мозок.
Нејзиниот начин бил тој измислен свет, каде нејзе сите ја сакаат и сите и обрнуваат внимание а она е таа што бира кому ќе му посвети внимание, кому ќе му каже "те сакам"... во нејзиниот измислен свет таа е центарот на сите случувања, околу нејзе се вртат сите работи и таа ја одредува судбината на сите луѓе. Така кога ќе помисли дека некој не може без неа,таа се трга и го остава тој човек за да пати и да ја осети болката што длабоко во неа се крие. Затоа е многу тешко со обичен разговор да се допре до таа особа и да се врати во реалноста, затоа што во нејзиниот мозок вие сте уште една нејзина играчка.

Единствено што можев да го извлечам како поука од сето ова е дека човек треба секогаш да биде свесен за она што го кажува и го прави и да размисли како тоа се одразува на околината, како околината го прифаќа сето тоа. Се надевам само дека во иднина родителите ќе обрнуваат повеќе внимание на своите деца и на тоа како тие се развиваат. Не е лесно да се биде родител... али ако веќе си се фатил за орото, играј го до крај и играј го како што треба..
Абе Павлина те поебала и тебе ?
Добро бе не ми е јасно она габорон како може да ве дупи у здрав памет :pos:

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
Абе Павлина те поебала и тебе ?
Добро бе не ми е јасно она габорон како може да ве дупи у здрав памет :pos:
Не знам ти за кој збориш и за кого мислиш... инаку јас тоа што го кажав го кажав од тоа што го дознав од момците кои беа зезнати од таа девојка, а јас со неа имав најнормална комуникација, колку што може да имаат две особи. Тоа што некои идат со помисла да збркнат нешто на игри.. тоа веќе е за сосема друга тема и отвара сосема поинаква дискусија :D али јебига.. триста људи, триста чуди..

Член од
29 декември 2012
Мислења
88
Поени од реакции
25
Патологија илимити ОПСЕСИЈА е многу
заебана мозочна состојба тоа се манифестира вака
ја ве лажам ама ве молам да ми веруете :eek:

Pinkie Pie

and Deedee
Член од
25 ноември 2009
Мислења
2.011
Поени од реакции
3.246
Болни лујџе , не можам да ги поднесам , ниф и нивната потреба за се да се лажело.....Ги имам откажано во весник и не ги сметам за лујџе ....толку

Член од
23 декември 2012
Мислења
64
Поени од реакции
21
Едно време си имав филм дека сум патолошки лажго.
Не ми тргнуваше денот ако не излажам, земам спијам станувам во 10 ќе ме праша некој кога стана, во 12, онака колку да се излажи нешто.

п.с. Пролазна фаза или филм како што напоменав, денес не поднесувам ни да лажам (освен кога морам де) ни да ме лаже некој.

Член од
6 февруари 2013
Мислења
11
Поени од реакции
14
Јас имам другар кој што е патолошки лажго до таа мера да човекот едноставно е вплеткан во мрежа да се што ќе каже нешто ново е апсурдно во однос на нешто претходно што рекол, често доаѓа и до комични ситуации. Но некогаш е просто језив се случувало да ми доаѓа дома возбуден дека имал сообраќајка, дека девојка му е повредена, или еднаш се сеќавам дури заплаче за наводна смрт на негова бивша девојка што после се испостави дека девојката е жива! Да потполно се убедливи ако не ги познаваш подобро. Еднаш случајно го среќавам на улица и ми вика абе притисокот ми се качи 230 до сега бев во болница само што ме пуштија, ти што правиш? Му сврзав 2-3 реченици и му викам друго што има ново? Ми одговори ништо брат тоа е ти викам до сега бев во болница ми ПАДНА притисокот многу ниско мислев ќе умрам! Имам забележано две работи во однос на него. Прво, секогаш кога лаже и измислува приказни некако е замаен и има чуден поглед. Второ, приказните што ги измислува се слични како различна верзија на некого што стварно му се случила таква работа само он го пренесува како лично искуство. Да во друштво неколку пати му имаме посочено во круг на најблиски кога ќе го фатиме во лага и намерно сме го ставале во непријатни ситуации за да се свести колку толку, но џабе или ја избегнува темата или вади Ас од ракав колку да се извади у моментот. Страшна работа у п.м! :S

Член од
20 јануари 2013
Мислења
1.591
Поени од реакции
3.608
Одлична тема. Сигурен сум дека секој од нас се има сретнато со овој вид на луѓе. Е сега поентата е како ке постапиме со нив. Jас имам пријател патолошки лажго и искрено го оставам да ме лаже без да му речам ништо. Едноставно што и да каже , информацијата ја профаќам со резерва. Не сакам да навлегувам во некој си расправии затоа што знам дека ке немаат ефект. A само колку ми е смешен кога во лице ме лаже бе. Дури и некоја ситуација 2-3 пати ми ја кажува и се некој нови елементи си додава и си преувеличува. Е тогаш знам и во фаца да му се исмејам.

Kajgana Shop

На врв Bottom